Beursdagboek Trader Guy 13 januari 2025, 09:02

...

Week met belangrijke cijfers, en enorme berg cash aan de zijlijn

13 januari 2025, 09:02 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Na de vrije dag van donderdag verloor Wall Street opnieuw redelijk fors richting het weekend, vandaag kunnen we ook weer de nodige volatiliteit verwachten want de markten blijven hoe dan ook te duur op dit moment. Deze week kunnen we inflatiecijfers verwachten, dinsdag de PPI ofwel de producentenprijzen en woensdag de CPI ofwel de consumentenprijzen. Ook staan er vanaf deze week kwartaalcijfers op de agenda waardoor het cijferseizoen van start gaat, traditioneel starten de grote banken daarmee. De markten zitten wel in een fase waarbij het kan doorzakken of nog een keer kan herstellen. Er kunnen zich snel weer mogelijkheden voordoen in de loop van deze week maar we blijven voorzichtig uiteraard. Er lopen ook nog een paar posities nu voor de leden.

De leden moeten goed en correct bediend worden, de kans op succes bij een instap ofwel een posities moet rond de 70% zijn. Verder hou ik de leden volledig op de hoogte, u kunt ook meedoen tot 1 maart voor € 35 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

De Brent Olie stijgt fors door en komt vanmorgen uit rond de 81 dollar terwijl het goud rond de 2.710 dollar uitkomt. De 10 jaar rente in de VS blijft hoog, vanmorgen komt deze rente uit op 4,79%. Verder merken we dat de Bitcoin weer moet inleveren tot rond de 93.750 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,022 dollar.

Bekijk zeker ook de nieuwe VideoBlog via de link https://youtu.be/ypnSGRIOK60



Maandag 13 januari 2025:
Wall Street en Europa zijn vrijdag lager geëindigd na een veel sterker dan verwacht banenrapport uit de Verenigde Staten. Goed nieuws is nu slecht nieuws aan het worden wat wil zeggen dat een cijfer dat als te sterk wordt beschouwd een impact zal uitoefenen op de belangrijke obligatiemarkten. Het gevolg daarvan is over het algemeen dat het daarna ook de aandelenmarkten zal raken en dat zien we nu gebeuren.

Op weekbasis stegen de obligatierentes overal fors, de 10 jaar rente in de VS komt al uit rond de 4,79% vanmorgen. Vrijdag verloor Wall Street opnieuw fors, de Nasdaq verloor 1,63% terwijl de Nasdaq 100 met 1,57% terug moest. De SOX index verloor zelfs 2,42% vrijdag. De Dow Jones sluit ook 1,63% lager, de S&P 500 verloor 1,54% terwijl de Russel 2000 met 2,2% terug moest.

In Europa zien we een verlies van 0,62% bij de AEX, de DAX moest 0,5% inleveren terwijl de CAC 40 met 0,8% terug moest.

  • De Amerikaanse bedrijven staan op punt om hun kwartaalcijfers bekend te maken, deze week starten traditioneel de grote banken het cijferseizoen. We krijgen woensdag na de middag cijfers van JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs en Black Rock.
  • Aziatische aandelen daalden vanmorgen samen met de Europese en Amerikaanse futures. Handelaren zien hun weddenschappen op verdere renteverlagingen van de Federal Reserve minder worden en dat werd nog maar eens bevestigd na de cijfers over de arbeidsmark van vrijdag.
  • Chinese aandelen blijven verliezen lijden, zelfs nadat lokale data aantoonden dat de export vorig jaar naar een record steeg. Dit is misschien wel een van de laatste hoogtepunten voor de handel van het land want de Amerikaanse president Donald Trump belooft om nog hogere tarieven op te leggen aan Chinese goederen wanneer hij aantreedt.
  • Centrale bankiers voorzien grotere inflatierisico's als gevolg van Trumps komende handelsbeleid.
  • Op macro-economisch vlak krijgen we morgen (dinsdag) en woensdag inflatiecijfers uit de VS, eerst de producentenprijzen (PPI) en woensdag de consumentenprijzen (CPI).

Overzicht indices:
Voor dat de grote beweging er komt zien we altijd een soort strijd tussen de 'BULLS' en de 'BEARS'. Wall Street verloor vrijdag opnieuw redelijk fors terwijl de indices in Europa het opnieuw wat beter deden. De AEX verloor 0,62% terwijl de DAX 0,5% verloor. Op Wall Street kwamen de verliezen uit op meer dan 1,5%.

Via de futures zien we vanmorgen opnieuw een lagere opening op Wall Street, ook Europa zal ook wat lager van start gaan zien we via de futures. Nu is het afwachten hoe de markt zich zal gedragen na de opening, er komen om 14:30 ook cijfers over de arbeidsmarkt.

Bekijk zeker ook de nieuwe VideoBlog via de link https://youtu.be/ypnSGRIOK60

Market Map S&P 500:
Via de Market-Map van de S&P 500 (slot woensdag) zie u hieronder meteen een negatieve sessie bij de meeste sectoren. Alleen de enregie sector zag er positief uit door dat de olie verder aan het stijgen is.

Bitcoin analyse op dagbasis:
Inmiddels valt de Bitcoin al terug vanaf de 103.000 dollar begin vorige week tot rond de 93.500 dollar vanmorgen. We zien een kop-schouder patroon op de dag grafiek met als doel een koers rond de 75.000 dollar zodra de Bitcoin onder de 90.000-91.000 dollar zakt.

