Beursdagboek US Markets Redactie 25 oktober 2016, 19:03

...

Daily Roundup - dinsdag 25 oktober 2016

25 oktober 2016, 19:03 | US Markets Redactie | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Op een dins­dag waar niet veel han­del plaatsvond hebben we in de mid­dag, vooral dankz­ij aardi­ge beweg­in­gen in de val­u­ta, toch nog wat veran­der­ing in de koers mogen zien. Een tweede reden is naar mijn idee te vin­den bij de onthulling van de Apple kwartaal­ci­jfers, dat alti­jd met veel glit­ter en glam­our wordt aangepakt.


Europa.
Gis­teren kon­den we al zien dat de beurzen weinig kracht meer had­den om door te sti­j­gen (we komen immers al met flink wat omwe­gen van zeer lage regio­nen van­daan) waar­door we van­daag toch duidelijk aan een adem­pauze zijn begonnen.

Op het Dam­rak toonde de AEX een soort­gelijke beweg­ing als gis­ter. Enige ver­schil is dat we van­daag wèl onder de koers van de dag ervoor sloten. Tij­dens de gongslag stond de koers op 461,3 en al vrij snel zagen we een matig ver­volg naar boven. De dag­top werd in de ocht­end gezet en dat was mede dankz­ij het lichte opti­misme in Duit­s­land. Daar­na mocht­en we de weg naar bene­den vol­gen. De slotko­ers voor de AEX kwam uitein­delijk te liggen op 459,4. Een kleine dal­ing van 0,1% ten opzichte van het vorige slot.
Uitein­delijk wist de index weer te sluiten op de lijn waar­door er een hor­i­zon­tale driehoek ontstaat. Zie de onder­staande kwartier­grafiek voor korte uitleg.
De DAX was iets gewil­liger en ver­hoogde in de ocht­end de jaar­top met 8 pun­ten naar 10828. De Frank­furtse hoofdin­dex sloot uitein­delijk nage­noeg vlak op 10758 punten.
De BEL en CAC presteer­den iets slechter en zak­ten met 0,2% en 0,25%.
Dankz­ij wederom een pit­tige dal­ing van de Ster­ling wis­ten ze in Lon­den de FTSE juist wel hoger te zetten. De index sloot 0,4% hoger op 7017 punten.
Wall Street.
Hoewel de futures in New York eerst nog zacht­jes in het groen ston­den, bleek al gauw duidelijk dat beleg­gers wat win­sten wilden nemen. Op het Europees slot stond de Dow Jones op 18185 pun­ten ofwel 0,25% in de min. De S&P stond met –0,3% nog wat lager op 2145 pun­ten. De Nas­daq stond om half zes op 4900 pun­ten maar is sinds­di­en meer aan het inlev­eren. Wellicht is er toch de angst dat Apple niet zo’n mooie cijfers zal lat­en zien? Dat weten we vanaf 23:00 vanavond (Apple event begint om 05:00 p.m. east­ern time).
Ook de sti­j­gende dol­lar zet druk op de koers. De dol­lar index stond van­daag sinds feb­ru­ari dit jaar weer boven de 99 punten.


Com­modi­ties.
Ruwe olie lijkt zijn ste­un niet te kun­nen houden. Brent en West Texas lever­den vanaf de mid­dag aardig wat in dankz­ij Rus­land. Daar liet een rap­port van Inter­fax weten dat zij niet willen mee­doen aan een pro­duc­tiev­er­lag­ing. Het min­is­terie van energie liet vorige week al zoi­ets doorschemeren.
Om half zes stond Brent ruim 1,3% lager op 50,75 dol­lar per vat. WTI ver­han­delde tij­dens het Europees slot voor 50 dol­lar (-1,2%) per vat.
Goud en zil­ver zijn de hele dag al in trek geweest en pogen nog steeds de cor­rec­tie goed te maken.
Het dure edel­metaal kost momenteel zo’n 1272 dol­lar ofwel +0,7%. Zil­ver bli­jft het nog steeds wat min­der goed doen maar steeg van­daag met ruim een pro­cent tot aan 17,75 dollar.


