Beursdagboek Trader Guy 25 oktober 2024, 09:16

...

Tesla steelt de show en zorgt voor herstel bij de Nasdaq

25 oktober 2024, 09:16 | Trader Guy | leestijd: 15 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Op Wall Street zet de daling nog wat verder door bij de Dow Jones, de technologie sector kiest voor de positieve richting en dat kwam vooral door Tesla dat met maar liefst 22% winst de sessie afsloot. Opvallend is wel dat de 3 grote indices hun steunlijn op hebben gezocht en mogelijk vanaf deze steun willen draaien waardoor er een nieuwe poging op gang kan komen richting de toppen. De Dow Jones verloor 140 punten ofwel 0,33% om op 42.374 punten te sluiten, de S&P 500 deed het met 12 punten (0,21%) winst beter, het slot komt nu uit op 5.810 punten. De technologie indices sluiten allemaal positief, de Nasdaq won 0,76% terwijl de Nasdaq 100 met 0,83% winst de sessie afsloot. De SOX index won 0,5%. Na de stevige koerssprong van Tesla dat als eerste van de BIG 7, met cijfers kwam zit iedereen nu met spanning te wachten wat de BIG 5 volgende week gaan doen? De toon werd gezet, de vraag is nu of er meer van dat zal volgen? Nvidia doet nog even niet mee, dat bedrijf komt pas op 20 november met cijfers ...

De Brent olie kost vanmorgen 74,6 dollar, de euro zien we vanmorgen rond de 1,081 dollar. De prijs van het goud verloor de afgelopen dagen wat vanaf de top, vanmorgen staat het goud op 2.740 dollar. De 10 jaar rente in de VS komt vanmorgen uit op 4,18%. De bitcoin zien we rond de 67.750 dollar ... De futures zien we vanmorgen wat hoger op Wall Street, de AEX en de DAX laat vanmorgen weinig verandering zien voor de start ...

Signaaldiensten:
We hebben via de 'dynamische aandelen portefeuille' nu een positie opgenomen, er zullen er meer volgen op vrij korte termijn maar eerst moet de markt een correctie laten zien. Te veel aandelen staan rond hun top, enkele indices bereiken hun hoogste stand ooit.

Bij trading lopen er ook enkele posities op de indices, we zetten in op een herstel en mogelijk nog een keer nieuwe records net voor de cijfers van de 5 grote bedrijven. Meedoen de rest van dit jaar? Tot 1 januari 2025. Dat kan vanaf vandaag voor € 35 via de nieuwe aanbieding ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en vooral ook onze belangrijke updates ...



Marktupdate vrijdag 25 oktober:
De technologie indices deden het goed donderdag, zo won de Nasdaq Composite 0,76%, terwijl de Nasdaq 100 met een winst van 0,83% winst de sessie afsloot. De SOX index won 0,5% terwijl de belangrijke en brede S&P 500 met 0,2% winst de sessie afsloot. Verlies was er bij de Dow Jones Industrial, de index sluit met 140 punten verlies (-0,33%) terwijl de index eerder op de dag een veel groter verlies liet zien. De Dow Transport index verloor 0,06%, de Russel 2000 sluit de sessie vlak af.

De Nasdaq ofwel de technologie sector leidde donderdag een op zich gemengde handelsdag. Het kwam vooral door de enorme stijging die Tesla liet zien na de verrassend solide resultaten en hoogvliegende verkoopprognoses. Beleggers gaan er nu vanuit dat er een sterk winstseizoen op komst is. Het aandeel Tesla won maar liefst 22% donderdag en dat was meteen de beste dag sinds 9 mei 2013. Het was CEO Elon Musk zelf die aangaf dat de verkoop van elektrische voertuigen volgend jaar met 20% tot 30% zou kunnen groeien.

De Dow Jones bleef weer achter en breide de verliezen van woensdag uit, de cijfers van IBM vielen tegen zodat het aandeel meer dan 6% verloor. Dat kwam vooral na het mislopen van de omzet over het derde kwartaal.

Donderdag blijkt uit nieuwe cijfers die bekend werden gemaakt dat de Amerikaanse economie tot eind 2024 in een stevig tempo zal blijven groeien. De flash US composite PMI van S&P Global, die de activiteit bij zowel de diensten- als de productiesector vastlegt, kwam in september uit op 54,4. Dat was wel een daling ten opzichte van 54,6 in augustus maar nog altijd ver boven de 50 waar de grens ligt tussen groei en krimp. Economen hadden verwacht dat de index zou dalen tot 54,3.

Over het geheel genomen hebben de economische groeicijfers van de afgelopen maand geen invloed gehad op de markten wat betreft de maatregelen die de Fed in november gaat nemen. Volgens de CME FedWatch Tool gaan beleggers er momenteel van uit dat de kans 95% is dat de centrale bank de rente bij haar volgende vergadering in november met 25 basispunten zal verlagen. Voor 2025 gaat men er nu vanuit dat er 1 renteverlaging minder zal komen dan dat men eerder dacht.

