Beursdagboek Trader Guy 25 september 2024, 08:55

...

Topzone met opnieuw records, blijf alert en volg onze signalen

25 september 2024, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De Dow Jones, de S&P 500 en we mogen er ook de DAX bij nemen zetten nieuwe records neer dinsdag. De Dow Jones bereikt nu al de 42.208 punten, de S&P 500 zet een record neer op 5.732 punten terwijl de DAX net onder de 19.000 punten sluit wat een fractie onder de 19.002 punten is waar het record wacht. Intraday geraakte de DAX al tot bijna 19.050 punten. De markten die op recordrace zitten moeten eerst een goeie 2% a 3% wegzakken om het even zo te laten en we zitten nu heel dicht bij dat moment. De aandelen worden op dit moment wel zeer hoog gewaardeerd, we zitten in een fase waar de markten niet eerder zo duur waren. En ja, men kan wel zeggen dat andere sectoren het werk wel zullen overnemen maar toch zien we aan veel indicaties dat er iets scheef zit. Denk maar eens aan het goud dat ook nieuwe records neerzet en zelf heel ver boven de toppen van eind vorig jaar. De Brent olie blijft wat rond de 74 dollar hangen nu, de spanningen in het Midden Oosten zorgen daarvoor nu. De 10 jaar rente in de VS komt uit rond de 3,74% terwijl de euro rond de 1,119 dollar uitkomt. Het goud zet een nieuw record neer vanmorgen op 2.695 dollar, de bitcoin loopt ook weer wat op tot rond de 64.000 dollar. Wat betreft onze signaaldiensten doen we het deze maand heel goed, en er lopen nog wat posities sinds gisteren ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze nieuwe aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 DECEMBER 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. Zie verder in deze update hoe het er voor staat ...

Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 25 september:
De indices op Wall Street sluiten opnieuw hoger dinsdag, er werden records neergezet bij de Dow Jones (42,208 punten) en de S&P 500 (5.733 punten). De Nasdaq won 0,56% terwijl de Nasdaq 100 met 0,47% winst de sessie afsloot. De SOX index won 1,3%, de Dow Transport index deed het met 1,67% goed en pakt nu al een heel groot deel van het verlies van afgelopen vrijdag terug. De Russel 2000 won 0,17%, We zien dus winst over de gehele lijn op Wall Street dinsdag.

Vanmorgen geven de futures wel een lagere opening aan voor vandaag, over de gehele lijn zien we wat verliezen want ook Europa geeft een lagere indicatie aan terwijl Azië wat gas terug lijkt te nemen. China en Hongkong winnen wel wat na de stimuleringsplannen die werden uitgerold.

De indices op Wall Street liggen er nog altijd goed bij maar het is nu toch echt opletten voor het vervolg want waar wil men naartoe met de markten in een fase die toch behoorlijk onzeker blijft? We moeten de waarderingen niet uit het oog verliezen en dan is er nog de inflatie die men nog voor een langere tijd onder controle moet houden. Renteverlagingen helpen daar niet echt bij. Inflatie zijn hogere prijzen en daar horen uiteraard ook de aandelen bij, met nieuwe records op de aandelen kan de inflatie daarbij toch moeilijk inleveren. En dan zijn er nog de olieprijzen die weer oplopen deze maand, ook dat zal de inflatie niet helpen.

Deze week krijgen we in ieder geval wat belangrijke cijfers, de groei van de economie vandaag en vooral vrijdag de belangrijke PCE inflatie cijfers waar de Fed altijd goed op let.

