Beursdagboek US Markets Redactie 2 juli 2017, 12:18

...

Agenda beursweek 3 t/m 7 juni 2017

2 juli 2017, 12:18 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


In het begin van de week zal het han­delsvol­ume laag bli­jven dankz­ij weinig activiteit in Ameri­ka. Cana­da en de Verenigde Stat­en vieren bei­den hun eigen vri­jhei­ds­feesten en daar­door ligt de han­del stil. Qua economis­che cijfers zijn de PMI’s van de grote economiën van belang en komen in de V.S. de maan­delijkse banen­rap­porten naar buiten.
Ook is het tweede kwartaal afgerond dus zullen de resul­tat­en vanaf mor­gen weer langza­am bin­nen­stromen. De water­val begint echter pas over enkele weken.
Voor olie wordt het de laat­ste kans om nog te her­stellen. De koers is sinds begin dit jaar al 15% gedaald en de maand juli is door­gaands een goede con­sump­tiemaand. Het is daarmee dus ook een indi­ca­tor voor de rest van het jaar.

High­lights:
-Man­agersinkoopin­dex­en (PMI’s)
-Banen­rap­porten V.S.

Maandag
De beurs in Cana­da is ges­loten van­we­gen fes­tiviteit­en en op Wall Street zullen de deuren ook eerder sluiten. Om 13:00u wel te ver­staan (19:00 NL).
Het zwaarste economis­che cijfer kri­j­gen we voor­beurs al en dat is de PMI van de maakin­dus­trie van Chi­na. Vorige keer kwam die voor het eerst sinds augus­tus 16 onder de 50 pun­ten en dat duidt op krimp. Voor de maand juni schat­ten anal­is­ten het nog een tiende punt lager, op 49,5 pun­ten.
Dezelfde PMI’s komen ook naar buiten voor Enge­land, de V.S. en de euro­zone. In tegen­stelling tot Chi­na bli­jft de groei daar nog wel goed aan­houden.
Verder is wellicht de werk­loosheid in de euro­zone nog inter­es­sant. Dat komt om 11u naar buiten en kwam vorige keer uit op 9,3%.

Dins­dag
Van­daag houdt Wall Street de deuren de hele dag dicht want het is 4 juli. Klassiek gezien doen Amerikaanse investeerders het de rest van de maand dan rustig aan tot de kwartaal­ci­jfers bin­nenkomen.
Betre­ft cijfers hoeven we ook niet veel te verwacht­en want de zwaarste data is de PMI uit het V.K. over de con­struc­tiesec­tor.
Om 11u dan nog de inflatie voor pro­du­cen­ten in de euro­zone. Dat gaat echter nog over de maand mei.

Voor­beurs gaat Uni­bail-Rodem­co ex-div­i­dend (5,10).

Woens­dag
De PMI’s van de dien­sten­sec­tor in Europa (en Chi­na in min­dere mate) spe­len een rol.
Het ADP-banen­rap­port en de olieci­jfers uit de V.S. schuiv­en een dag op van­wege de verko­rte han­del­sweek.
Om 20u Ned­er­landse tijd komen de notulen van de laat­ste Fed­er­al Reserve ver­gader­ing.

Don­derdag
Voor­beurs pre­sen­teert het CBS de Ned­er­landse inflatieci­jfers over juni.
Verder in Europa zijn de Duitse fab­riek­sor­ders over mei van waarde en zal het ECB om 13:30u de details van afgelopen ver­gader­ing vri­jgeven.
Om 14:15u komt het banen­rap­port van pay­roller ADP naar buiten en na open­ing van Wall Street wordt de Amerikaanse PMI van ISM bek­endge­maakt.
Tot slot om half vijf de weke­lijkse olieci­jfers. Vorige week ste­gen die met een zeer kleine 0,1 miljoen vat­en.

Vri­jdag
De week eindigt met een hele wasli­jst aan kleine cijfers zoals de Franse, Engelse en Duitse indus­triële pro­duc­tie over de maand mei.
Maar waar beleg­gers vooral naar uit kijken is het banen­rap­port van de Amerikaanse over­heid. Vorige keer was dat een plus van 138.000 en nu voorzien anal­is­ten zelfs een sti­jging van 180k.


Wellicht een rustigere han­del­sweek voor Europa omdat Wall Street de deuren bij­na twee dagen dicht heeft (maar geen garantie natu­urlijk).
Beweg­in­gen zullen zeer waarschi­jn­lijk voortkomen vanu­it de val­u­ta en dan met name de dol­lar van­wege de banen­rap­porten. Die heeft overi­gens een slechte week achter de rug dus daar zou wel eens wat her­s­tel plaats kun­nen gaan vin­den. De vooruitzicht­en voor de dol­lar-index bli­jven echter negatief.

Pret­tige zondag en veel suc­ces vol­gende week!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.