Beursdagboek US Markets Redactie 12 november 2017, 12:46

...

Agenda beursweek 13 t/m 17 november 2017

12 november 2017, 12:46 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Op een paar achterbli­jvert­jes na mogen we het cijfer­seizoen als ges­loten beschouwen. Alle grote namen zijn voor­bij gekomen, meren­deels met posi­tieve resul­tat­en. Zij die slechter presteer­den zijn afges­traft. Kijk op het Dam­rak maar naar BAM, OCI en Altice.
Naast de bedri­jf­s­ci­jfers kri­j­gen we deze week giga­grote economis­che data, maar wel een hele berg aan klein­t­jes. De con­sumenten­pri­jsin­dex­en sti­j­gen daar wel boven uit.

Maandag
De eerste han­dels­dag brengt ons alleen de Ned­er­landse winkelverkopen. Die zijn het afgelopen jaar weer in de flow gekomen en voor de eerste 8 maan­den staat de teller nu op een groei van 5,8%. Mor­gen dus de cijfers inclusief sep­tem­ber. Voor de rest een rustig dag­je betre­ft cijfers.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Mit­subishi, Tyson Foods


Dins­dag
In Chi­na komt men met de cijfers over indus­triële pro­duc­tie. Daar wordt een verdere afkoel­ing verwacht. Anal­is­ten schroeven de jaar­voor­spelling terug van 6,6% naar 6,3% in okto­ber.
Dan komen er in de ocht­end veel Europese lan­den met de con­sumenten­pri­jsin­dex. De CPI (dat lijkt op inflatie maar niet alle cijfers meerekent) laat tussen noord en zuid Europa nog flinke ver­schillen zien. Zo staat de Duitse CPI momenteel op 1,6% maar die van Ital­ië slechts op 1,0%.
In het Verenigd Koninkrijk gaat het juist weer te snel met de pri­jzen­sti­jgin­gen en probeert men daar een halt toe te roepen. Dure import dankz­ij een verzwakkende Ster­ling maakt daar het lev­en niet makke­lijk­er. De nieuw­ste con­cen­sus staat nu op 3,1%.
Om 11:00u komt vanu­it Duit­s­land nog de ZEW indi­ca­tor die het economisch sen­ti­ment onder 350 investeerders en anal­is­ten meet. Tegelijk­er­ti­jd komen het BNP en de indus­triële pro­duc­tieci­jfers van de euro­zone naar buiten.
Lat­er in de mid­dag vanu­it de VS de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
Konin­klijke Brill, Voda­fone, Home Depot


Woens­dag
Japan toont het BNP over het derde kwartaal plus de cijfers over de indus­triële pro­duc­tie in sep­tem­ber. Voor­beurs komt Frankrijk met de CPI aanzetten.
Voor het VK mogen we de werk­looshei­d­sci­jfers verwacht­en. Wellicht dat pre­mier May daar bin­nenko­rt ook bij hoort.
Dan in de mid­dag een hele reeks grote en kleine Amerikaanse cijfers. De CPI en winkelverkopen kri­j­gen de meeste aan­dacht. Lat­er in de mid­dag zoals gewoon­lijk de weke­lijkse olievoor­raden.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
TIE Kinetix, Tar­get, Cis­co


Don­derdag
Kri­j­gen we de con­sumenten­pri­jsin­dex voor de Euro­zone om 11:00u. Vroeg in de mor­gen heeft het CBS echter al de Ned­er­landse werk­looshei­d­sci­jfers bek­endge­maakt.
In de VS nog wat Philadel­phia cijfers zoals de indus­triein­dex en werkgele­gen­heid. Tot slot nog de Indus­triële pro­duc­tie over de gehele VS.
Shell gaat ex-div (0,47) alsmede Aper­am (0,38).

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
NN Group, Wal-Mart, Best Buy.


Vri­jdag
Sluiten we de week af met om 14:30 alleen de Amerikaanse huizen­ci­jfers, namelijk de nieuwe bouw­pro­jecten als ook de uit­gegeven bouwver­gun­nin­gen. In Cana­da komt tot slot om dezelfde tijd ook nog de CPI naar buiten.
Vergeet ook niet dat het de derde vri­jdag van de maand is. Dat betekent maan­dop­tie-expi­ratie.
Index­op­ties stop­pen om 16:00u. De aan­de­lenop­ties gaan door tot het slot van de beurzen.


Pret­tige zondag en suc­ces vol­gende week!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.