Beursdagboek Trader Guy 9 oktober 2024, 08:14

...

Stevige rebound Nasdaq, Europa redelijk vlak, olie fors lager

9 oktober 2024, 08:14 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De beweging op de beurzen zijn amper te volgen, laat staan te begrijpen. Dat vraagt om concentratie, rust en vooral inzicht want het is niet gemakkelijk om op de juiste manier te anticiperen. De ene dag een knal omhoog, de andere dag een forse daling en dan zoals gisteren weer een stevige rebound. Dat zijn de laatste 3 sessies samengevat voor wat betreft de Nasdaq en de Nasdaq 100, ook de SOX index en de S&P 500 index laten een behoorlijk volatiel verloop zien de afgelopen dagen. Meestal is dat niet goed, het kondigt meestal iets groots aan en het zou me niet verwonderen dat er plots een onverwachte daling komt van meerdere procenten. Let wel, ik ga daar NIET vol op inzetten want te vroeg short gaan kan voor problemen zorgen als de daling langer op zich laat wachten. Aan de andere kant moeten we het ook niet missen, we blijven dan ook zoeken naar een instap en volgen de positie dan met veel aandacht. We zitten dicht bij een goed momentum dus, zorg dat u de signalen ontvangt, het kan weer iets moois worden. Verder zien we de Brent olie vanmorgen rond de 77,75 dollar na de daling van gisteren, de euro komt vanmorgen uit op 1,097 dollar. De koers van het goud komt uit op 2.640 dollar ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze nieuwe aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 DECEMBER 2024. Systeem Trading en Guy Trading nu tijdelijk voor €29. Kijk vooral een tijdje met ons mee om de nieuwe items te volgen en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. Zie verder in deze update hoe het er voor staat ...

Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...


Marktupdate 9 oktober:
Wall Street laat een rebound zien na de daling van maandag, vooral de technologie aandelen deden het goed met Nvidia voorop. We zien nu dat vooral de technologie aandelen omhoog schieten terwijl de olieprijzen dalen en de rally in China stokt. We zouden bijna zeggen hoe moeten we deze markt nu gaan lezen? Op zich gaan we ons er voorlopig niet al te druk over maken, het belangrijkste is dat we niet veel fouten maken en we het geduld behouden om het juiste momentum te zoeken.

Maandag kregen we nog een behoorlijke terugval met zelfs bijna 10% daling in Hongkong, toch won Wall Street via de S&P 500 en de technologie indices behoorlijk dinsdag. Zien we nu een mooi momentum om short posities op te nemen? Dat zal later vandaag duidelijk worden denk ik. We gaan niet te snel te veel doen, ik zie ook wat divergentie tussen de sectoren en regio's. Dat wil zeggen dat we nog wel goed moeten opletten.

De Amerikaanse aandelen sloten dinsdag dus over de hele linie hoger, omdat beleggers een herstel in de technologiesector en een daling van de stijgende olieprijzen verwelkomden. De Dow Jones won 0,3% terwijl de S&P 500 er met 0,97% op vooruit ging. De Nasdaq won 1,2% terwijl de Nasdaq 100 het nog iets beter deed met 1,55% winst. Verder was er een winst van 1,3% bij de SOX index, de Dow Transport ging er 0,52% op vooruit. Tot slot won de Russel 2000 slechts 0,1%. We zien dan toch duidelijk wat divergentie op Wall Street.

Zoals ik al melde gisteren in de update lijkt de hoop op een nieuwe grote renteverlaging door de Federal Reserve er niet gaat komen. Eerst dacht men aan nog 1% aan verlagingen dit jaar, dat zou nu wel eens gereduceerd kunnen worden tot 0,75% zodat er in november of in december nog 1 verlaging zal komen. Dat komt vooral door het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag, doet de zorgen rondom de arbeidsmarkt en de economie verder afnemen.

Beleggers geloven nu al helemaal niet meer in een renteverlaging van 0,5% in november. Men ziet nu een kans van 87% dat er een verlaging van 0,25% in november en een kans van 78% dat er in december geen verlaging komt volgens de CME FedWatch Tool. Wel moeten we de komende inflatiecijfers goed in de gaten houden, de inflatie mag zeker niet weer stevig oplopen.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Nvidia vliegt weer, deze keer 4% hoger en blijft met gemak op de 2e plaats wat betreft beurswaarde, Microsoft blijft achter in de rangschikking van meest waardevolle bedrijven. Nvidia werd dinsdag zo'n 3,26 biljoen dollar waard, Microsoft nu rond de 3,08 biljoen dollar.
  • De grootste winsten waren er voor de zogeheten 'Magnificent Seven' aandelen. Naast Nvidia dat dus met 4% steeg won ook Apple won 1,8%, Microsoft 1,25%, Alphabet 0,8%, Amazon 1,05%, Tesla 1,5% en Meta 1,4%.
  • Analisten van KeyBanc meldden dinsdag in een rapport dat de uitgaven voor de iPhone 16 in de eerste tien dagen na de lancering in september 12% hoger lagen dan in dezelfde periode na de lancering van de iPhone 15.
  • Toch blijft de maand oktober is een griezelige maand voor de beurzen, twee van de zwaarste beurscrashes ooit vonden plaats in oktober 1929 en oktober 1987.
  • Hoewel de kans op een crash in oktober 2024 zeer klein is kunnen we zoiets nooit uitsluiten. De beste les die we kunnen trekken uit het verleden is dat grote eendaagse marktdalingen een onvermijdelijk onderdeel blijven van beleggen, en dat beleggers zich hierop moeten voorbereiden.
  • Een van de eerste bekende bedrijven die winstcijfers presenteerde was PepsiCo, de cijfers waren gemengd waarbij de omzetramingen werden gemist. Wel werden de verwachtingen voor aangepaste winst per aandeel werden overtroffen. Het aandeel won dinsdag 2%.
  • De Chinese aandelen waren woensdag de grootste verliezers in Azië, dat kwam omdat beleggers rekening hielden met meer stimuleringsmaatregelen door de overheid die er tot nu toe nog niet kwamen.
  • De zorgen in China zijn toegenomen dat de laatste stimuleringsmaatregelen onvoldoende zijn om investeerders te overtuigen van een duurzame rally op de aandelenmarkt.
  • Pernod Ricard en Kering sluiten ruim 4% lager in Parijs na het nieuws over de Chinese importheffing op cognac. Ook LVMH verloor 3,5% terwijl Remy Cointreau 6,5% verloor.
  • Chemiebedrijf BASF verloor stevig binnen de DAX, het aandeel sluit de sessie af met 3,5%. Porsche blijft onder druk staan en verloor 4%.
  • En nog 13% erbij voor Trump Media & Technology Group, en dat nadat het maandag ruim 10% hoger sloot.

