Beursdagboek US Markets Redactie 11 juni 2017, 07:12

...

Agenda beursweek 12 t/m 16 juni 2017

11 juni 2017, 07:12 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Het is de week van het rente­beleid. Maar lief­st drie grote cen­trale banken houden hun ver­gader­ing betre­ft de belan­grijk­ste rentes. In Enge­land en Japan wordt verwacht dat men deze ongewi­jzigd houdt. In de VS echter voorzien anal­is­ten een ver­hoging van een kwart pro­cent. Verder zien we tal van CPI’s (inflatie) voor­bij komen in Europa en Ameri­ka en zal de Eurogroep bijeenkomen in Lux­em­burg.

High­lights:
-Rentebesluiten cen­trale banken
-Inflatieci­jfers


Maandag
Weinig cijfers op de eerste dag. In Japan komt de inflatie voor pro­du­cen­ten van de vorige maand aan bod. In Ital­ië komen cijfers over de groei in de indus­triële pro­duc­tie maar dat gaat echter nog over april. Lat­er op de avond de Amerikaanse over­hei­dss­chuld.
Slappe hap, dus beleg­gers zullen eerder uitk­ijken naar nieuws op poli­tiek niveau. Daar kun­nen we in ieder geval nog een klein gevolg verwacht­en van de Franse par­lementsverkiezin­gen, waar Macron zijn meerder­heid probeert te win­nen. Dat gebeurt echter in twee ron­des (ten­z­ij een duidelijke over­win­ning voor zijn kan­di­dat­en) waar­bij de tweede ronde vol­gende zondag plaatsvin­dt.


Dins­dag
Inflatieci­jfers voor Span­je en Groot-Bri­tan­nië. In de V.S. wordt de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex bek­endge­maakt. Dat gaat alle­maal over de maand mei.
Om elf uur in de ocht­end ver­schi­jnt de maan­delijkse ZEW indi­ca­tor uit Duit­s­land die het sen­ti­ment onder 350 investeerders en anal­is­ten meet voor de komende maan­den.


Woens­dag
Het zwaartepunt ligt betre­ft economis­che cijfers duidelijk in het mid­den van de week.
Chi­na pub­liceert de cijfers over de indus­triële pro­duc­tie. Men verwacht een afzwakking in de groei. Dat zou de tweede maand op rij zijn nadat maart een zeer sterke maand bleek. 6,3% verwacht tegen 6,5% een maand eerder.
Voor­beurs staan de inflatieci­jfers van Duit­s­land (-0,2%) op de agen­da en om half drie in de mid­dag die van de Verenigde Stat­en (+0,1%).
Een uur na open­ing Wall Street komen de weke­lijkse olievoor­raden. Vorig maal was daar een onverwachte sti­jging dat de olieko­ers rap deed zakken.
Dan om 20:00u bericht­gev­ing van de Fed­er­al Reserve, waar een rentev­er­hoging wordt verwacht. De belan­grijk­ste cen­trale rente zou dan van 1,00% naar 1,25% opgeschaald wor­den. Een half uur lat­er vol­gt de toelicht­ing aan de media.


Don­derdag
Vroeg in de ocht­end pub­liceert het CBS de werk­looshei­d­sci­jfers van Ned­er­land over de maand mei.
Voor Frankrijk en Ital­ië staan de inflatieci­jfers op de agen­da.
Om één uur smid­dags vertelt de Bank of Eng­land wat het met de rentes doet maar men verwacht zeven stem­men voor onveran­derd tegen één stem om te ver­hogen.
Lat­er op de dag cijfers uit de VS over de export- en import­pri­jzen plus de ware Phillidel­phia pro­duc­tie-index.

In Lux­em­burg komt de Eurogroep bijeen onder lei­d­ing van Dijs­sel­bloem, waar ook pres­i­dent Draghi aan­schuift alsmede bestu­urslid Benoit Coeuré (belan­grijk man­net­je). Om 14:30 staat een per­scon­fer­en­tie gep­land. Verwacht geen grote uit­sprak­en die de mark­ten zullen doen bewe­gen, maar je weet het nooit..


Vri­jdag
Dan vol­gt de Bank of Japan nog met het rentebesluit maar net zoals in Enge­land verwacht men geen aan­passin­gen in het beleid. Voor de euro­zone komen de inflatieci­jfers naar buiten. Op jaar­ba­sis zou die naar verwacht­ing op 1,4% bli­jven staan ter­wi­jl voor mei krimp van 0,1% wordt verwacht.
De kern­in­flatie kwam vorige keer op 1,2% op jaar­ba­sis uit en voor de maand op 0,5%.
Tot slot om half drie nog cijfers over de Amerikaanse huizen­mark­ten zoals bouwver­gun­nin­gen.


De nadruk ligt deze week dus op inflatie in Europa en de VS maar ook de rentebesluiten, waar­van de Fed­er­al Reserve ver­reweg de meeste aan­dacht zal kri­j­gen. Beleg­gers berei­den zich voor op een rentev­er­hoging van een kwart pro­cent maar onaan­ge­name verassin­gen kun­nen alti­jd plaatsvin­den.
Op zondag 18 juni vol­gt hoogst­waarschi­jn­lijk de tweede ronde van de Franse par­lementsverkiezin­gen, ten­z­ij Macron van­daag een absolute meerder­heid in alle con­sti­tuten weet te behalen.

Pret­tige dag en veel beur­swi­jsheid gewenst!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.