Beursdagboek Trader Guy 10 oktober 2024, 13:18

...

We kunnen short op wat indices, dynamische portefeuille nu even leeg

10 oktober 2024, 13:18 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Zoals ik al meerdere keren heb aangekondigd de afgelopen weken hebben we de abon­nementen Sys­teem Trad­ing’ en Guy Trad­ing’ waar ook COM­BI Trad­ing’ automa­tisch ook bij hoort behoor­lijk uit­ge­breid met meer mogelijkheden.



De Dynamis­che Aan­de­len Porte­feuille’ hoort daar nu ook bij, daar is nu eerste TEST-fase volledig afgerond. Deels heb ik al enkele mogelijkhe­den door ges­tu­urd naar de leden, vanaf nu zal alles vooraf wor­den ver­stu­urd per mail naar de leden van Sys­teem Trad­ing, Guy Trad­ing en COM­BI Trad­ing. We gaan de 2e fase snel opstarten maar dan moet de markt na het mak­en van de nieuwe top­pen eerst een cor­rec­tie door­mak­en waar we dan rustig kun­nen gaan opbouwen.

Om u via de aan­bied­ing voor € 29 tot 1 DECEM­BER in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Trad­ing posi­ties:
Let er wel op dat we Trad­ing ook nog alti­jd heel belan­grijk vin­den bij deze abon­nementen, daarom gaat dat gewoon verder door en best­e­den we daar de nodi­ge aan­dacht aan. Bij momenten dat er kansen zijn om bijvoor­beeld ook met short posi­ties te werken dan moet dat via Trad­ing waar we alleen met boost­ers of tur­bo’s werken. Bij de banken en bro­kers zoals de Giro of Saxo en de meeste andere kunt u deze alti­jd aankopen met de code die ik alti­jd mee stu­ur in de mail en SMS. Zo kri­jgt u als lid een hele brede range om mee te doen, en het mooie van dit alles is dat u alleen beslist om iets aan te kopen wat u van ons bin­nen krijgt.

Posi­ties dynamis­che aan­de­len porte­feuille:
Bij de dynamis­che aan­de­len porte­feuille’ gaan we alleen met LONG-posi­ties werken, we zullen ook vooral met ETF’s posi­ties op sec­toren of regio’s in kun­nen spe­len. Denk aan de sec­toren zoals tech­nolo­gie, banken, auto­sec­tor, oliesec­tor, Chi­na of Japan, de bit­coin, indus­trie, retail enz.. Er zijn dus heel veel mogelijkhe­den beschikbaar.

Bij de aan­de­len die ik via de dynamis­che Aan­de­len porte­feuille’ opneem kan men ofwel de aan­de­len kopen of als er een Tur­bo beschik­baar is met een lage hef­boom (1 tot 2) om daar­voor te kiezen. Ik zal er alti­jd waar het kan wel een­t­je uit­zoeken en de code meteen mee geven. Voordeel van een Tur­bo is dat het dan kan met veel min­der kap­i­taal om toch bij­na volledig mee te doen.

Alles bij elka­ar maar alleen u maakt de keuze:
Trad­ing korte ter­mi­jn (1 tot 20 dagen in een posi­tie), aan­de­len, ETF’s, analy­ses, updates en vooral coach­ing, dit alles in één abon­nement. Alleen u zelf fil­tert eruit wat u zelf wilt aankopen. Wij doen het voors­tel, u maak de keuze of u het uitvo­ert of niet …

Via de overzicht­en hieron­der kunt u de resul­tat­en voor zow­el Trad­ing (okto­ber en totaal 2024) en van de dynamis­che aan­de­len porte­feuille’ waar de 12 posi­ties die zijn afgerond bek­ijken. U ziet dat deze posi­ties alle­maal zijn opgenomen bij de cor­rec­tie van 5 – 6 augus­tus en die van 6 – 13 sep­tem­ber. (zie ook grafiek aan het begin van deze update.

Om u via de aan­bied­ing voor € 29 tot 1 DECEM­BER in te schri­jven ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Resul­taat overzicht Trad­ing met Tur­bo’s en Boosters

Overzicht van de 12 afgeronde posi­ties via onze Dynamis­che aan­de­len portefeuille’

Met vrien­delijke groeten,
Guy Boscart



...

