Beursdagboek US Markets Redactie 1 november 2016, 18:54

...

Daily Roundup - dinsdag 1 november 2016

1 november 2016, 18:54 | US Markets Redactie | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De dins­dag bracht ons een ver­volg aan de verkopen waar men gis­teren al mee begon. Hoewel de futures ons nog anders lieten denken had­den de meeste index­en bin­nen een half uur na open­ing al het hoog­ste punt van de dag te pakken.
Europa.
De AEX wist van­daag de ver­liezen te beperken van­wege Roy­al Dutch Shell dat voor­beurs de kwartaal­ci­jfers pub­liceerde. De hoofdin­dex van Ams­ter­dam opende op 456,3 en klom eerst nog ruim een punt omhoog. Slechts vijf minuten lat­er zette het al de dal­ing in om uitein­delijk onder­aan af te sluiten op 449,7. Een ver­lies van 2,9 pun­ten ofwel 0,64% ten opzichte van het slot van gisteren.
De twee groot­ste aan­de­len op de AEX, Shell en Unilever, wis­ten de dag groen af te sluiten. UNI ver­di­ende 0,34% op de koers en RDS maar lief­st 3%. Groot­ste daler was Uni­bail-Rodam­co met ‑2,2% dankz­ij een her­haald verkoopad­vies van Bar­clays. Op de AMX was PostNL een opval­lende sti­jger met maar­lief­st 12,9%. Dat gebeurde pas laat op de dag toen het nieuws kwam dat het Bel­gis­che Bpost een nieuw bod zou willen doen tussen de 5 en 6 euro. Bron komt van Het Fian­cieel Dag­blad dat een doc­u­ment in han­den zou hebben gekre­gen door een fout van een pr-bureau.
In Duit­s­land zak­te de DAX met een pit­tige 1,3%. Het ver­loor 139 pun­ten en sloot op een koers van 12526. Alleen Bay­er wist met een plus­je van 0,6% in het groen te sluiten. Groot­ste klap­pen vie­len voor Deutsche Bank met ‑4,4%.
De BEL20 sloot ‑1,15% lager en in Par­i­js zak­te de CAC met ‑0,86%. De Engelse FTSE ver­loor slechts’ ‑0,6% tot aan 6913 pun­ten. BP, dat net als Shell ook de Q3 cijfers pub­liceerde, beho­orde tot de groot­ste ver­liez­ers. Men bli­jft daar de winst zien ver­damp­en en de druk op de CEO wordt steeds grot­er om een gigan­tis­che kostenre­duc­tie uit te voeren. Het aan­deel sloot van­daag 4,9% lager.
De EUR/USD steeg de hele dag en stond tij­dens het slot op 1,1055 (+0,7%).
Wall Street.
Op de NYSE ston­den de futures de hele dag in het groen tot­dat de open­ings­bel luid­de. Vanaf half drie begonnen de grote drie direct in te lev­eren en een einde is momenteel nog niet in zicht.
Tij­dens het slot van Europa stond de S&P op 2112 pun­ten ofwel ‑0,65%. De Dow Jones ver­loor 87 pun­ten tot aan 18055 (-0,5%). De graad­me­ter voor tech­nolo­gie, Nas­daq, kreeg de meeste klap­pen en stond om half zes 0,7% lager op 4771 punten.
Voor­beurs kwam de grote far­ma­ceut Pfiz­er al met cijfers naar buiten en die waren dit keer teleurstel­lend in de zin dat het niet vold­eed aan de verwacht­ing van anal­is­ten. De omzet steeg echter wel van 12,92mjd naar 13,05mjd dol­lar. Het aan­deel stond om half zes bij­na 2% in de min.
Vanavond komt Gilead Sci­ences nog met cijfers (heeft gein­vesteerd in project van Galapagos)
Com­modi­ties.
Olie schom­melde vandag heen en weer tussen groen en rood tot het net voor het sluiten van de markt een aardi­ge klap kreeg. Brent zak­te ruim 0,8% en verkocht voor 48,2 dol­lar per vat. West Texas ver­loor iets min­der en kosste om half zes 46,4 dol­lar (-0,65%).
Aardgas ver­loor zelfs 3,3% tot aan 2,89 dol­lar dankz­ij verwachtin­gen dat de voor­raden zullen sti­j­gen. Ook de weersverwachtin­gen voor de komende weken voor­spellen warmer dan gemid­deld weer in Ameri­ka wat de vraag naar aardgas zou doen afnemen.
