Beursdagboek Trader Guy 8 oktober 2024, 09:06

...

Wall Street start de week slecht, indices ongeveer procent lager

8 oktober 2024, 09:06 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De start van de week op Wall Street was slecht, alle indices laten een verlies zien van rond de 1%. Alleen de SOX index en de Dow Transport beperken het verlies tot 0,2%. Vooral het sterke aandeel Nvidia liet zich weer zien met tegen de stroom in 2,25% winst te boeken. Zo pakt Nvidia de 2e plaats weer over van Microsoft wat betreft de beurswaarde. Opvallend was ook dat de olieprijzen maandag fors opliepen, de Brent bereikte de 81 dollar. Vanmorgen zien we dat de olie weer wat zakt, de prijs voor een vat Brent komt nu uit op 79,7 dollar. Verder viel het op dat de rente op de 10 jaars obligatie in de VS opliep tot boven de 4%, de rente stond even op 4,03% maandag. Vanmorgen zien we de rent uitkomen op 4,01%. De euro loopt weer wat op, we zien de euro nu rond de 1,099 dollar. De prijs van het goud komt uit op 2.655 dollar. Vanaf nu gaan we kijken of we iets kunnen doen, mogelijk zelfs een long positie voor een herstel en een nieuwe aanval op de topzone ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze nieuwe aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 DECEMBER 2024. Systeem Trading en Guy Trading nu tijdelijk voor €29. Kijk vooral een tijdje met ons mee om de nieuwe items te volgen en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. Zie verder in deze update hoe het er voor staat ...

Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 7 oktober:
Wall Street start de week zwak, de Dow Jones verloor 398 punten terwijl ook de S&P 500 met 55 punten terug moest, beide indices verloren bijna 1%. De technologie indices hadden het ook moeilijk, de Nasdaq verloor 214 punten (-1,18%) terwijl de Nasdaq 100 index met 234 punten (-1,17%) terug moest. Verder zien we een verlies van slechts 0,2% bij de SOX index, de Dow Transport index sluit ook met 0,2% verlies maandag. De 10-jarige rente in de VS geraakt weer tot boven de 4%, vanmorgen staat de rente op 4% maar er stond bijna 4,03% gisteren in de avond.

Vooral door dat de rente op 10-jarige staatsobligaties voor het eerst sinds augustus weer boven de 4% uitkwam kreeg de markt het lastig. Beleggers zien plots weer problemen op zich afkomen door de inflatie die snel weer kan aanwakkeren omdat het economisch nog veel te goed gaat. En niet alleen dat is een probleem, bekijk ook de energieprijzen die weer snel oplopen. We krijgen deze week belangrijke inflatiecijfers met donderdag de CPI (consumenten prijzen) en vrijdag de PPI (producenten).

Vanaf vrijdag krijgen we ook de start van het cijferseizoen. Vrijdag komen onder andere JP Morgan Chase, Black Rock en Wells Fargo met hun kwartaalcijfers.

Aandelen die het moeilijk kregen maandag waren onder andere Alphabet (-2,5%), Amazon (-3%) en Microsoft (-1,5%), dat kwam nadat een rechter in de VS Alphabet beval om het 'Google app store-bedrijf', Google Play, open te stellen voor meer concurrentie. Alleen Nvidia dat plots weer de 2e plaats inneemt op de lijst met meest waardevolle bedrijven, sluit met 2,25% winst. Nvidia werd dan ook de enige stijger binnen de "Magnificent 7"-leden.

Opvallend is dat de olie futures opnieuw fors stegen maandag, deze keer sluiten die met ruim 3,5%, daarmee worden de stevige winsten van vorige week uitgebreid. Beleggers blijven er rekening mee houden dat er nog een reactie van Israël zal komen op de recente aanval van Iran. Specialisten denken dat er een aanval op de olievelden van het land zal komen. Verder wordt de olie ook duurder door dat China plots opleeft en omdat er weer een orkaan van de zwaarste categorie op de VS afstormt. Ook de impact van de economie in de VS die sterk blijft doet de vraag om olie toenemen.

