Beursdagboek US Markets Redactie 4 november 2016, 19:02

...

Weekly Roundup - 31 oktober t/m 4 november

4 november 2016, 19:02 | US Markets Redactie | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De laat­ste dag van de week bracht ons wederom rode cijfers voor Europa. Ook in het Verre Oost­en sloten de mark­ten over­we­gend lager met de Nikkei op 16905 (-1,35%). Op Wall Street doen beleg­gers hun best de index­en wel posi­tief te lat­en sluiten.
Europa.
De meeste index­en van Europa zijn deze week vijf maal lager ges­loten. Zo ook de AEX. Van­daag werd er een ver­lies geschreven van 1,8 pun­ten tot aan 440,5. Een ver­lies van ‑0,4%. Voor het week­to­taal komt dat uit op 14,9 pun­ten ver­lies, ofwel ‑3,3%. Het tech­nisch beeld kan duiden op een voor­lop­ige bodem zoals in onder­staande grafiek is te zien. De Boilinger Bands zijn flink uit­gerekt, de RSI staat op over­sold en de can­dle is een poten­tiële bodem­can­dle. De gemid­deldeli­j­nen MA20 en MA50 liggen nog boven de 451 punten.


Van de indi­vidu­ele aan­de­len was het DSM die het beste presteerde, ter­wi­jl het gis­teren nog hard zak­te na de pub­li­catie van de kwartaal­ci­jfers. Met een plus van 1,7% heeft het de schade van deze week dus iets weten te beperken (Op week­ba­sis ‑4,8%).
Andere sti­jgers waren ING (+0,8%) dat voort­bor­du­urde op de mooie cijfers van gis­teren, en Philips (+1,2%) dat een posi­tieve omzetprog­nose voor de komende jaren pub­liceerde. Arcelor­Mit­tal en NN Group waren de grote ver­liez­ers met respec­tievelijk ‑1,8% en ‑1,9%.
ABN-AMRO, dat van­daag 1,5% lager sloot, liet nog weten dat werkne­mers van de bank dit jaar geen ker­st­pakket kri­j­gen. Het tra­di­tionele ein­de­jaarscadeau wordt wegbezuinigd.
Op de AMX index, die zelf deze week met ‑3,7% onderuit ging, was AF-KLM een opval­lende daler. Gis­teren steeg het aan­deel nog met ruim 6% dankz­ij mooie toekom­st­plan­nen maar dat mocht het van­daag (en meer) alweer inlev­eren dankz­ij verkoopad­viesen van onder andere Good­body en Standards&Poor. Het aan­deel stond tij­dens het slot 6,4% lager.
In Duit­s­land sloot de DAX van­daag 0,6% lager op 10265. Een ver­lies van 61 pun­ten. Op week­ba­sis betekent dat een totaal ver­lies van 431,3 pun­ten, ver onder de MA20 lijn.
Op de index daalde Com­merzbank met 1,5% nadat het de Q3 cijfers open­baarde. Ook Adi­das zak­te hard weg met ‑3,4%. Gis­teren zak­te het aan­deel ook al flink met ‑6,3%.
Op de BEL20 (-0,4%) moest verzek­er­aar Ageas 2,9% inlev­eren. Ook Bpost, dat deze week in het nieuws kwam van­wege nieuwe over­namegerucht­en op PostNL, zag 1,25% van zijn waarde verdwijnen. 
De Franse CAC ver­loor 0,8% mede dankz­ij verzek­er­aar AXA (-3,1%) en energiebedri­jf EDF (-3,75%). Die tweede kwam in het nieuws omdat het langer moet wacht­en op een toezichthoud­er voor­dat het nieuwe nucle­aire reac­toren mag starten.
De FTSE in Lon­den zak­te op de laat­ste han­dels­dag met 1,45% tot aan 6692 pun­ten. Op week­ba­sis kwam dat totaal op een pit­tige ‑4,3%, dat niet meer is voorgekomen sinds jan­u­ari dit jaar.


Wall Street.
Op de NYSE had­den de grote drie index­en een uurt­je nodig om alle­maal in de plus te komen en dat bleef ook zo tij­dens het Europees slot. De brede S&P stond toen op 2199 pun­ten (+0,47%) en de Dow Jones Indus­tri­al op ongeveer 17975 pun­ten (+0,25%). De tech­nolo­giein­dex Nas­daq stond om half zes op 4692 pun­ten (+0,35%) en lijkt, in tegen­stelling tot de andere twee nog verder te willen sti­j­gen. De Nas­daq loopt sinds deze week wel flink achter op de andere twee, ter­wi­jl dat min­der dan een maand gele­den nog ander­som was.
De Dol­lar sterk­te na de pub­li­catie van het banen­rap­port eerst nog flink aan tot 97,35 pun­ten maar stond om half zes uitein­delijk 0,2% lager op net geen 97 pun­ten. De EUR/USD steeg daar­door naar 1,112 ten opzichte van de 1,109 bij opening.


