Beursdagboek US Markets Redactie 16 november 2016, 18:34

...

Daily Roundup - woensdag 16 november 2016

16 november 2016, 18:34 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Europa.
De futures ston­den er een beet­je gemixed bij. De AEX stond voor­beurs al in de plus maar elders in Europa was het sen­ti­ment negatiever.
De aan­de­len op de Ned­er­landse index schoten van­daag alle kan­ten op. De graad­me­ter voor de 25 groot­ste fond­sen opende de han­dels­dag op 452,4 en sloot iets lager op 449,7 pun­ten. Een ver­lies van 0,2%.
Groot­ste sti­jger was RELX met +4,5% dankz­ij een koopad­vies vanu­it Deutsche Bank. Ook Wolters Kluw­er mocht niet kla­gen met een plus van 4%.
De meeste klap­pen vie­len voor ABN Amro dat van­daag de derde kwartaal­ci­jfers open­baarde. Die zagen er pri­ma uit maar het nieuws dat de bank wederom banen gaat schrap­pen viel ken­nelijk niet in goede aarde. Ook bouwt de Ned­er­landse staat haar belang langza­am af en zullen er dus nieuwe ver­han­del­bare aan­de­len op de markt komen. De koers stond uitein­delijk 4% lager.
Op de AMX wist Cor­bion een flinke 10% te win­nen dankz­ij het nieuws dat het samen gaat werken met Total ter ontwik­kel­ing van bio­plas­tic. Daar­naast her­haalde KBC hun koopadvies.
De rest van Europa stond verder in het rood. Zo zak­te de DAX met 71 pun­ten tot aan 10664 (-0,66%).
Flinke dalers waren Hei­del­bergCe­ment, Lufhansa en Bay­er. Allen met zo’n ‑4%.
De BEL20 zak­te met 0,6% waar KBC de groot­ste ver­liez­er was. Het aan­deel daalde 3%. Bier­brouw­er AB Inbev bli­jft sinds okto­ber in de greep van de beer maar wist van­daag nog zo’n 1,3% te sti­j­gen. Een kleine pleis­ter op de wond.
De Franse CAC zak­te 0,8%. Daar toonde medi­a­con­cern Bouygues de kwartaal­ci­jfers waaruit bleek dat de winst was toegenomen op een lagere omzet. De verwachtin­gen wer­den overtrof­fen en beleg­gers beloonde het aan­deel met een plus van 2,8%.
In Lon­den daalde de FTSE met 0,6%.
Wall Street.
Ook in New York staan de Dow Jones en S&P om half zes in het rood. Bei­den doen zo’n ‑0,3%. Vooral de DJ was flink opgekocht en zal wat moeten inlev­eren. Mits de afgelopen sti­jging serieus is zal het nu om een kleine win­st­ne­m­ing gaan.
De tech­nol­o­gis­che index, Nas­daq, stond tij­dens het Europees slot een kwart pro­cent in de plus.
De dol­lar stond om half zes op 100,5 pun­ten waarmee het de top uit decem­ber vorig jaar nadert.
EUR/USD zak­te met een tiende pro­cent naar 1,071.
Com­modi­ties.
Ruwe olie stond de hele dag gematigd in het rood na de flinke plussen van gis­teren. Na de bek­end­mak­ing van de Amerikaanse olievoor­raden schoot de koers echter omhoog. Een ver­rassende beweg­ing aangezien die voor­raad wederom is gegroeid en ook nog eens met meer dan anal­is­ten had­den geschat. 5,3 mjn vat­en kwa­men er deze week bij tegen een verwachte 1,5 miljoen.
Vorige week waren het er 2,4 miljoen extra. Daar­bij steeg de olieim­port met 900.000 vaten.
Brent sloot af op 46,9 dol­lar (-0,25%) en WTI sloot vlak op 45,9.
Aardgas wist 1,8% te win­nen tot aan 2,78 dollar. 
Goud bleef nage­noeg onveran­derd op 1227 dol­lar en zil­ver zak­te naar 16,8 dol­lar, een ver­lies van een procent.


