Beursdagboek US Markets Redactie 5 november 2017, 12:36

...

Agenda beursweek 6 t/m 10 november 2017

5 november 2017, 12:36 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


De snel­heid waarin de kwartaal­ci­jfers op ons af komen neemt vanaf vol­gende week af. De groot­ste namen zijn onder­tussen al geweest en de koer­sre­ac­tie hebt u zelf kun­nen meemak­en.
Het Dam­rak is ons nog wat namen schuldig en die liggen ver­spreid over de komende twee weken, waaron­der ABN Amro en Aegon. Op andere mark­ten zijn er ook nog wat grote verzek­er­aars die met resul­tat­en komen. In de V.S. zijn NVIDIA en Walt Dis­ney het hoogtepunt.
Op de poli­tieke agen­da staat er deze week een grote sum­mit in Viet­nam op de plan­ning. Lan­den die de stille lan­den omrin­gen komen daar bijeen voor koffie en een koek­je. De drie lei­ders Trump, Putin en Xi zijn de groot­ste namen. De bijeenkomst start echter pas op zater­dag.
De eerste maandag van een nieuwe maand brengt ons alti­jd de man­agerinkoopin­dex­en van de dien­sten­sec­tor maar op wat han­delsci­jfers na is de economis­che agen­da vri­jwel leeg.

High­lights:
- Cijfers AEX-noti­ties
- PMI’s dien­sten­sec­tor

Maandag
De week begint met de Duitse fab­riek­sor­ders over sep­tem­ber. De maand daar­voor ste­gen die met een flinke 3,5% dus anal­is­ten verwacht­en nu een afname. Tegen een hoge sti­jging staat nor­maal gespro­ken een dal­ing voor de vol­gende maand. Cijfers komen voor­beurs.
Nadat de Europese han­del weer is begonnen komen de man­agersinkoopin­dex­en voor de dien­sten­sec­tor over okto­ber naar buiten. Vooral die van Duit­s­land en de euro­zone zijn inter­es­sant. Om 11:00u staat voor de euro­zone nog de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex op de agen­da. Die sti­jgt naar verwacht­ing verder, van 2,5% naar 2,8% op jaar­ba­sis.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Vopak, PostNL, Easy­Jet
VS: Car­di­nal Health, CVS Health, Price​line​.com


Dins­dag
Dan staat de economis­che agen­da bij­na leeg, begin­nend op dins­dag. Het CBS pub­liceert vroeg in de mor­gen de Ned­er­landse con­sumenten­pri­jzen voor okto­ber.
Voor Duit­s­land de indus­triële pro­duc­tieci­jfers over sep­tem­ber en in het V.K. de maan­delijkse huizen­pri­jsin­dex.
Tot slot in de V.S. de JOLTs vaca­ture­ci­jfers. Dat gaat over sep­tem­ber.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: SBM Off­shore, Euro­com­mer­cial, G4S, BMW, Porsche
VS: Mar­riott, CBOE, DXC Tech­nol­o­gy (fusie van CSC en HP).


Woens­dag
Voor Frankrijk en Chi­na staan de han­dels­bal­ans op de agen­da. Span­je toont cijfers over de indus­triële pro­duc­tie. Verder behalve de weke­lijkse US olievoor­raad geen cijfers.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Ahold Del­haize, ABN Amro, Euronext, Bpost, Ageas, IMCD, Cred­it Agri­cole, Engie
VS: Fox, Humana


Don­derdag
Chi­na pub­liceert de nieuw­ste inflatieci­jfers. Die gaan over okto­ber. In Europa zien we de Ned­er­landse indus­triële pro­duc­tie en de Duitse han­dels­bal­ans voor­bij komen.
In de V.S. zijn alleen de weke­lijkse werk­looshei­d­saan­vra­gen inter­es­sant.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Aegon, BAM, Refres­co, For­Farm­ers, RTL Group
VS: Walt Dis­ney, NVIDIA.


Vri­jdag
Cijfers over de Franse, Ital­i­aanse en Engelse indus­triële pro­duc­tie zijn de enige pun­ten op de agen­da, dus het week­end begint vroeg.

Bedri­jf­s­re­sul­tat­en
EU: Arcelor­Mit­tal, Boskalis, Baek­ert
VS: -


Geen druk week­je dus. Of de mark­ten het daar mee eens zijn zien we komende dagen wel weer. Voor het Dam­rak ligt het zwaartepunt met ABN en Ahold-Del op de woens­dag. De rest van de week zijn er alleen cijfers van licht­gewicht­en.
Pret­tige zondag.

P.S. ook in de V.S. is men terug naar de win­ter­ti­jd. De markt in New York opent voor ons dus gewoon weer om half vier.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.