Het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen vorige week daalde onverwacht tot 227.000, dat was minder vergeleken met een naar boven bijgesteld aantal van 242.000 de week ervoor. Aanvragen vertoonden de nodige volatiliteit in de staten die onlangs door orkanen zijn getroffen.

Opvallend was de daling bij het goud, zou er voorlopig een top staan nu? De kans daarop is groot want het goud heeft een behoorlijke rally achter de rug.

Verwachting komende weken:
De komende 2 tot 3 weken gaan hoe dan ook volatiel verlopen en dat wil zeggen behoorlijk moeilijk worden. Beleggers kijken vooral uit naar volgende week, dan komen de grote 5 bedrijven met hun kwartaalcijfers waar de gehele markt op wacht. Dat zijn Apple (31), Microsoft (30), Amazon (31), Alphabet (29) en Meta Platforms (30). De cijfers van Tesla werden bijzonder goed ontvangen, het aandeel boekte donderdag maar liefst 47 dollar (22%) winst. Dat zegt op zich nog niks over de 5 die volgende week met cijfers komen maar toch opletten want de uitslagen kunnen enorm zijn, die 22% voor Tesla zet wel alvast de toon.

Deze resultaten kunnen zorgen dat de Nasdaq en de Nasdaq 100 toch nog het record gaan aanvallen, vooral tijdens de dagen richting de cijfers zou dat moeten kunnen. Of deze rally daarna nog een vervolg zal krijgen moeten we afwachten. De week na deze reeks belangrijke cijfers krijgen we nog de verkiezingen in de VS, De grote vraag blijft wie gaat er winnen en vooral hoe zullen de markten daarop reageren? De kansen liggen veel te veel op 50-50.

Overzicht Europa:
In Europa zien we dat de AEX donderdag 5,93 punten (0,67%) hoger sluit, het slot komt nu uit op 895,9 punten. De DAX sluit 65 punten ofwel 0,34% hoger, de slotstand komt nu uit op 19.343 punten. De CAC 40 index won 6 punten ofwel 0,08% met een slot op 7503 punten.

Opvallend beursnieuws:

  • IBM verloor 6% na tegenvallende cijfers, dat oefende de nodige druk uit op het verloop van de Dow Jones die negatief afsloot.
  • Tesla liet de beste dag in meer dan tien jaar tijd zien en zorgt ervoor dat de Nasdaq en S&P 500 hoger sluiten.
  • Het fundamentele autoverhaal, niet de AI-doelen, is de reden voor deze TOP dag voor Tesla-aandelen.
  • Jamie Dimon moet nog een presidentskandidaat steunen. Toch is het onwaarschijnlijk dat hij dat zal doen. Alle ogen zijn nu dus gericht op Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase en vooral op de vraag of hij een rol zal spelen in de regering van een van beide presidentskandidaten.
  • De gemiddelde 30-jarige vaste rente stijgt opnieuw, de rente liep op tot 6,54% volgens de gegevens van Freddie Mac. Vorige week was dat gemiddelde nog 6,44%.
  • De hypotheekrente voor 15 jaar steeg eveneens van 5,63% naar 5,71%.
  • Bitcoin steeg donderdag met meer dan 2% en schommelde boven de 67.000 dollar. De cryptocurrency, die 24 uur per dag wordt verhandeld, kent weer eens een sterke periode.
  • McDonald's zegt dat uien van een in Californië gevestigd groente- en fruitbedrijf verband houden met dodelijke E. coli-uitbraak. Zo weten ze meteen ook waar ze toekomstige claims op kunnen verhalen.
  • Capri Holdings wat het moederbedrijf is van Michael Kors en Jimmy Choo, zag de aandelenkoersen donderdag met maar liefst 45% dalen in de nabeurshandel. Dat komt omdat een Amerikaanse rechter de aanstaande fusie van 8,5 miljard dollar met Coach-eigenaar Tapestry blokkeerde.
  • Trump Media and Technology Group zijn behoorlijk aan het stijgen in de aanloop naar de verkiezingen. Nadat het aandeel op 24 september een intraday low van 11,75 dollar bereikte, verdrievoudigde het aandeel de volgende maand tot een intraday high van bijna 37 dollar woensdag.

Vanaf vandaag nieuwe aanbieding signaaldiensten:
We hebben via de 'dynamische aandelen portefeuille' nu een positie opgenomen, er zullen er meer volgen op vrij korte termijn maar eerst moet de markt een correctie laten zien. Te veel aandelen staan rond hun top, enkele indices bereiken hun hoogste stand ooit.

Bij trading lopen er ook enkele posities op de indices, we zetten in op een herstel en mogelijk nog een keer nieuwe records voor de cijfers van de 5 grote bedrijven. Meedoen de rest van dit jaar? Tot 1 januari 2025. Dat kan vanaf vandaag voor € 35 via de nieuwe aanbieding ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en vooral ook onze belangrijke updates ...

Analyse Intel:
Een aanndeel dat ik zeker blijf volgen is Intel, na dat ik het eerder had gekocht rond de bodem en met winst heb verkocht net onder de 24 dollar zien we een daling richting de steunlijn. Volgende week komt Intel met cijfers, maar we moeten helaas voorzichtig blijven tot na de verkiezingen.

