Na een matige tot zelfs zeer slechte start vooral bij de technologie sectoren zien we dat de indices op Wall Street via een stevige rally richting het slot de sessie nog redelijk afsluiten. De Dow Jones won zelfs 0,86%, de Nasdaq 100 bleef in het rood maar beperkte het verlies tot 0,3%. Verder zien we de SOX en de Nasdaq Composite ook zo'n 0,35% inleveren. Europa verloor ook, de AEX zo'n 0,55% en de DAX 0,4%. Vanmiddag letten we vooral op de inflatiecijfers, de PPI ofwel de producentenprijzen worden bekend gemaakt en het is nu de vraag of de inflatie niet te fors oploopt. Dat kan de markten van slag brengen mocht een en ander tegenvallen. Ook morgen krijgen we inflatiecijfers, dan zijn de consumentenprijzen aan de beurt.
De Brent Olie stijgt fors door en komt vanmorgen uit rond de 80,4 dollar terwijl het goud rond de 2.685 dollar uitkomt. De 10 jaar rente in de VS blijft hoog, vanmorgen komt deze rente uit op 4,76%. Verder merken we dat de Bitcoin enorm volatiel blijft met nu 95.000 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,026 dollar.
Dinsdag 14 januari 2025:
Wall Street verwacht dat de Fed voorzichtiger te werk zal gaan door de robuuste arbeidsmarkt en vooral ook door de onzekerheid die er kan komen door het beleid van de nieuwe president Donald Trump. Volgens CME FedWatch verwacht men nu pas een renteverlaging door de Fed in juni gezien de kansen uitkomen op iets meer dan 50%. Er zijn zelfs al analisten die beginnen te denken dat de Fed eerder de rente zal moeten gaan verhogen dan te verlagen. Alles zal afhangen van de inflatiecijfers de komende periode.
Hoe dan ook zal deze week in het teken staan van de Amerikaanse inflatiedata. Vandaag staat de PPI ofwel de producentenprijsindex op de rol en morgen is het tijd voor de consumentenprijsindex.
Verder komt het Amerikaanse cijferseizoen deze week op gang want morgen (woensdag) staan de kwartaalcijfers van de grote banken zoals Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley en Bank of America op de agenda.
Opvallend is ook dat het Witte Huis nog druk bezig blijft bij de laatste week van president Biden, nu kondigde men nieuwe beperkingen aan voor de export van AI-chips, dat kan gevolgen hebben voor bedrijven als Nvidia en Advanced Micro Devices. De reden daarvoor komt vooral door dat kunstmatige intelligentie steeds belangrijker aan het worden is voor de veiligheid en economische kracht. Dat mag dus niet in verkeerde handen vallen en daarom neemt men maatregelen. AI moet wereldwijd "op Amerikaanse rails blijven rijden", aldus het Witte Huis.
Overzicht indices:
Voor dat de grote beweging er komt zien we altijd een soort strijd tussen de 'BULLS' en de 'BEARS'. Europa verloor wat maar Wall Street dat ook negatief van start ging, wist de verliezen te beperken en via de Dow Jones positief te sluiten. Ook de Dow Transport index en de Russel 2000 sluiten wat hoger maandag.
Via de futures zien we vanmorgen een hogere opening op Wall Street, ook Europa zal ook wat hoger van start gaan zien we via de futures. Nu is het afwachten hoe de markt zich zal gedragen na de opening, er komen om 14:30 inflatiecijfers.
Market Map S&P 500:
Via de Market-Map van de S&P 500 (slot woensdag) zie u hieronder meteen een negatieve sessie bij de technologie sectoren. Vrijwel alle andere sectoren deden het goed tot zeer goed. De energie, vastgoed en de material sectoren springen er positief uit.