Veilige havens’ goud en zil­ver zijn van­daag weer meer in trek ger­aakt. Bij het sluiten van de markt stond goud zelfs boven de 1290 dollar(+0,73%), dat het niet meer is geweest sinds de harde koers­dal­ing. Zil­ver won zelfs bij­na 3% tot aan 18,40 dollar.
Macro-economis­che cijfers.
Voor­dat de Europese mark­ten open­den werd in Japan bek­end dat de Bank of Japan het rente­beleid niet zal aan­passen. Het inflatie­doel is echter wel aangepast door het verder de toekomst in te schuiv­en. Het tar­get van 2% bli­jft wel staan.
In het V.K. is de PMI voor de maakin­dus­trie iets hard­er geza­kt dan eerder werd gedacht. In sep­tem­ber stond de index nog op 55,5 pun­ten maar voor okto­ber daalde dat cijfer naar 54,3. Dat betekent nog steeds een redelijke groei.
Voor de V.S. kwam het ISM PMI voor diezelfde sec­tor ook naar buiten. In okto­ber kwam het cijfer uit op 51,9 pun­ten tegen­over 51,5 een maand eerder.
Kwartaal­ci­jfers.
De meeste aan­dacht ging van­daag natu­urlijk uit naar Shell. De oliemaatschap­pij zag de winst ein­delijk weer sti­j­gen en kwam uit op 1,4 mjd dol­lar. In het­zelfde kwartaal vorig jaar was dat nog een ver­lies van 6,1 mjd dol­lar. De omzet zak­te ruim 10% naar 61,9 mjd dol­lar. Kostenbe­sparin­gen kwa­men vooral uit inperk­ing van banen en het investeringsbudget.
Ook Ordi­na kwam met cijfers naar buiten en dat kwam de koers niet ten goede (-15,9%). De omzet daalde met 3,7%. Het bedri­jf­s­re­sul­taat steeg naar 5,2%.
Agen­da voor morgen.
Mid­den in de week kri­j­gen we een hoop PMI cijfers in de EU. Dat geldt voor zow­el de Euro­zone als de grotere economieën Duit­s­land, Frankrijk, Ital­ië en Span­je. Anal­is­ten voorzien in de meeste gevallen geen ver­schil of een heel kleine sti­jging voor okto­ber. Alles staat in ieder geval boven de 50 pun­ten, dus groei. De cijfers komen ver­schil­lend tussen 10:00 en 11:00 naar buiten.
In het V.K. komt dan ook nog de PMI van okto­ber voor de con­struc­tiesec­tor naar buiten. Men denkt aan een kleine dal­ing van 52,3 naar 51,8 punten. 
Kri­j­gen we in de mid­dag nog de belan­grijk­ste mark­t­in­vloe­den. Naast de weke­lijkse olievoor­raad update kri­j­gen we ook het ADP banen­rap­port. Dat rap­port komt om 14:15 NL tijd naar buiten. Vorige maand kwam het cijfer een stuk lager uit dan geschat. Nu denkt men dat het er 11.000 meer zullen zijn tot op 165k nieuwe banen voor oktober.
Om acht uur in de avond zal de Fed­er­al Reserve hun rentebesluit ken­baar mak­en. Momenteel denkt 70% van de ondervraagde beleg­gers en anal­is­ten dat er in decem­ber pas een rentev­er­hoging komt, dus staat de verwacht­ing dat de belan­grijk­ste rente voor­lop­ig nog op 0,5% bli­jft staan.
Kwartaal­ci­jfers op woensdag:
- Anthem inc. (VS), verzek­er­aar, vorige omzet 21,3 mjd.
- Face­book (VS), inter­net­tech­noloog, vorige omzet 6,4 mjd.
- 21st cen­tu­ry FOX (VS), mul­ti­me­di­apro­du­cent, vorige omzet 6,7 mjd.
- Amerisource­Ber­gen (VS), medici­jn­g­roothande­laar, vorige omzet 36,9 mjd. Opmerke­lijk: afgelopen vri­jdag is de koers met 13% gezakt.
- Time Warn­er (VS), mul­ti­me­di­apro­du­cent, vorige omzet 7 mjd., Opmerke­lijk: over­name door AT&T.
- Wolters Kluw­er (NL), uit­gev­er­ij, alleen tussen­ti­jdse verklaring.
- Hei­j­mans (NL), con­struc­teur, alleen tussen­ti­jdse verklaring.