Rond die 75.000 dollar zou men kunnen overwegen om voorzichtig speculatief in te stappen met een ETF op de Bitcoin meer zeker niet volle bak, een kleine positie om te beginnen zou ik zeggen. Dat zal ik wel op tijd meegeven aan de leden, ik heb enkele mooie ETF's uitgezocht daarvoor.

Opvallende cash positie Berkshire ofwel Buffett:
De enorme cashpositie van Berkshire Hathaway (Warren Buffett) hangt boven de markt, het fonds van Warren Buffett is natuurlijk niet het eerste de beste want de trackrecord blijft verbazingwekkend over 10-tallen jaren. Buffett zelf zegt dat de markten veel te hoog gewaardeerd staan en dat alleen een zeer stevige correctie of een 'CRASH' alles weer meer naar normaal kan brengen.

Als zo iemand al deze conclusie trekt dan lijkt het me verstandig om voorzichtig te blijven, alleen kan niemand zeggen wanneer deze grote terugval er zal komen. De onrust op de markten kunnen we nu al merken gezien de toenemende volatiliteit.

Er wacht een berg geld boven de markten:
In Q3 2024 had Berkshire Hathaway maar liefst 325 miljard dollar aan contanten en equivalenten en dat is een stijging ten opzichte van 277 miljard dollar aan het einde van Q2 2024. Wat betekent het als een van 's werelds meest succesvolste en gevolgde investeerder op zo'n gigantische berg geld zit? En hoe moeten beleggers daarop reageren?

Er is niets voor hem te koop
Buffett koopt in feite alleen maar kwaliteitsbedrijven tegen de juiste prijs, nu de aandelenmarkt en vooral Wall Street recordhoogtes heeft bereikt, zowel in absolute prijs als wat betreft de waardering, is het waarschijnlijk dat Buffett op dit moment geen aandelen kan vinden om te kopen tegen een goede ofwel correcte prijs.

Het is dan ook meer dan logisch dat ook de meest beroemde investeerder ter wereld wacht misschien op een grote marktcorrectie of zelfs een wat langer durende bearmarkt voordat hij weer bedrijven kan vinden die om te kopen tegen veel lagere prijzen dan nu.

Er hangt ook zo'n 6,9 triljoen dollar boven de markt te wachten op meer aantrekkelijke prijzen om in de markt te stappen. Ook een record uiteraard.



Overzicht cijfers en data deze week:
Een redelijk belangrijke week wat betreft de agenda, u ziet dat er belangrijke inflatiecijfers op de agenda staan. Ook komen er vanaf nu meerdere bedrijven met hun kwartaalcijfers met deze week enkele grote banken.

Even een korte blik op de Nasdaq 100 index:
De Nasdaq 100 index zakt nu onder het 50-daags gemiddelde, het 50-MA zien we rond de 21.075 punten. De lagere toppen vallen nu meteen op, dat is al zo sinds de top werd neergezet midden december. Daarna zien we al 2 lagere toppen op de chart terwijl de bodems voorlopig nog gelijk blijven.

Nu is er een 3e poging tot een grotere correctie gaande terwijl de indicatoren verder aan het verzwakken zijn. Als de index nu verder zakt moeten we toch rekening gaan houden met een correctie van tussen de 5% zelfs 8% vanaf de top. Let er wel op dat er al meer dan 5% aan waarde is verdampt vanaf de top op dit moment, die eerste 5% werd in feite al behaald. Het zal gaan om het vervolg want ik gaf eerder al aan dat het vrijwel zeker een daling van tussen de 5% en 8% zou gaan worden. Verder zal alles boven de 8% de daling doen versnellen en dan pas komt het gevaar voor een mogelijke crash of een 'Bear Market' in beeld.

Op zich is er nu nog niet zoveel aan de hand wat betreft de langere termijn, we kunnen pas gaan kijken om wat long posities op te nemen voor de 'Dynamische Aandelen Portefeuille' zodra de index echt onder de 20.750 punten terecht komt. De 8% daling zal rond de 20.375 punten een feit worden.

Steun nu de 20.750 en de 20.375 punten, later een doel rond de 19.850 en het 200-MA dat nu rond de 19.600 punten uitkomt.

SOX index:
Ik heb ook de grafiek van de SOX index erbij gezet en daarbij valt het op dat de index ook de steunlijn opzoekt na eerder vorige week nog de topzone te hebben getest. Ook hier een negatief signaal zodra de index onder de steunlijn terecht komt, dat zou dan onder de 4.925-4.950 punten zijn.

Hoe dan ook, de technische conditie verzwakt nu toch overal.

Plannen voor 2025 via onze exclusieve signalen:
Voor 2025 hopen we het net zo goed te doen als in 2024 want we sluiten 2024 goed af met een mooie winst, gemiddeld toch goed voor 10% per maand, ook in december hebben we 10% behaald bij Guy Trading en Systeem Trading. Dat is zonder de meerdere leuke signalen voor onze nieuwe 'Dynamische Aandelen Portefeuille' die goed uitpakten. Ook in 2025 gaan we daarmee door.

We hebben wat posities opgenomen vorige week maandag op enkele indices en wat aandelen bij Guy Trading en Systeem Trading. De short positie op de Nasdaq 100, Nvidia en de positie op de Brent olie werden al met een mooie winst gesloten zodat de start van dit jaar in orde is. Er lopen nog posities nu, die gaan we ook zo goed als mogelijk managen voor de leden.

De posities kunt u opnemen door lid te worden voor € 35 tot 1 MAART 2025, dan kunt u 2 maanden kennis maken met onze exclusieve service voor de leden.

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat services januari 2025:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.