Macro-economis­che cijfers.
Vanocht­end kwam het Duitse IFO busi­ness cli­mate rap­port naar buiten dat wederom weer wat is geste­gen. De index steeg met een vol punt naar 110,5. De bedri­jven zijn in Duit­s­land dus iets posi­tiev­er over okto­ber dan de maand ervoor.
In de Verenigde Stat­en toon­den con­sumenten zich echter pes­simistis­ch­er dan een maand eerder. De CB con­sumer con­fi­dence index zak­te van 103,5 naar 98,6 pun­ten, ter­wi­jl er slechts een dal­ing naar 101,0 pun­ten werd verwacht.
Eerste man van Bank of Eng­land, Mark Car­ney sprak om half vijf pub­lieke­lijk. Wat vooral naar voren kwam is dat de mark­ten geen veran­der­ing hoeven te verwacht­en in de doe­len die de cen­trale bank stelt. De Canadees waarschuwde daar­naast ook voor bemoeie­nis in hun beleid. Die bemoeienis­sen komen van­wege de flinke klap­pen die de Ster­ling momenteel krijgt.
Om half zes sprak ook ECB pres­i­dent Draghi maar die had niks te vertellen.
Kwartaal­ci­jfers.
In Ned­er­land toonde Rand­stad voor­beurs haar Q3 cijfers en die wer­den goed ont­van­gen. Zow­el omzet en winst wer­den ver­be­terd. De koers sloot 2,75% hoger op 46,94 euro.
In de V.S. waren er weer een aan­tal grote bedri­jven die de boeken open­den. Zo zijn de inkom­sten van 3M (-3%), AT&T (-0,3%), Lock­heed Mar­tin (+6,5%) en Procter&Gamble (+4%) lager dan anal­is­ten voorspelden. 
Gen­er­al Motors overtrof wel de verwachtin­gen maar het aan­deel staat momenteel lager met ‑3,9%.
Nabeurs wor­den nog kwartaal­ci­jfers verwacht van Chi­nees verkoopgi­gant Aliba­ba en uit­er­aard Apple.
Mor­gen zien we op het Dam­rak cijfers van ASMI ver­schi­j­nen. In Frankrijk komt Air­bus aan bod en in Duit­s­land zien we cijfers van Bay­er en Volk­swa­gen voor­bij komen. In het Verre Oost­en is wellicht Hyundai interessant.
Op de NYSE kan men voor­beurs cijfers verwacht­en van onder andere Boe­ing, Com­cast en Coca Cola. Nabeurs zal er veel aan­dacht uit gaan naar Tes­la. Ook het Ned­er­landse NXP, dat een noter­ing aan Wall Street heeft, opent dan de boeken.


Agen­da voor morgen.
Mor­gen weinig grote cijfers waar­bij het meeste uit de Verenigde Stat­en komt.
Zo kri­j­gen we de verkoop­ci­jfers van nieuwe huizen voor sep­tem­ber te horen. Die zijn naar verwacht­ing iets gedaald naar 600.000 stuks.
Verder hebben we de weke­lijkse olievoor­raad die de koers alti­jd weet te beïn­vloe­den. Vorige week was er een onverwacht grote dal­ing gereg­istreerd van ‑5,2 miljoen vat­en. Mor­gen denkt men aan een kleine sti­jging van 800k.
Ook de han­dels­bal­ans en hypotheekaan­vra­gen wor­den bekendgemaakt.
In Duit­s­land kri­j­gen we voor­beurs het con­sumenten­kli­maat voor novem­ber op ons bor­d­je. Anal­is­ten schat­ten dat die index onveran­derd op 10 pun­ten bli­jft staan, waar­door er de afgelopen maan­den een stag­natie van de opwaartse trend te zien is.



Wederom dus de bedri­jf­s­ci­jfers die richt­ing aan de mark­ten zullen geven. Europa zal in de ocht­end hoogst­waarschi­jn­lijk rea­geren op de cijfers van Apple, die vanavond naar buiten wor­den gebracht.
Voor nu een pret­tige avond!

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.