Nieuwe records Dow Jones en SP 500, markten blijven sterk

10 oktober 2024, 09:03 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De markten blijven sterk liggen zo dat er op Wall Street nieuwe records werden neergezet bij zowel de Dow Jones (35e dit jaar) en de S&P 500 (44e dit jaar). De rente loopt wel snel weer op, hafverwege september stond de 10 jaar rente nog op 3,6% en vanmorgen staat de rente op 4,08%. Eigenlijk de 0,5% dat er door de Fed werd afgehaald staat er weer bij. Dat lijkt erop dat de markt nu bang aan het worden is dat het nog steeds veel te goed gaat. Daarom moeten we vanmiddag goed kijken naar de inflatie cijfers die om 14:30 bekend worden gemaakt. Vallen die tegen dan zal de markt daar niet goed op reageren en zal de rente nog een stapje hoger gaan. Als alles meevalt kan de rente weer wat omlaag. We zitten in een fase waar de renteverlagingen zijn begonnen maar wat als de economie weer oververhit wordt richting het einde van dit jaar? En als de inflatie weer oploopt? Dan kan het zo maar zijn dat de Fed weer de andere kant op moet kijken. Het wordt er niet makkelijker op allemaal, maar we bewegen waar het kan zoals altijd. De eerste fase van de 'dynamische aandelen portefeuille' is nu helemaal afgerond, alle posities (12) werden gesloten. Het is nu wachten, en we hebben de tijd, op een correctie om de 2e fase op te starten. Zorg ervoor dat u mee kunt doen, en bekijk het overzicht van de 1e fase in deze update ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze nieuwe aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 DECEMBER 2024. Systeem Trading en Guy Trading nu tijdelijk voor €29. Kijk vooral een tijdje met ons mee om de nieuwe items te volgen en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. Zie verder in deze update hoe het er voor staat ...

Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...


Marktupdate 10 oktober:
Wall Street zet opnieuw records neer via de Dow Jones en de S&P 500, op slotbasis komt de Dow Jones nu uit op 42.512 punten terwijl het record voor de S&P 500 werd neergezet op 5.792 punten. Het was record nummer 35 dit jaar voor de Dow Jones, de S&P 500 zet maar liefst het 44e record neer in 2024.

De Amerikaanse aandelen sloten woensdag over de hele linie hoger, beleggers hopen op meevallende inflatiecijfers (CPI) die vandaag bekend worden gemaakt. De Dow Jones won 1,03% terwijl de S&P 500 er met 0,71% op vooruit ging. De Nasdaq won 0,6% terwijl de Nasdaq 100 het iets beter deed met 0,8% winst. Verder was er een winst van 1,06% bij de SOX index, de Dow Transport ging er met 0,56% op vooruit. Tot slot won de Russel 2000 met 0,25% weer wat minder.

Zoals we nu overal kunnen merken lijkt de hoop dat er een nieuwe grote renteverlaging door de Federal Reserve zal komen niet meer bestaande. Eerst dacht men aan nog 1% aan verlagingen dit jaar, dat zou nu wel eens gereduceerd kunnen worden tot 0,75% zodat er in november of in december nog 1 of 2 keer een verlaging zal komen. Dat komt vooral door het sterke banenrapport van eind vorige week. Maar we moeten de inflatiecijfers nog afwachten, die komen vandaag en morgen.

Beleggers geloven nu al helemaal niet meer in een renteverlaging van 0,5% in november. Men ziet nu een kans van 85% dat er een verlaging van 0,25% in november en een kans van 84% dat er in december nog een verlaging komt volgens de CME FedWatch Tool. Wel moeten we de komende inflatiecijfers goed in de gaten houden, de inflatie mag zeker niet weer stevig oplopen.

Uit de notulen van de Fed blijkt dat de meeste Fed leden het eens zijn dat er waarschijnlijk meer renteverlagingen zullen volgen dit jaar. Het beleidscomité was wel verdeeld in twee kampen over het tempo en de omvang van de te nemen stappen.

Sommige functionarissen waarschuwden tegen het “te laat en te weinig” verlagen van de rente, omdat dit de arbeidsmarkt zou kunnen schaden. Tegelijkertijd stelden andere functionarissen dat het “te vroeg of te veel” verlagen van de rente de inflatie zou kunnen vertragen of juist weer zou kunnen versnellen.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag opnieuw 3 basispunten hoger op 4,08%, terwijl de tweejaars rente eveneens 3 basispunten steeg tot 4,02%. Op 17 september net voor de Fed vergadering stond de rente nog op 3,6%. Dat ziet er niet goed uit, mocht de inflatie weer gaan oplopen dan kan de situatie rondom de rente snel weer gaan veranderen.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Records bij zowel de Dow Jones als bij de S&P 500 die nu heel dicht bij de volgende mijlpaal van 5.800 punten uitkomt.
  • De Dow Jones kent een zeer sterke fase momenteel, van de afgelopen 250 handelsdagen zien we dat de Dow Jones maar liefst 152 keer met een positief slot kwam.
  • Palantir Technologies steeg met ruim 4%. De aandelen van de aanbieder van data-analysesoftware stegen dinsdag al met 6,5% naar een nieuw record. Dit jaar is het aandeel al meer dan 140% gestegen dankzij de kansen op het gebied van kunstmatige intelligentie.
  • Palantir nadert een marktkapitalisatie van 100 miljard dollar, zo wordt het een van de grootste softwarebedrijven. Palantir is vorige maand toegetreden tot de S&P 500 index en het aandeel staat op de 3e plaats wat betreft de performance tot nu toe dit jaar.
  • Palantir willen we graag aankopen voor onze 'dynamische aandelen portefeuille' maar pas na een marktcorrectie.
  • Continental steeg met ruim 7%, nadat het bedrijf analisten verzekerde dat de prognose voor het hele jaar haalbaar blijft, ondanks zwakte op de automarkt.
  • Bayer verloor bijna 7%, nadat het Hooggerechtshof van de staat Washington zei dat het een zaak tegen Monsanto zal worden herzien vanwege beschuldigingen dat blootstelling aan de giftige chemicaliën van het bedrijf hersenschade bij drie onderwijzers heeft veroorzaakt.
  • Alphabet daalde 1,5% na de uitspraak van een federale rechter dat Google een illegaal monopolie had in algemene zoekdiensten en tekstadvertenties. Men overweegt via het ministerie van Justitie een opsplitsing van het bedrijf.
  • Boeing daalde met 3,5% nadat S&P Global Ratings de kredietbeoordeling van de vliegtuigbouwer op CreditWatch negatief had geplaatst.
  • Het aandeel Arcadium Lithium steeg met 31% nadat Rio Tinto een deal had gesloten om de lithiumproducent over te nemen voor 6,7 miljard dollar.
  • De inflatie vertraagt ​​nog steeds, de CPI zal nog kunnen volgen zeggen economen maar er kunnen enkele waarschuwingssignalen opduiken.