Bitcoin analyse op dagbasis:
Inmiddels valt de Bitcoin al terug vanaf de 103.000 dollar begin vorige week tot rond de 95.500 dollar vanmorgen. We zien een kop-schouder patroon op de dag grafiek met als doel een koers rond de 75.000 dollar zodra de Bitcoin onder de 90.000-91.000 dollar zakt.
Maandag bereikte de Bitcoin wel even de 90.000 dollar maar wist zich net op tijd te herpakken om snel weer 5.000 dollar hoger te geraken. Dat het snel gaat zien we meteen, het is haast niet te doen met deze volatiliteit, wel blijft het doel rond de 80.000-85.000 dollar wat mij betreft staan.
Pas rond de 75.000 dollar zou men kunnen overwegen om voorzichtig speculatief in te stappen met een ETF op de Bitcoin, een kleine positie om te beginnen zou ik zeggen. Dat zal ik wel op tijd meegeven aan de leden, ik heb enkele mooie ETF's uitgezocht daarvoor.
Overzicht cijfers en data deze week:
Een redelijk belangrijke week wat betreft de agenda, u ziet dat er belangrijke inflatiecijfers op de agenda staan. Ook komen er vanaf nu meerdere bedrijven met hun kwartaalcijfers met deze week enkele grote banken.
Even een korte blik op de Nasdaq 100 index:
De Nasdaq 100 index begon met opnieuw een stevige daling maar die werd afgebroken gevolgd door een rally richting het slot. Uiteindelijk verloor de Nasdaq 100 nog 0,3% met opnieuw een slot onder het 50-daags gemiddelde. De steun rond de 21.750 punten kon nog worden vastgehouden op slotbasis, de index zette wel de bodem neer rond de 20.540 punten wat nu een belangrijke steun wordt.
Weerstand nu rond de 20.800 en de 21.000 punten, later rond de 21.150 en 21.250 punten weerstand. Wel blijft de trend omlaag gericht en dat zeker zolang de index onder het 50-daags gemiddelde dat nu uitkomt rond de 21.080 punten blijft.
Steun zien we nu rond de 20.750 punten, later steun rond de 20.540 en de 20.300 punten.
Dow Jones index:
De Dow Jones wist maandag meteen bij de start al in de plus te geraken en dat bleef de gehele sessie zo, de index won uiteindelijk 0,85% en pakt zo een deel van het verlies van eind vorige week terug. Wel nog geen bijzondere vaststelling want zoals u meteen kunt zien op de grafiek blijft de index omlaag gericht. Het enige wat tegenvalt is dat ik niet op het goeie moment een long positie heb kunnen opnemen terwijl dat wel de intentie was. Met andere woorden, het is nu te laat en mogelijk moet ik weer naar short posities gaan kijken.
De leden zullen daar op tijd bericht over krijgen uiteraard, eerst maar eens bekijken tot waar de index geraakt. Weerstand nu rond de 42.500 punten met later de 42.750 en 43.000 punten.
Steun nu rond de 42.250 en 42.000 punten, later rond de 41.850 en 41.750 met daaronder de belangrijke 41.500 punten als steun.
Plannen voor 2025 via onze exclusieve signalen:
Voor 2025 hopen we het net zo goed te doen als in 2024 want we sluiten 2024 goed af met een mooie winst, gemiddeld toch goed voor 10% per maand, ook in december hebben we 10% behaald bij Guy Trading en Systeem Trading. Dat is zonder de meerdere leuke signalen voor onze nieuwe 'Dynamische Aandelen Portefeuille' die goed uitpakten. Ook in 2025 gaan we daarmee door.
We hebben winst kunnen nemen op de posities bij Guy Trading, Systeem Trading en Polleke Trading. We starten het jaar goed op met overal meer dan 10% winst.
De posities die we opnemen kunt u volgen, dat kan nu door lid te worden voor € 35 tot 1 MAART 2025, dan kunt u 2 maanden kennis maken met onze exclusieve service voor de leden.
Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop
Resultaat services januari 2025:
Met vriendelijke groet,
Guy Boscart