Verder neemt de hoop op een nieuwe buitensporige renteverlaging door de Federal Reserve af, vooral door het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag doet de zorgen rondom de arbeidsmarkt verder afnemen. Beleggers geloven nu al helemaal niet meer in een renteverlaging van 0,5% in november en zien nu een kans van 88% op een verlaging van 0,25% volgens de CME FedWatch Tool. Als er al een renteverlaging zal komen want de inflatie moet niet weer stevig oplopen.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Nvidia dat 2,25% hoger wist te sluiten wisselt van plaats met Microsoft bij de rangschikking van meest waardevolle bedrijven in de VS en dus ook over de gehele wereld. Nvidia is nu zo'n 3,13 biljoen dollar waard.
  • Het advies voor Apple werd door analist Edison Lee van Jefferies verlaagd van kopen naar houden. Als reden werd mee gegeven dat er zorgen zijn over te hoge verwachtingen voor nieuwe iPhones met AI-technologie. 'serieuze AI' smartphones nog 2 jaar op zich laten wachten.
  • Volgens Lee is de hardware van de Apple-smartphones nog niet geavanceerd genoeg om de hightech kunstmatige intelligentie te kunnen leveren waar analisten en consumenten op hopen. De verwachtingen op korte termijn voor de iPhone 16 en zelfs 17 zijn nu nog veel te hoog.
  • Consumenten hebben meer vertrouwen in de huizenmarkt dan ze de afgelopen 2 jaar hadden. Velen verwachten dat de hypotheekrente in de komende twaalf maanden zal gaan dalen.
  • Verzekeringsaandelen daalden maandag toen orkaan Milton aan kracht won en uitgroeide tot een orkaan van categorie 5. Deze orkaan bedreigt de Golf van Mexico en trok ook richting Florida.
  • Chevron zei dat het al zijn personeel van zijn Blind Faith-platform in de Amerikaanse Golf van Mexico heeft geëvacueerd en de faciliteit heeft gesloten ter voorbereiding op orkaan Milton.
  • De aandelen van Trump Media & Technology Group stegen weer eens, ze geraken 15% hoger nadat Elon Musk afgelopen weekend verrassend opdook bij de bijeenkomst van Donald Trump in Butler, Pennsylvania.
  • Super Micro Computer, dat een grote klant is van Nvidia en maker van AI-servers, steeg maandag met maar liefst 17% nadat het bedrijf leveringsgegevens bekendmaakte.
  • De huidige bullmarkt nadert al zijn 2e verjaardag. De meeste bull markets sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog die minimaal twee jaar hebben geduurd, hebben die ook tot het derde jaar voortgezet.
  • Toch blijft de maand oktober is een griezelige maand voor de beurzen, twee van de zwaarste beurscrashes ooit vonden plaats in oktober 1929 en oktober 1987.
  • Hoewel de kans op een crash in oktober 2024 zeer klein is kunnen we zoiets nooit uitsluiten. De beste les die we kunnen trekken uit het verleden is dat grote eendaagse marktdalingen een onvermijdelijk onderdeel blijven van beleggen, en dat beleggers zich hierop moeten voorbereiden.
  • AMD kan zich richten op een grote katalysator, kan het bedrijf de hype waarmaken? Het Advancing AI-evenement van vorig jaar zorgde voor een grote rally in AMD-aandelen. Zullen beleggers daar ook dit jaar op anticiperen?

Europa:
Europa sluit maandag nagenoeg vlak de sessie af, het werd een rustige start van de nieuwe week. De beurzen hadden vorige week een nogal volatiel verloop door eerst de zorgen voor een escalatie in het Midden-Oosten maar richting het weekend was er wel optimisme na het positieve Amerikaanse banenrapport. Later deze week verschijnen er nog actuele inflatiecijfers uit de VS.