Europa:
Europa sluit woensdag toen nog in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed hoger.

Veel nieuw was er niet, op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de Duitse import in augustus op maandbasis met 3,4% is gedaald terwijl de export met 1,3% steeg. Zo ontstond er een overschot op de handelsbalans van 22,5 miljard euro. Een maand eerder was dat nog een overschot van 18,5 miljard dollar.

De AEX sluit de sessie af met 0,6% winst op 915,68 punten, de DAX won woensdag 0,99% met een slot op 19.255 punten. De Franse CAC 40 sluit met 0,52% winst om op 7.560 punten te sluiten.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We blijven rustig handelen, september werd afgerond en het werd de beste maand sinds oktober 2018. Oktober start ook meteen goed na het sluiten van de short posities via Trading ...

Op dit moment lopen er geen posities meer. Trading is hetgeen we doen op de korte termijn en met hefboom producten zoals Boosters en Turbo's. De ideale manier om ook op een daling van de markt te kunnen anticiperen. Via de dynamische aandelen portefeuille waar we alleen met long posities werken we vooral met een middellange termijn visie.

Volg ons nu via de tijdelijke aanbieding nu tot 1 DECEMBER 2024 vanaf €29, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

De 'dynamische aandelen portefeuille':
De leden van onze abonnementen krijgen als EXTRA nu ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. We proberen aandelen op te nemen die interessant zijn na een terugval en bij een correctie nemen we wat ETF's en volatiele aandelen op.

Intel dat nu in de portefeuille zit werd naar de leden verzonden, men kan Berkshire Hathaway en Shell eventueel nog opnemen of er kan gewacht worden op de 2e fase waar we gaan opbouwen na een correctie. Gisteren (donderdag) werd er al een ETF verzonden naar de leden om aan te kopen.

Onze 'dynamische portefeuille' waar alles nu werd afgerond werd opgestart op 1 augustus, dat was de 1e fase ofwel de opbouw na een eerste forse correctie. Er werden de afgelopen periode tijdens de rally 12 posities (aandelen en ETF's) afgerond, er werd € 12.009 winst gerealiseerd. Er staan nu geen posities meer open, het is nu rustig wachten op een nieuw momentum om weer op te bouwen via de 2e fase. Zorg dat u deze keer helemaal mee kunt doen door lid te worden op tijd.

Vanaf nu begin ik met het zoeken naar nieuwe posities, eerst de mogelijke correctie verder afwachten. Er komen dan wat interessante ETF's dicht bij een instap. We doen dat rustig en zo goed mogelijk, we kijken naar ETF's, sectoren en bekende en goed scorende aandelen na een correctie.


Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven een iets lagere opening aan, zoals we vrijwel elke sessie merken rekenen we nog altijd op een volatiel verloop beide kanten op. Wat betreft Europa zien we via de indicaties ook een iets lagere start van de sessie. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 77,1 dollar
  • Goud: 2.635 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 4,08%
  • Eurodollar: 1.094 dollar
  • Bitcoin: 61.000 dollar
  • VIX-index: 21,2

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,08%.

Brent olie:

  • Steun: 76-75-74-73
  • Weerstand: 78-79-80-81

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 910-905-900-895
  • Weerstand: 915-920-925-930
  • 50-daags gemiddelde: 900,65

Grafiek AEX:

Analyseer Nasdaq 100:

  • Steun: 20.150-20.000-19.850-19.750
  • Weerstand: 20.350-20.500-20.600-20.750
  • 50-daags gemiddelde: 19.345

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 19.100-19.000-18.900-18.750
  • Weerstand: 19.350-19.450-19.600-19.750
  • 50-daags gemiddelde: 18.550

Grafiek DAX:

Analyseer Dow Jones:

  • Steun: 42.250-42.000-41.800-41.500
  • Weerstand: 42.500-42.650-42.750-43.000
  • 50-daags gemiddelde: 41.055

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 DECEMBER 2024, Systeem Trading en Guy Trading nu voor € 29. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail.


Schrijf u in via de linkhttps://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.