Com­modi­ties.
Ruwe olie bevind zich in een vri­je val en weet ook van­daag weer veel van zijn waarde te ver­liezen. Brent stond tij­dens het slot op 45,5 dol­lar per vat. Een dal­ing van bij­na 2% ter­wi­jl het na het slot van gis­teren al op een weekver­lies van 8,6% staat. WTI stond om half zes op 44,05 dol­lar en heeft de eerste vier dagen al 8,3% aan waarde verloren.
Aardgas stond 0,5% in de plus maar op week­ba­sis nog op een flinke ‑10,8%.
Goud lijkt de week op een ronde 1300 dol­lar af te sluiten wat neer komt op een winst van ongeveer 2%. Zil­ver tra­cht de week met zo’n 3,4% in de plus te eindi­gen op 18,4 dollar.


Macro-economis­che cijfers.
Naast het belan­grijke Amerikaanse banen­rap­port, dat slechter was dan een maand eerder (161k tegen 191k) bleek de werkeloosheid met een verwachte 0,1% te zijn geza­kt naar 4,9% van de bevolking. 

In Europa kre­gen we de man­agersinkoopin­dex­en van de dien­sten­sec­tor voor okto­ber. Voor de Euro­zone steeg het cijfer van 52,2 naar 52,8 pun­ten. Vooral de Franse PMI zak­te aardig ten opzichte van een maand eerder. Duit­s­land steeg flink van 50,9 naar 54,2 punten. 
Kwartaal­ci­jfers.
In Duit­s­land kwam Com­merzbank met de kwartaal­ci­jfers naar buiten die van zwart naar rood zijn gegaan. In het vorige Q3 behaalde de bank nog een winst van 235 miljoen euro maar dat werd in dit kwartaal een ver­lies van 288 mjn. Anal­is­ten had­den echter een ver­lies van 475 mjn berek­end. Het aan­deel sloot daar­door 1,5% hoger.
Ook BMW opende de boeken en zag de kwartaal­winst met 15% sti­j­gen tot aan 1,8 mjd euro ten opzichte van Q3 2015. Vooral SUV’s bleken in trek te zijn. Het aan­deel daalde op de DAX met 0,1%.
Vanavond komt War­ren Buffet’s Berk­shire Hath­away nog met cijfers. Dat gebeurt naar verwacht­ing direct na het slot van Wall Street.
Vol­gende week komen er nog een aan­tal kwartaal­ci­jfers op de Ned­er­landse beurs voor­bij. Zo mogen we die van Arcelor­Mit­tal, Vopak en Aper­am verwacht­en. Ook mogen we die van PostNL voor­bij zien komen dat wellicht ook nog wat zal vertellen over de eventuele over­name door Bpost.
Het enige wat de komende tijd echt telt is de verkiez­ing­suit­slag van de Verenigde Stat­en op dins­dag 8 novem­ber. De reac­tie van de mark­ten zal voor­namelijk op woens­dag plaatsvinden.
Kijk voor alle gehouden polls op de vol­gende web­site en houdt daar­bij dan vooral de gen­er­al elec­tion polls in de gat­en (som­mige zijn inclusief de kan­di­dat­en John­son van de lib­eralen, en Stein van de green party):

Ik wens u een pret­tig week­end toe!


...

Europa moet weer inleveren en test steunniveaus

4 november 2016, 12:02 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



De beurzen in Europa doen weer een stap­je terug van­daag, de indices lopen weer wat terug en zoeken hier­mee de onderkant van de trad­in­grange op. De indices vallen terug richt­ing zeer sterke ste­un­niveaus die de koersen voor de aan­de­len­mark­ten zullen moeten opvan­gen. Lukt dit niet kan het beeld in Europa wel eens anders gaan wor­den en kan het net als Ameri­ka in een neer­gaande trend terecht komen.

De AEX ver­li­est in de loop van de mor­gen zo’n 3 pun­ten en bli­jft hier­mee hangen in de zone tussen 438 – 440 pun­ten. Hier wacht een zeer sterke ste­un­li­jn op 438 pun­ten voor de AEX ter­wi­jl het 200-daags gemid­delde op 440 pun­ten ste­un biedt aan de AEX. Hieron­der dus een negatief beeld op tech­nisch vlak voor de AEX. De index kan dan terug­vallen tot 428 pun­ten. Weer­stand voor de AEX nu 442 pun­ten met daar­boven de 445 en 448 pun­ten als weer­stand voor de AEX.

Ook de DAX begint wat scheurt­jes te ver­to­nen, de Duitse index die onlangs nog een jaar­top noteren laat nog weinig zien van kracht die het afgelopen peri­ode uit­straalde. Met de ingezette dal­ing na de jaar­top is de DAX nu weggeza­kt tot onder de 10.260 pun­ten. Ste­un voor de DAX nu 10.200 pun­ten met daaron­der de 10.125 pun­ten als ste­un voor de DAX. Weer­stand voor de DAX nu dus 10.260 pun­ten met hier­boven 10.300 en 10.375 pun­ten als weer­stand voor de DAX.

Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
DSM 0.1%

Dalers:
Aegon 2.6%
Arcelor Mit­tal 2.4%
Altice 2.4%

Slim­ste Beleg­ger
De Slim­ste Beleg­ger is weer ges­tart! Speel ook mee en maak kans op waanzin­nige pri­jzen aan de hand van leerzame beurstips van Guy. Sluit u aan bij #TeamGuy, het topteam dat de vorige edi­tie het beste team was mede door coach­ing en begelei­d­ing van Guy!

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.