Aankomende handelsweek begint met een reactie op de Franse verkiezingsuitslag. Dat zal een rimpeleffect op de beurzen hebben. Verder zien we wat zware economische cijfers uit onder andere China en de V.S. voorbij komen en zal de Bank of England zich buigen over de centrale rente.
Highlights:
-Stortvloed aan Nederlandse bedrijfscijfers woensdag.
-Economische cijfers China en V.S.
Maandag
De futures zullen voorbeurs al flink zijn bewogen op nieuws uit Frankrijk. De uitslag zal dan ook de meeste invloed hebben op deze dag.
China maakt de handelsbalans bekend en die is naar alle waarschijnlijkheid met een overschot van 35,5 miljard verder uitgelopen. Bij de export voorzien analisten een groei van ruim 10% en bij de import 18%.
Bedrijfscijfers
Niet zo heel veel bedrijfsresultaten aan de start van de week. Thuis krijgen we op de AMX de kwartaalcijfers van PostNL te zien. Op Wall Street zullen we beweging zien bij Marriott international en EOG Resources (één van de grootste Amerikaanse olie exploiranten).
Dinsdag
In Duitsland wordt voor de industriële productie een lichtere groei verwacht dan een maand eerder. In april voorziet men een stijging van 0,6% tegen 2,2% in maart. Ook worden de export- en importcijfers bekendgemaakt.
Het CBS publiceert vroeg in de ochtend de Nederlandse inflatie over afgelopen maand.
Later op de dag zal in de V.S. vacaturebank JOLT de nieuwe vacatures over maart tonen die sinds begin vorig jaar al maanden rond de 5,5 miljoen hangt.
Bedrijfscijfers
Op de DAX zullen Continental en Vonovia de boeken openen. Het gedegradeerde K+S doet dat op de MDAX.
In de V.S. zien we Walt Disney, Priceline.com en NVIDIA in de spotlights staan.
Woensdag
Het midden van de week begint betreft economische cijfers met de inflatie van China. Op jaarbasis verwachten analisten een stijging van 0,9% naar 1,1%.
Het CBS geeft nog cijfers over de Nederlandse arbeidsmarkt.
Later in de middag houdt ECB-voorzitter Mario Draghi een speech in de Nederlandse Tweede Kamer over de impact van het monetair beleid op de eurozone en valuta.
Als Wall Street weer open is ontvangen we nog de wekelijkse cijfers van de olievoorraad.
Bedrijfscijfers
Drukke dag op het Damrak want we krijgen te maken met updates van ING, SBM Offshore, Ahold Delhaize, Altice, Wolters Kluwer, Aperam, Heijmans en IMCD.
In België is het de beurt aan Ageas en in de V.S. is wellicht mediagigant 21st Century Fox interessant.
Donderdag
De raad van de Bank of England komt bijeen en zal stemmen over een eventuele rentewijziging. De historisch lage 0,25% zal waarschijnlijk niet veranderd worden. Daarnaast wordt de kwartaalpublicatie van de Britse inflatie vrijgegeven.
Verder spelen in Engeland ook de cijfers over de industriële productie een rol.
Later op de dag zien we de Amerikaanse producentenprijsindex voorbij komen die naar verwachting met 0,2% is gestegen in vergelijking tot de 0,1% daling van maart.
Tot slot zien we ergens op de donderdag nog de publicatie van het maandelijkse OPEC olierapport. Voor de geinteresseerden is die te downloaden op hun website.
Bedrijfscijfers
Dan krijgen we in Nederland nog kwartaalcijfers van Aegon, Refrescro, BAM en Basic-Fit.
In Brussel staat KBC Groep in de schijnwerpers. Verder is het een rustigere dag.
Vrijdag
Zijn we alweer op de laatste handelsdag aanbeland en daar verschijnen nog de eerste kwartaalschattingen over de duitse inflatie. Ook wordt de industriële productie voor de eurozone over maart gepubliceerd.
In de V.S. kijkt men uit naar de cijfers van de winkelverkopen. Daar voorspellen analisten een stijging van 0,6% ten opzichte van de ‑0,2% uit maart. Ook de inflatie over april wordt getoond en die bijft op jaarbasis (zonder volatiele prijzen) waarschijnlijk gestagneerd op 2,0%.
Bedrijfscijfers
Heel weinig interessante bedrijven op de agenda maar op de AEX zien we waarschijnlijk ArcelorMittal bewegen door de kwartaalpublicatie.
In Nederland krijgen we dus een flink aantal bedrijfscijfers voor onze kiezen waarbij het zwaartepunt duidelijk op de woensdag ligt. Op Wall Street is het feestje wel weer voorbij. Er zijn nog honderden kleinere bedrijven die de boeken openen maar betreft blue chips zijn alleen Priceline, 21st Fox, Walt Disney en NVIDIA interessant.
Voor de olie is het even opletten wat het OPEC rapport kan doen en bij de valuta’s zal de Euro bewegen op de Franse verkiezingsuitslag en de Pond op het rentebesluit. Tot slot blijft het altijd weer de vraag welke verrassingen Team Trump voor ons in petto heeft.
Fijne zondag!