Mor­gen staat de beurs dus vooral in het teken van de Fed­er­al Reserve en het ADP banen­rap­port. De index­en hebben nu eerst de taak om een bodem te vin­den, mocht­en ze daar al aan toe zijn..
Daar­naast kri­j­gen de Amerikaanse verkiezin­gen meer en meer invloed op de markt. Zek­er nu het ver­schil tussen Trump en Clin­ton weer klein­er is gewor­den.
Kijk voor de actuele polls op http://​www​.real​clear​pol​i​tics​.com/​e​p​o​l​l​s​/​l​a​t​e​s​t​_​p​o​l​l​s​/​p​r​e​s​i​dent/

Pret­tige avond!


...

Europese beurzen stuiten tegen weerstand

1 november 2016, 12:12 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)




Na een zeer mooie start op de Europese beurzen vie­len de indices in de loop van de dag wat terug. De AEX stond na open­ing bij­na een pro­cent hoger om ver­vol­gens rode cijfers neer te zetten. Hier­na krabbelde de AEX onder lei­d­ing van Shell weer op en staat de AEX in het begin van de mid­dag zo’n 2.5 punt hoger. Voor de DAX een soort­gelijk koersver­loop, de index opende 60 pun­ten hoger maar moest er daar­na weer 30 inlev­eren. Hier­na veerde de koers van de DAX weer iets op en zodoende staat de DAX nu 20 pun­ten in de plus.

Ste­un voor de AEX nu eerst 455 pun­ten. Mocht de index weer inza­kken komt eerst de 452 ste­un weer in beeld, hieron­der ruimte voor de AEX om weg te zakken tot 448 pun­ten. Weer­stand voor de AEX nu 458 pun­ten met daar­boven 460 en 463 pun­ten als weer­stand voor de AEX. Uitein­delijk zal de jaar­top die op 466.17 wacht weer­stand bieden aan de koers van de AEX. De DAX staat nu tegen de 10.700 weer­stand met daar­boven de 10.780 als weer­stand voor de DAX. Ste­un voor de Duitse hoofdin­dex nu 10640 pun­ten met daaron­der de 10.600 als ste­un voor de DAX.

Wall Street zal van­daag weer om 14:30 ope­nen in ver­band met het ver­schil in de klok met europa, dit ver­schil is maandag weer recht getrokken. De Futures in Ameri­ka staan wat hoger, zow­el de S&P als de Nas­daq future staan rond het mid­dagu­ur een kwart pro­cent hoger.

Aan­de­len die van­daag opvallen bin­nen de AEX:
Sti­jgers:
Roy­al Dutch Shell 3.5%
Rand­stad 0.9%
Unilever 0.8%

Dalers:
Uni­bail 1.2%
Gemal­to 1.1%
Altice 1%
Slim­ste Beleg­ger
De Slim­ste Beleg­ger is weer ges­tart! Speel ook mee en maak kans op waanzin­nige pri­jzen aan de hand van leerzame beurstips van Guy. Sluit u aan bij #TeamGuy, het topteam dat de vorige edi­tie het beste team was mede door coach­ing en begelei­d­ing van Guy!

Sig­naal­dien­sten
Via onze sig­naal­dien­sten ont­vangt u koop en verkoopsig­nalen op bepal­ende momenten gedurende de han­dels­da­gen. Via onze abon­nementen kunt u zich inschri­jven voor deze ser­vices. Ook dit jaar staan onze porte­feuilles weer dik in de plus. Bezoek onze trader­shop en lees reviews, bek­ijk onze resul­tat­en en schri­jf u in voor een van onze sig­naal­dien­sten via: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​shop/ .

USMar­kets Redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.