Ondertussen speculerden beleggers over nieuwe stimuleringsmaatregelen in China. Volgens marktkenners van Morgan Stanley zou het kunnen gaan om een pakket ter waarde van 2 biljoen Chinese yuan. Een eerste reeks aan maatregelen zou mogelijk vandaag al worden aangekondigd.

Op macro-economisch vlak was er maandag aandacht voor de Duitse fabrieksorders. Die daalden in augustus met 5,8%, na een plus van 3,9% in de maand ervoor. De economie in Duitsland blijft maar matig. Verder bleek dat de detailhandelsverkopen binnen de eurozone in augustus met 0,2% stegen, in juli waren deze nog ongewijzigd.

De AEX sluit de sessie af met 0,11% winst op 912,77 punten, de DAX verloor maandag 0,09% met een slot op 19.104 punten. Beide indices starten de sessie dinsdag wel negatief.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We blijven rustig handelen, september werd afgerond en het werd de beste maand sinds oktober 2018. Oktober start ook meteen goed na het sluiten van de short posities via Trading ...

Op dit moment lopen er geen posities meer. Trading is hetgeen we doen op de korte termijn en met hefboom producten zoals Boosters en Turbo's. De ideale manier om ook op een daling van de markt te kunnen anticiperen. Via de dynamische aandelen portefeuille waar we alleen met long posities werken we vooral met een middellange termijn visie.

Volg ons nu via de tijdelijke aanbieding nu tot 1 DECEMBER 2024 vanaf €29, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

De 'dynamische aandelen portefeuille':
De leden van onze abonnementen krijgen als EXTRA nu ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. We proberen aandelen op te nemen die interessant zijn na een terugval en bij een correctie nemen we wat ETF's en volatiele aandelen op.

Intel dat nu in de portefeuille zit werd naar de leden verzonden, men kan Berkshire Hathaway en Shell eventueel nog opnemen of er kan gewacht worden op de 2e fase waar we gaan opbouwen na een correctie. Gisteren (donderdag) werd er al een ETF verzonden naar de leden om aan te kopen.

Onze dynamische portefeuille ziet er nu zoals bij het overzicht hieronder uit, gestart op 1 augustus met nog 4 aandelen in de portefeuille. Er werden de afgelopen periode tijdens de rally 9 posities (aandelen en ETF's) gesloten, er werd € 9.813 winst gerealiseerd, bij de posities die nog open staan (3) zien we nu zo'n € 1.700 winst.

Vanaf nu begin ik met het zoeken naar nieuwe posities, eerst de mogelijke correctie verder afwachten. Er komen wat interessante ETF's dicht bij een instap.

Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven een iets lagere opening aan, zoals we vrijwel elke sessie merken rekenen we nog altijd op een volatiel verloop beide kanten op. Wat betreft Europa zien we via de indicaties een lagere start van de sessie. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 79,7 dollar
  • Goud: 2.655 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 4,01%
  • Eurodollar: 1.099 dollar
  • Bitcoin: 62.500 dollar
  • VIX-index: 22,4

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,01%.

Brent olie:

  • Steun: 79-78-77-76
  • Weerstand: 80-81,5-83-85

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 910-905-900-895
  • Weerstand: 915-920-925-930
  • 50-daags gemiddelde: 900,7

Grafiek AEX:

Analyseer Nasdaq 100:

  • Steun: 19.750-19.650-19.500-19.250
  • Weerstand: 20.000-20.150-20.250-20.350
  • 50-daags gemiddelde: 19.295

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 19.000-18.900-18.750-18.600
  • Weerstand: 19.200-19.350-19.500-19.650
  • 50-daags gemiddelde: 18.525

Grafiek DAX:

Analyseer Dow Jones:

  • Steun: 41.900-41.750-41.500-41.200
  • Weerstand: 42.050-42.250-42.350-42.500
  • 50-daags gemiddelde: 40.990

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 DECEMBER 2024, Systeem Trading en Guy Trading nu voor € 29. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail.


Schrijf u in via de linkhttps://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.