Toch zie ik een instap als alles wat rustiger wordt rond de 21,5-22 dollar, later steun rond de 21 en 20 dollar. Weerstand nu de 23 en 24 dollar, daarna bij een uitbraak ligt de weg open richting de 29 en zelfs 30-31 dollar.

Analyse AEX:
De AEX herpakt zich opnieuw met een poging om meteen weer boven de 900 punten te geraken maar moest weer inleveren richting het slot. De zone 900-905 punten blijft dus moeilijk, de index moet eerst boven de 900 punten zien te sluiten en nog beter boven het 50-MA dat rond de 904-905 punten wacht.

Een redelijk sterke steun zien we nu rond de 890 punten waar het slot nu op uitkomt. Verder zien we steun rond de 885 en de 880 punten, let vooral ook op het 200 daags gemiddelde dat nu rond de 888 punten uitkomt en zeer belangrijk wordt de komende sessies. De AEX is zowaar de enige index die zo dicht bij het 200-MA uitkomt.

Zoals altijd zal veel afhangen van hoe ASML zich verder kan herstellen want zonder ASML wordt een stevig herstel moeilijk voor de AEX, ASML weegt behoorlijk zwaar binnen de AEX.

We hebben maandag een long positie opgenomen op de AEX index, de index blijft zoals we merken behoorlijk ver achter op de andere indices zodat er een inhaalrace mogelijk is.

Analyse DAX:
De DAX krabbelt wat op maar blijft nog een eindje onder de top, de stap richting de top is wel vrij makkelijk te maken maar dan moet er weer een positieve golf komen die alle indices mee omhoog trekt. De kans daarop blijft wel redelijk groot, we kijken daarbij zeker ook naar Wall Street.

Voorlopig dus geen records meer voor de DAX, de hoogste stand ooit werd vorige week donderdag neergezet op 19.675 punten. Dat zal nu ook na de 19.450 de volgende weerstand worden voor de DAX, daarboven letten we op de 19.750 en de 19.850 punten als weerstand.

Steun wat betreft de DAX nu eerst rond de 19.350 en de 19.250 punten, later rond de 19.100 punten steun.

De DAX blijven met de nodige interesse volgen de komende dagen, we kunnen echter alleen kopen bij een dip. Let daarbij vooral ook op de steunlijn onder de bodems die nu werd aangetikt.

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones moest opnieuw redelijk wat inleveren donderdag en test de oplopende steunlijn nu duidelijk. Geen all time highs meer voorlopig maar de index kan zich snel herpakken om weer richting die records te koersen. De Dow Jones kreeg eerder deze week moeite met de oplopende weerstandslijn en zakt dus vanaf daar terug, we moeten nu vooral letten op de oplopende steunlijn die nu uitkomt in de buurt van de 42.300-42.350 punten.

Weerstand nu rond de 42.500 en de 42.800 punten, later de 43.000 punten, verder weerstand rond de topzone 43.300-43.350 met daarboven de 43.500 en de 43.750 punten als weerstand.

Steun nu rond de 42.250 en vooral rond de 42.000 punten.

De Dow Jones blijft nog op kopen staan maar met de nodige voorzichtigheid en vooral ook alleen proberen te kopen op dips.

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 herpakt zich sterk met 166 punten winst, door de koerssprong van Tesla zien we vernieuwde hoop op ook sterke reacties bij de grote 5 die volgende week met cijfers komen.

Die recordstand van juli werd bij de Nasdaq 100 nog steeds niet bereikt, de index moet eerst nog zo'n 2% hoger zien te geraken, bij de Nasdaq Composite is dat nog zo'n 1,5%. Mogelijk kan dat wel gebeuren richting de spannende week met de cijfers van de 5 grote technologie bedrijven. Die 2% lijkt veel maar voor zo'n volatiele index is het goed te doen, het kan zelfs binnen 1 a 2 sessies.

Weerstand nu rond de 20.250 met daarboven de top van vorige week rond de 20.500 punten, later de all time high net onder de 20.700 punten als doel. We kunnen nu steun verwachten rond de 20.000 en later rond de 19.700-19.750 punten.

We blijven hoe dan ook voorzichtig, later moeten we zeker een short positie overwegen maar pas na de verkiezingen in de VS die op 5 november plaatsvinden.

De Nasdaq 100 blijft voorlopig nog op kopen staan, maar met de nodige voorzichtigheid en alleen proberen te kopen op dips.

Signaaldiensten:

We hebben via de 'dynamische aandelen portefeuille' nu een positie opgenomen, er zullen er meer volgen op vrij korte termijn maar eerst moet de markt een correctie laten zien. Te veel aandelen staan rond hun top, enkele indices bereiken hun hoogste stand ooit.

Bij trading lopen er ook enkele posities op de indices, we zetten in op een herstel en mogelijk nog een keer nieuwe records voor de cijfers van de 5 grote bedrijven. Meedoen de rest van dit jaar? Tot 1 januari 2025. Dat kan vanaf vandaag voor € 35 via de nieuwe aanbieding ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en vooral ook onze belangrijke updates ...

Overzicht signaaldiensten:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.