Europa:
Europa sloot dinsdag iets lager, dat kwam vooral door dat het enthousiasme over stimulering in China weg begint te ebben, vanuit Azië kwam er deze keer weinig steun. Beleggers in Hongkong reageerden behoorlijk teleurgesteld nadat een Chinese commissie voor ontwikkeling en hervorming weinig details presenteerde over nieuwe stimuleringsmaatregelen.

Beleggers leken veel te hoge verwachtingen te hebben van de concrete maatregelen, maar economen en analisten verwachten nog wel dat die steun ofwel stimulatie er nog zal komen dit jaar. De beurs in Hongkong die de afgelopen 2 weken nog met meer dan 25% steeg moest dinsdag ochtend bijna 10% inleveren. De Shanghai index, die de afgelopen week de deuren gesloten hield vanwege de Chinese Golden Week, had nog behoorlijk wat in te halen en opende met 10% winst, tegen het einde van de sessie dinsdag ochtend bleef daar nog maar 4,5% van over.

Dat was toch hetgeen ervoor zorgde dat Europa niet echt op gang kwam. Wall Street begon heel sterk aan de sessie en sloot de sessie hoger af met vooral stevige plussen bij de technologie aandelen.

De AEX sluit de sessie af met 0,28% verlies op 910,19 punten, de DAX verloor dinsdag 0,2% met een slot op 19.066 punten. De Franse CAC 40 sluit met 0,72% om op 7.521 punten te sluiten.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We blijven rustig handelen, september werd afgerond en het werd de beste maand sinds oktober 2018. Oktober start ook meteen goed na het sluiten van de short posities via Trading ...

Op dit moment lopen er geen posities meer. Trading is hetgeen we doen op de korte termijn en met hefboom producten zoals Boosters en Turbo's. De ideale manier om ook op een daling van de markt te kunnen anticiperen. Via de dynamische aandelen portefeuille waar we alleen met long posities werken we vooral met een middellange termijn visie.

Volg ons nu via de tijdelijke aanbieding nu tot 1 DECEMBER 2024 vanaf €29, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

De 'dynamische aandelen portefeuille':
De leden van onze abonnementen krijgen als EXTRA nu ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. We proberen aandelen op te nemen die interessant zijn na een terugval en bij een correctie nemen we wat ETF's en volatiele aandelen op.

Intel dat nu in de portefeuille zit werd naar de leden verzonden, men kan Berkshire Hathaway en Shell eventueel nog opnemen of er kan gewacht worden op de 2e fase waar we gaan opbouwen na een correctie. Gisteren (donderdag) werd er al een ETF verzonden naar de leden om aan te kopen.

Onze dynamische portefeuille ziet er nu zoals bij het overzicht hieronder uit, gestart op 1 augustus met nog 4 aandelen in de portefeuille. Er werden de afgelopen periode tijdens de rally 9 posities (aandelen en ETF's) gesloten, er werd € 9.813 winst gerealiseerd, bij de posities die nog open staan (3) zien we nu zo'n € 1.700 winst.

Vanaf nu begin ik met het zoeken naar nieuwe posities, eerst de mogelijke correctie verder afwachten. Er komen wat interessante ETF's dicht bij een instap.

Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven een lagere opening aan, zoals we vrijwel elke sessie merken rekenen we nog altijd op een volatiel verloop beide kanten op. Wat betreft Europa zien we via de indicaties ook een lagere start van de sessie. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 77,8 dollar
  • Goud: 2.640 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 4,03%
  • Eurodollar: 1.097 dollar
  • Bitcoin: 62.500 dollar
  • VIX-index: 21,4

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,03%.

Brent olie:

  • Steun: 77-76-75-74
  • Weerstand: 78-79-80-81

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 910-905-900-895
  • Weerstand: 915-920-925-930
  • 50-daags gemiddelde: 900,75

Grafiek AEX:

Analyseer Nasdaq 100:

  • Steun: 20.000-19.850-19.750-19.650-19.500
  • Weerstand: 20.150-20.250-20.350-20.500
  • 50-daags gemiddelde: 19.315

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 19.000-18.900-18.750-18.600
  • Weerstand: 19.200-19.350-19.450-19.600
  • 50-daags gemiddelde: 18.535

Grafiek DAX:

Analyseer Dow Jones:

  • Steun: 41.900-41.750-41.500-41.200
  • Weerstand: 42.250-42.350-42.500-42.650
  • 50-daags gemiddelde: 41.020

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 DECEMBER 2024, Systeem Trading en Guy Trading nu voor € 29. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail.


Schrijf u in via de linkhttps://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.