Macro-economis­che cijfers.
Voor­namelijk cijfers vanu­it de V.S en het V.K.
In Enge­land werd vanocht­end duidelijk dat de werk­loosheid in sep­tem­ber iets is geza­kt, van 4,9% naar 4,8%. Men dacht dat de index onveran­derd zou blijven.
Voor de Verenigde Stat­en kwa­men enkele zware cijfers naar buiten. Zo is de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex in okto­ber gestag­neerd naar 0% ten opzichte van de 0,3% een maand eerder. Zon­der de sterk schom­me­lende voed­sel- en energiepri­jzen kwam dat uit op een cijfer van ‑0,2%.
Ook de indus­triële pro­duc­tie bleef onveran­derd, ter­wi­jl er in sep­tem­ber nog een dal­ing van twee tiende pro­cent werd waargenomen.
In Cana­da zijn de pro­duc­tiev­erkopen in sep­tem­ber min­der hard gegroeid dan een maand eerder. Dat zak­te van 0,9% naar 0,3%.
Kwartaal­ci­jfers.
Op de AEX kwam van­daag de ABN Amro als één van de laat­ste met cijfers.
De net­towinst steeg met bij­na een vijfde naar 607 miljoen euro. Dat komt op een voor­lop­ig jaar­to­taal van 1,7 mjd euro. Zo’n 5% meer dan de eerste negen maan­den vorig jaar.
Naast de 1375 ver­loren banen die al eerder waren aangekondigd komt er een nieuwe bezuinig­ingsronde van bij­na 1500 banen. Dat moet alle­maal in 2020 gere­aliseerd zijn.
Agen­da voor morgen.
Voor Ned­er­land komt mor­gen­vroeg de werk­loosheid van okto­ber naar buiten. Die stond in sep­tem­ber op 5,7%.
Ook in Frankrijk wordt dat gepub­liceerd maar dan over het hele derde kwartaal. Dat was de vorige keer een flinke 9,9%.
In het V.K. komen de cijfers van de Britse verkopen uit de detail­han­del. Die zijn naar verwacht­ing op zow­el maand- als jaar­ba­sis verder gegroeid.
Om 11:00 wordt voor de EU en Euro­zone de con­sumenten­pri­jsin­dex bek­endge­maakt. Voor de Euro­zone verwacht men voor okto­ber een kleine dal­ing van 0,4% naar 0,3%. Op jaar­ba­sis schat men een onveran­derde 0,5%.
Dan vanu­it de V.S. nog een hele hoop cijfers met als belan­grijk­ste ook de CPI over okto­ber. Die komt op jaar­ba­sis naar verwacht­ing uit op 1,6%. Zon­der voed­sel- en energiepri­jzen zou dat echter flink sche­len want dan zou het cijfer uitkomen op 2,2%, boven het beoogde doel van de Fed.
Verder komen er nog cijfers over de bouwver­gun­nin­gen en ges­tarte huizen­bouw. Ook het Philly Fed rap­port staat op de agenda.
Betre­ft bedri­jf­s­nieuws mag u de aller­laat­ste kwartaal­ci­jfers vanu­it de AEX verwacht­en. Dan zullen NN Group en Ahold Del­haize de boeken voor u ope­nen. Het cijfer­seizoen zit er dan echt weer op en in navol­ging zet ik voor u alle 25 fond­sen en hun cijfers op een rijtje.
Voor nu een hele pret­tige avond!


...

Kalme handelsdag in Europa

16 november 2016, 13:10 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)



De beurzen in Europa nemen van­daag tot nog toe de gele­gen­heid om op adem te komen. Na een posi­tief begin van de dag waar de indices wat aan koer­swaarde won­nen lopen de beurzen langza­am terug naar de slotko­ersen van gis­teren of lager. De AEX staat nage­noeg vlak ter­wi­jl de DAX een dikke 40 pun­ten (0.4%) inlev­ert. De Europese indices staan dan ook rond enkele ste­un­niveaus in afwacht­ing op de open­ing op Wall Street. Hier sloot men gis­teren met een nieuwe ATH waarmee de goede vorm van de Dow Jones nog­maals benadrukt wordt. Ook de S&P nadert nu nu de hogere regio­nen en staat nog maar een kleine 15 pun­ten ver­wi­jderd van de ATH.

De AEX kon gis­teren met name prof­iteren van de geweldige sti­jging van de oliepri­jzen. Aan­de­len als Shell, Vopak en SBM boer­den goed bij de oplopende oliepri­jzen en dit was ook te zien in de stand van de AEX. De index staat nu pre­cies op 450.5 pun­ten waarmee de index in de buurt van het 50-daags gemid­delde bivak­keert. Met deze test zal moeten blijken of de neer­waartse druk groot genoeg is om de AEX richt­ing de eerste tijdelijke bodem van 445 – 446 pun­ten te drukken. Zo niet kan de AEX weer omhoog kijken en zal het moeten afreke­nen met de weer­standen van 453 en 455 pun­ten alvorens de index weer de bovenkant van de range kan testen op 458 – 460 pun­ten. Ste­un voor de AEX dus nu 450.5 met daaron­der 448 en 445 als ste­un voor de AEX. Hieron­der de onderkant van de het zijwaartse koersver­loop de laat­ste maan­den op 437.6.

De DAX was de afgelopen dagen wat sterk­er dan de AEX index, mede door­dat de Dow Jones zo goed presteert kon de DAX de vrucht­en plukken van de goede verwachtin­gen voor de indus­trie sec­tor. De DAX kon hier­door de jaar­top op 10.828 naderen maar na 2 min­dere sessies staat de DAX nu rond de 10.685 ste­un. Weer­stand voor de DAX nu 10.700 met daar­boven 10.750 en 10.800 als weer­stand voor de DAX.

Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
RELX 2.7%
Wolters Kluw­er 1.9%
NN Group 1%

Dalers:
ABN AMRO 3.7%
Rand­stad 1.7%
Uni­bail 1.1%

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.