Beursdagboek US Markets Redactie 3 november 2016, 18:29

...

Daily Roundup - donderdag 3 november 2016

3 november 2016, 18:29 | US Markets Redactie | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)



Het was weer een droe­vig sen­ti­ment op de inter­na­tionale mark­ten. Vanocht­end ver­loor de Nikkei in Japan 1,75% aan waarde en in Hong Kong zak­te de beurs bij­na 0,6%. In Shang­hai was men wel wat opti­mistich­er want daar steeg de belan­grijk­ste index met 0,85%. In Europa gin­gen de beurzen net voor het luiden van de bel nog flink naar bene­den waar­door de weinige groene index­en alsnog in de min sloten. Daarmee staan de bor­den bij slot al 4 dagen achter elka­ar in het rood.
Europa.
In Ams­ter­dam ging de AEX voort­varend uit de start­blokken dankz­ij groene koersen van de grote drie. Vooral ING mocht in eerste instantie flink sti­j­gen dankz­ij hoger dan verwachte kwartaal­ci­jfers. De bank sloot uitein­delijk 2,2% in de plus. Unilever sloot uitein­delijk 0,64% lager en RDS wist nog een plus­je van 0,5% over te houden. Daarmee ver­loor de AEX ook aardig in waarde en stond tij­dens het slot 0,33% lager wat neerkomt op een koers van 442,3 punten.
DSM ver­loor van­wege de kwartaal­ci­jfers het meest aan waarde met ‑4,1%, ter­wi­jl het wederom de omzet en winst wist te verhogen.
Op de AMX (-0,8%) ver­loor Intertrust ruim 15% van zijn waarde na een kwartaalup­date. AF-KLM steeg met een aardi­ge 6,1% nadat het toekom­st­plan­nen bek­end­maak­te. Daar werd bijvoor­beeld in ver­meld dat de meest ver­lies­li­j­dende vluchtroutes weg­bezuinigd zullen worden.
In Duit­s­land ver­loor de DAX 45 pun­ten tot aan een stand van 10326 (-0,43%). Vooral Lufthansa excel­ereerde op de over­we­gend rode index met bij­na +6%. Dat deed het gis­teren ook al toen het met de Q3 cijfers naar buiten kwam. Adi­das ver­loor juist 6% ter­wi­jl het de omzet (17% groei) en winst enorm zag sti­j­gen. In Chi­na groei­den de inkom­sten zelfs met ruim 25%. Ook in Europa, de groot­ste afzetmarkt van Adi­das, steeg de omzet met 14,5%.
De BEL en CAC sloten bij­na vlak met een min van 0,07%. De Bel­gis­che index wist vooral stand te houden door de groene ING en KBC. In Par­i­js zagen beleg­gers Société Générale met 5,6% sti­j­gen die met de kwartaal­ci­jfers de verwachtin­gen wist te overtreffen. 
In Lon­den mocht de FTSE 0,8% inlev­eren. Opvallers waren Roy­al Bank of Scot­land (+6,7%) en Bar­clays (+2%) dankz­ij de aantrekkende Pond.
Wall Street.
Op de NYSE ston­den the big three’ tij­dens het Europees slot alle drie in het rood. De Nas­daq kreeg met ‑0,7% de groot­ste klap­pen. Daar stond Face­book flink in het rood sinds het gis­teren nabeurs de kwartaal­ci­jfers open­baarde. Die waren wederom posi­tief wat vooral te danken was aan de advertentieverkoop.
De Dow Jones stond om half zes nage­noeg vlak op 17960 pun­ten. De S&P ver­loor een kwart pro­cent tot aan 2094 punten.
De EUR/USD stond tij­dens het slot bij­na gelijk als bij open­ing, op 1,11.
Nabeurs komen er nog cijfers van onder andere spel­len­mak­er Activi­sion Bliz­zard, omroep CBS en koffiemak­er Star­bucks. Ook Kraft Heinz zal de boeken na 21:00 uur openen.
Com­modi­ties.
Al ruim 7,5% ver­spilde waarde aan de olieko­ers van Brent deze week. Ook van­daag lijkt daar weer wat bij te komen want om half zes stond de inter­na­tionale graad­me­ter uit de Noordzee op 46,35 dol­lar ofwel een ver­lies van ruim een pro­cent. West Texas staat sinds het slot van woens­dag op een ver­lies van 6,9% en koer­ste rond het slot van Europa op een waarde van 44,66 dol­lar per vat, een dagver­lies van ruim 1,5%.
Goud stond op een paar cent na op 1300 dol­lar wat een winst van 0,3% betek­ende. Zil­ver moest na de aardi­ge week­winst van­daag iets inlev­eren en zak­te 0,6% tot aan 18,26 dollar.
Macro-economis­che cijfers.
De Bank of Eng­land, de derde en laat­ste cen­trale bank van deze week, heeft van­daag ook lat­en weten geen wijzigin­gen in het rente­beleid toe te zullen passen. De stem­ronde was unaniem waar­door de belan­grijk­ste rente op 0,25% bli­jft staan. Mark Car­ney gaf aan dat de inflatie voor dit jaar geschat wordt op 2,2% en dat van vol­gend jaar op 1,4%. Die prog­noses zijn omhoog geschroefd, in tegen­stelling tot de inflatie voor 2018. Daar ging men eerst nog uit van 1,8% maar dat is nu 1,5% gewor­den. Onder­tussen werd er ook al gehint naar de optie om de rente weer te ver­hogen. Een geschat tijd­stip kwam daar niet bij aan de pas.
Meer in het Britse nieuws ging over het oordeel van de High Court dat vin­dt dat het par­lement moet stem­men over de aankomende Brex­it, waar­van de eerste stap­pen in maart 2017 van start zouden moeten gaan. Uit reac­tie steeg de Ster­ling flink in waarde. Om half zes stond de GBP/USD koers op 1,244 (+1,3%) en de EUR/GBP op 0,892 (-1,2%).
Tot slot kwam voor het V.K. ook de PMI voor de dien­sten­sec­tor naar buiten die verassend genoeg is geste­gen van 52,6 naar 54,5 voor oktober.
Eerder op de ocht­end werd bek­endge­maakt dat de werk­loosheid in de Euro­zone voor sep­tem­ber op 10% is bli­jven steken na een gecor­rigeerd cijfer van de maand ervoor. Voor de hele EU bleef het aan­tal werk­lozen ook gelijk, op 8,5%. In Ned­er­land is er 5,7% van de bevolk­ing werk­loos. Duit­s­land heeft met 4,1% één van de laag­ste werkloosheidscijfers.
In Rus­land is de inflatie afgelopen maand iets sterk­er teruggevallen dan men aan­vanke­lijk dacht. Voor okto­ber kwam de CPI uit 6,1% tegen 6,4% een maand eerder.
Dan waren er in de VS nog een hele hoop cijfers waaron­der de weke­lijkse werk­looshei­daan­vra­gen. Die is wat geste­gen van 258.000 naar 265.000 personen.
De fab­riek­sor­ders voor sep­tem­ber zijn licht gedaald, van 0,4% naar 0,3%. Trans­port daar buiten gelat­en was er juist een sti­jging te zien naar 0,6%.
Ook de ISM PMI voor alles buiten de maakin­dus­trie kwam slecht uit de bus. Die daalde hard­er dan verwacht, van 57,1 naar 54,8 pun­ten voor oktober.
Agen­da voor morgen.
Qua cijfers wordt de meeste aan­dacht besteed aan het maan­delijkse banen­rap­port uit Wash­ing­ton. Men denkt voorzi­et een sti­jging van 156k naar 175k nieuwe banen. De werk­loosheid zou met een tiende pro­cent zijn geza­kt naar 4,9%.
Verder is wellicht de Europese PMI voor de dien­sten­sec­tor inter­es­sant. Die is naar verwacht­ing gelijk gebleven op 53,5 pun­ten. Ook komt die index per indi­vidueel land naar buiten.
Betre­ft bedri­jf­s­ci­jfers kijkt men uit naar de Q3 van War­ren Buffet’s invester­ings­bedri­jf Berk­shire Hathaway.
Pret­tige avond!


