Beursdagboek Trader Guy 11 oktober 2024, 08:55

...

Inflatie tegenvaller en aanvragen uitkering fors hoger

11 oktober 2024, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De beurzen moesten desondanks een poging omhoog richting het slot toch wat inleveren. De verliezen bleven beperkt op Wall Street, die kwamen uit tussen de 0,15% en de 0,25%. Geen records deze keer maar alles blijft dicht bij de hoogste standen ooit. Vandaag krijgen we opnieuw cijfers over de inflatie en er komen wat grote banken met hun kwartaalcijfers waaronder JP Morgan en Wells Fargo. De cijfers van donderdag waren niet bepaald goed want de inflatie liep weer op tegen de verwachtingen in en we zien dat het aantal aanvragen naar een uitkering fors hoger lag dan men had verwacht. Toch blijkt de markt op slecht nieuws even niet negatief te reageren, de situatie blijft mijn inziens wel gevaarlijk ook al probeert men ons wijs te maken dat het niet zo aanvoelt. We zien dat de 10 jaar rente in de VS uitkomt op 4,08% na even de 4,1% te hebben aangetikt donderdag. De Brent olie herpakt zich en komt vanmorgen uit op 79 dollar, de euro zien we rond de 1,094 dollar.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze nieuwe aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 DECEMBER 2024. Systeem Trading en Guy Trading nu tijdelijk voor €29. Kijk vooral een tijdje met ons mee om de nieuwe items te volgen en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. Zie verder in deze update hoe het er voor staat ...

Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 11 oktober:
Wall Street moest na de tegenvallende inflatiecijfers wat inleveren, veel was het niet maar toch een lager slot. De Dow Jones verloor 0,14% terwijl de S&P 500 met 0,21% verlies de sessie afsloot. Verder zakt de Nasdaq slechts 0,05%, de Nasdaq 100 sluit met 0,13% verlies. De SOX index verloor 0,53% en werd zo de grootste verliezen bij de technologie sector. De Dow Transport index verloor 0,43% terwijl de Russel 2000 index met 0,64% terug moest.

Chipgigant Nvidia lag er wel weer goed bij en won 1,6% en klimt gestaag verder richting het record en komt weer dichter bij de marktwaarde van Apple. Nvidia is nu 3,31 biljoen dollar waard, Apple heeft nu een marktwaarde van 3,48 biljoen dollar. Microsoft dat op de 3e plaats staat is nu 3,09 biljoen dollar waard. De e-commerce gigant Amazon won 0,8%, door Nvidia, Amazon en Alphabet kon de Nasdaq het verlies beperken.

De cijfers over de arbeidsmarkt waren ook niet goed, er waren deze keer meer aanvragen naar een uitkering. De hogere inflatie en de banencijfers brengen de markt wel wat in de war, de Fed zit nu met de nodige vragen over het verlagen van de rente.

Als we naar de CME Fedwatch tool kijken dan zien we dat er wel nog 2 renteverlagingen komen dit jaar, voor november is de kans 84% en voor december zien we een kans van 83%.

Donderdag kregen we de cijfers binnen over de consumenteninflatie waaruit bleek dat de prijzen vorige maand met 0,2% stegen en dat was meer dan de stijging van 0,1% waar Wall Street op rekende. Op jaarbasis stegen de prijzen met 2,4% terwijl men 2,3% verwachte. De gegevens waren interessant omdat beleggers zich afvragen of de economie een 'no landing' kan maken na eerst het positieve banenrapport van vorige week. Dat de inflatie weer oploopt had men al kunnen verwachten hetgeen ook logisch is.

Aan de andere kant liet de arbeidsmarkt wel een verrassing zien omdat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg naar 258.000. Dat was veel meer dan Wall Street had verwacht en zelfs het hoogste aantal sinds augustus 2023.

De 10-jarige staatsobligatie steeg donderdag wel even met maar liefst 4 basispunten en bereikte daarmee voor het eerst sinds eind juli een niveau van 4,1%. Vanmorgen komt de rente uit rond de 4,08%.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Geen records donderdag al scheelde het richting het slot niet veel, de indices blijven wel heel dicht bij de recordstanden.
  • De indices begonnen slecht aan de sessie door de slechte cijfers over de inflatie en de aanvraag naar nieuwe uitkeringen.
  • Het aantal wekelijkse aanvragen voor een uitkering steeg in de week tot en met 5 oktober tot 258.000. Dat is de grootste wekelijkse stijging sinds augustus 2023.
  • Tesla onthult zijn Cybercab robotaxi, zonder stuur en een aanschaf voor minder dan 30.000 dollar.
  • Tesla verloor tijdens de sessie 1%, na de bekendmaking van de Cybercab bewoog het aandeel nabeurs amper.
  • Vanmiddag krijgen we de kwartaalcijfers van JP Morgan, BlackRock en Wells Fargo, een belangrijk moment altijd de start van het cijferseizoen.
  • Raphael Bostic, voorzitter van de Federal Reserve Bank van Atlanta, vertelde in een interview aan het Wall Street Journal dat hij "geen probleem zou hebben met het overslaan van een vergadering als de gegevens aangeven dat dat gepast is."
  • Nike promoveert nog een veteraan van het bedrijf, terwijl de nieuwe CEO zich voorbereidt om de teugels in handen te nemen. Tom Peddie wordt op 21 oktober vice-president en algemeen directeur van Nike's Noord-Amerikaanse segment.
  • Het belegerde Stellantis ontslaat hun CFO en enkele andere topbestuurders in een poging om de focus te 'verdubbelen' en het bedrijf weer op de rails te krijgen. Stellantis is te oubollig geworden.
  • Rheinmetall was de grootste daler binnen de DAX met een verlies van 3,7%. Verder daalden Siemens Energy en Deutsche Post met respectievelijk 2,6% en 2,3%.
  • De Europese halfgeleiders lagen er donderdag slecht bij. ASMI verloor ruim 4% en ASML moest 0,6% inleveren. Verder zien we een verlies van 0,6% bij Infineon en STMicroelectronics leverde 0,5% in.
  • De olieprijzen herstelden donderdag van de verliezen van de dagen ervoor. Bij een settlement van 75,85 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3,6% duurder.

