Beursdagboek US Markets Redactie 3 september 2017, 09:49

...

Agenda beursweek 4 t/m 8 september 2017

3 september 2017, 09:49 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


In de nasleep van een nieuwe en sterkere kern­proef vanu­it Noord-Korea (de laat­ste vond in sep­tem­ber 2016 plaats) gaan wij gewoon weer door met de beurs, want de mark­ten staan niet stil.
De week begint met een feestdag in de V.S. dus de deuren in New York bli­jven ges­loten.
Op don­derdag laat de ECB ons weten wat zij met het rente­beleid zullen doen. De verwachtin­gen staan dat er geen wijzigin­gen doorgevo­erd zullen wor­den, maar na een telleurstel­lende speech in Jack­son Hole, hopen beleg­gers dat Draghi deze week meer duidelijkheid geeft over een eventuele afbouw.

High­lights:
- ECB ver­gader­ing
- PMI’s dien­sten­sec­tor


Maandag
Geen han­del in Noord-Ameri­ka van­daag. De beurzen in de V.S. en Cana­da zijn dicht en we kun­nen daarom op een lager han­delsvol­ume reke­nen. Verwacht nog wel een reac­tie op de jong­ste kern­proef van het Kore­aanse régime.
Betre­ft cijfers is voor Enge­land de PMI voor de bouw­sec­tor inter­es­sant en in Span­je komen nog de nieuw­ste werk­looshei­d­ci­jfers.
Tot slot om 11:00u in de ocht­end de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex (inflatie) voor de euro­zone. Die kwam vorige maand uit op 2,5% op jaar­ba­sis, maar men schat die nu een stuk lager in, op 2,2%.

Dins­dag
Dan staan de man­agersinkoopin­dex­en voor de dien­sten­sec­tor op de agen­da, te begin­nen met Chi­na waar die sec­tor natu­ulijk boom­ing is. Voor Europa komt alles na de start van onze han­del, waar­bij de euro­zone de belan­grijk­ste is en die komt om 10:00u.
In de mid­dag komen de fab­riek­sor­ders voor de V.S. naar buiten, daar wordt een flinke dip verwacht.

Woens­dag
Een uur voor­beurs kri­j­gen we de Duitse fab­riek­sor­ders voor onze kiezen. Dat gaat over juli en een maand eerder groei­de dat met 1,0%. Nu verwacht men een slappe groei van 0,1%.
Als Wall Street op volle toeren draait wordt de Amerikaanse PMI gepub­liceerd en om 16:00u zal de Bank of Cana­da hun rentebesluit bek­end mak­en.

Don­derdag
Het CBS zal vroeg in de mor­gen de Ned­er­landse inflatie pub­liceren. In juli stond de jaarteller op 1,3%.
Voor­dat de mark­ten open gaan kri­j­gen we nog de Duitse groei in de indus­triële pro­duc­tie en de Franse han­dels­bal­ans.
Da’s alle­maal onin­ter­es­sant vergeleken met het rentebesluit van de ECB. Wat zij zullen doen kri­j­gen we om 13:45u te horen met vlak daar­na de bijbe­horende speech van de voorzit­ter. Er wor­den geen veran­derin­gen verwacht. Echter hopen beleg­gers te horen wan­neer dat wèl gaat gebeuren.
Tot slot de weke­lijkse Amerikaanse olievoor­raden, dat een dag lat­er is omdat de beur­sweek daar is ingeko­rt.

Vri­jdag
Vanu­it Japan komen er een hoop cijfer­t­jes, waaron­der het BNP over het tweede kwartaal.
Het CBS zal voor­dat onze beurs opent de groei (of beter gezegd krimp) in onze indus­triele pro­duc­tie bek­end­mak­en. Lat­er komen die ook vanu­it andere lan­den zoals Frankrijk, het V.K. en Span­je.
Tot slot staan ook nog de Duitse en Chi­nese han­dels­bal­ans op de agen­da, al is van laat­stge­noemde alti­jd maar de vraag wan­neer ze die pre­cies pub­liceren.


De druk ligt deze week vooral bij de ECB. Met de hoogopgelopen euro zal Draghi toch echt wat mooie woor­den moeten gebruiken om dat te keren. Hij zal dan ook voorzichtig zijn met het aankondi­gen van afbouw, iets waar beleg­gers juist op hopen te zullen horen.
Maandag zijn dus de beurzen in Ameri­ka dicht. Zij zullen daarom niet rea­geren op Noord-Korea, maar Azië en Europa wel (miss­chien doen ze dat dins­dag maar meestal is zoi­ets dan al overge­waaid).
Voor nu een pret­tige zondag en veel suc­ces vol­gende week!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.