...

Groen begin van de middag op Europese beurzen

3 november 2016, 12:13 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Van­daag een kleine oplev­ing na de cor­rec­tie van gis­teren die ervoor zorgde dat de Europese indices meer dan een pro­cent moesten toegeven. De indices sloten vlak boven enkele belan­grijke ste­un­niveaus en hier kre­gen de indices een duwt­je in de rug richt­ing de huidi­ge standen. Zo staat de AEX ruim 2.5 punt hoger en kan het hier­mee zelfs de weer­stand op 447 pun­ten gaan testen. De DAX start de dag iets min­der voort­varend en bli­jft met 10 plus­pun­t­jes dicht in de buurt van de ste­un op 10.360 pun­ten.

Een goed begin van de dag dus voor de AEX en dit heeft met name te mak­en met de goede cijfers van ING en de posi­tieve sig­nalen omtrent Shell die eerder deze week ook naar buiten kwa­men met mooie cijfers. De AEX kruipt nu dus richt­ing de weer­stand die wacht op 447 pun­ten. Hier kan de AEX weer proberen de opgaande trend op te pakken en de weg richt­ing de 458 – 463 zone weer in te zetten. Indi­en de index terug valt richt­ing de ste­un­zone op 443 pun­ten moet het oppassen dat het niet verder wegza­kt en zo een nog lagere bodem vormt. Hieron­der ste­un voor de AEX op 440 pun­ten ste­un­li­jn waar ook het 200-daags gemid­delde wacht.

De DAX bli­jft nu hangen tussen de 10.360 ste­un en 10.400 pun­ten weer­stand. Vooral aan de onderkant zal de DAX kracht moeten tonen aangezien hier de onderkant van de trend van de afgelopen maan­den ligt. Hieron­der kan enkel nog de 10.260 ste­un een uitsch­i­eter naar bene­den opvan­gen alvorens de DAX weer richt­ing de 10.125 pun­ten ste­un kan vallen. Boven de 10.400 nu weer­stand voor de DAX op 10.450 pun­ten en 10.500 pun­ten.

De futures in Ameri­ka zijn momenteel iets verdeeld: waar de S&P een hogere open­ing verwacht (0.2%) wil de Nas­daq fut nog niet omhoog en staat deze future 0.1% lager. Ook van­daag zal ivm tijdsver­schil tussen Ameri­ka en Europa Wall Street een uur eerder openen. 

Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
ING 4.8%
Aegon 3.1%
Rand­stad 1.8%

Dalers:
DSM 2.7%
Wolters Kluw­er 1.3%
RELX 1.3%

Slim­ste Beleg­ger
De Slim­ste Beleg­ger is weer ges­tart! Speel ook mee en maak kans op waanzin­nige pri­jzen aan de hand van leerzame beurstips van Guy. Sluit u aan bij #TeamGuy, het topteam dat de vorige edi­tie het beste team was mede door coach­ing en begelei­d­ing van Guy!

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.