Europa:
Europa sluit donderdag iets lager, beleggers reageerden niet echt op de meest recente notulen van de Federal Reserve, waaruit bleek dat Fed leden in september verdeeld waren bij hun beslissing om de rente met 50 basispunten te verlagen. Er waren er sommigen die de voorkeur gaven aan een kleinere verlaging van 25 basispunten.

De notulen van het laatste rentebesluit van de Europese Centrale Bank lieten ondertussen zien dat de centrale bank zich steeds meer zorgen maakt over de tegenvallende groei binnen de eurozone en tegelijkertijd nog altijd erg terughoudend blijft over de strijd tegen de inflatie. Zo is men er niet zeker van dat de ECB de rente volgende week donderdag opnieuw zal verlagen. Mocht dat wel het geval zijn dan is het alleen om de groei in de eurozone te stimuleren.

De AEX sluit de sessie af met 0,48% verlies met een slot op 911,32 punten, de DAX verloor donderdag 0,23% met een slot op 19.211 punten. De Franse CAC 40 sluit met 0,24% winst om op 7.516 punten te sluiten.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We blijven rustig handelen, september werd afgerond en het werd de beste maand sinds oktober 2018. Oktober start ook meteen goed via Trading ...

Op dit moment lopen er 2 posities, trading is hetgeen we doen op de korte termijn en met hefboom producten zoals Boosters en Turbo's. De ideale manier om ook op een daling van de markt te kunnen anticiperen. Via de dynamische aandelen portefeuille waar we alleen met long posities werken we vooral met een middellange termijn visie.

Volg ons nu via de tijdelijke aanbieding nu tot 1 DECEMBER 2024 vanaf €29, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

De 'dynamische aandelen portefeuille':
De leden van onze abonnementen krijgen als EXTRA nu ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. We proberen aandelen op te nemen die interessant zijn na een terugval en bij een correctie nemen we wat ETF's en volatiele aandelen op.

Onze 'dynamische portefeuille' waar alles nu werd afgerond werd opgestart op 1 augustus, dat was de 1e fase ofwel de opbouw na een eerste forse correctie. Er werden de afgelopen periode tijdens de rally 12 posities (aandelen en ETF's) afgerond, er werd € 12.009 winst gerealiseerd. Er staan nu geen posities meer open, het is nu rustig wachten op een nieuw momentum om weer op te bouwen via de 2e fase. Zorg dat u deze keer helemaal mee kunt doen door lid te worden op tijd.

Vanaf nu begin ik met het zoeken naar nieuwe posities, eerst de mogelijke correctie verder afwachten. Er komen dan wat interessante ETF's dicht bij een instap. We doen dat rustig en zo goed mogelijk, we kijken naar ETF's, sectoren en bekende en goed scorende aandelen na een correctie. De ETF's op de chip sector en de ETF op de bitcoin kunnen ook meteen zeer interessant worden na een correctie ...

Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven een iets lagere opening aan, zoals we vrijwel elke sessie merken rekenen we nog altijd op een volatiel verloop beide kanten op. Wat betreft Europa zien we via de indicaties ook een iets lagere start van de sessie. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 79 dollar
  • Goud: 2.655 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 4,08%
  • Eurodollar: 1.094 dollar
  • Bitcoin: 60.800 dollar
  • VIX-index: 21,5

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,08%.

Brent olie:

  • Steun: 78-77-76-75
  • Weerstand: 80-81-82-83

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 910-905-900-895
  • Weerstand: 915-920-925-930
  • 50-daags gemiddelde: 900,7

Grafiek AEX:

Analyseer Nasdaq 100:

  • Steun: 20.150-20.000-19.850-19.750
  • Weerstand: 20.350-20.500-20.600-20.750
  • 50-daags gemiddelde: 19.360

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 19.100-19.000-18.900-18.750
  • Weerstand: 19.350-19.450-19.600-19.750
  • 50-daags gemiddelde: 18.575

Grafiek DAX:

Analyseer Dow Jones:

  • Steun: 42.250-42.000-41.800-41.500
  • Weerstand: 42.500-42.650-42.750-43.000
  • 50-daags gemiddelde: 41.090

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 DECEMBER 2024, Systeem Trading en Guy Trading nu voor € 29. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail.

Schrijf u in via de linkhttps://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.