Met onze signaaldiensten kunnen we instappen vandaag:
Er lopen nu even geen posities, we kunnen mogelijk in de loop van vandaag instappen met 2 of 3 short posities. We staan er goed voor deze maand en er komen nog wel wat kansen.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • ArcelorMittal won 4,8% terwijl in Londen de mijnbouwers er goed bij lagen met winsten van zo’n 4% tot ruim 6% voor Glencore, Antofagasta en Anglo American.
  • De goudprijs stijgt verder en zet vanmorgen een nieuw record neer op 2.695 dollar voor een Troy ounce.
  • Trump tilde zijn handelsretoriek deze week naar nieuwe hoogten nu hij de importheffingen op auto's uit Mexico te willen verdubbelen tot wel 200%. Ook opperde hij de mogelijkheid om specifieke bedrijven aan te pakken als ze proberen hun productie buiten de VS te verplaatsen.
  • De gouverneur van de Franse centrale bank, Francois Villeroy de Galhau, zei dat het land dringend iets moet doen aan de tekort- en schuldenproblematiek, aangezien de obligatiemarkten steeds vaker waarschuwen voor de risico's.
  • Warren Buffett's Berkshire Hathaway verkocht nog eens 863 miljoen dollar aandelen Bank of America, waarmee het belang van het conglomeraat dichter bij de wettelijke drempel van 10% kwam.
  • Volgens ingewijden is cybersecurity-startup Wiz Inc. in gesprek om bestaande aandelen te verkopen tegen een waarde die kan oplopen tot 20 miljard dollar. Dit toch even goed volgen de komende jaren denk ik.
  • Deze startup uit New York maakt verbinding met aanbieders van cloudopslag, zoals Amazon Web Services van Amazon.com Inc. en Azure van Microsoft Corp., en scant de daar opgeslagen gegevens op beveiligingsrisico's.
  • Tesla staat sinds kort op Zacks.com's lijst van meest gezochte aandelen. Daarom wilt u misschien een aantal belangrijke factoren overwegen die de prestaties van het aandeel in de nabije toekomst kunnen beïnvloeden.
  • Dan nog even Nvidia, want er moet altijd wat nieuws zijn rondom dit aandeel. We zien dinsdag een stijging van maar liefst 4%. De reden waren de berichten dat de CEO van het bedrijf voorlopig geen aandelen meer wil gaan verkopen.

Europa:
Europa sluit dinsdag wat hoger, de AEX ging er met 3,7 punten op vooruit en sluit de sessie af op 907,16 punten. De index blijft wel moeite ondervinden om door te zetten boven de 900 punten. We blijven dan ook voorzichtig wat betreft de AEX index en rekenen wat meer op een daling dan op een verdere stijging. Dat komt vooral omdat de DAX in Europa records neerzet terwijl we dat ook zien bij zowel de Dow Jones en de S&P 500. Met andere woorden, via veel indices zien we overdrijving aan de bovenkant, daardoor kan de AEX vanaf de huidige niveaus een diepere correctie laten zien.

Wat betreft de DAX gaf ik het al aan, de index sluit 150 punten hoger om op 18.995 punten uit te komen. Net geen nieuw record maar wel heel dicht erbij. De DAX die we gisteren short hebben opgenomen rond de topzone kan vanaf de huidige niveaus een terugval laten zien van pakweg 3% tot 5%. We spelen daar dus op in met een positie ...

Europa sloot dinsdag hoger door dat de Chinese centrale bank meer stimulering aankondigde. Dit zou bedrijven die kampen met een zwakke vraag uit China kunnen helpen. Eigenlijk een punt dat op dit moment weinig aandacht hoeft te krijgen, men zegt het wel maar het moet ook nog werken zodra men dat doet. Beleggers zoeken in de huidige fase naar elk sprankeltje hoop om de indices nog hoger te krijgen terwijl de meeste aandelen al zwaar overgewaardeerd zijn.

De Italiaanse bank UniCredit waarschuwde dinsdag dat de spreads van Europese kredieten met een lagere rating kunnen oplopen door de aanhoudende zorgen over de economische groei in de eurozone. Ook weer iets om in de gaten te houden.

Om nog maar iets te melden, de Duitse Ifo-index ofwel het Duitse ondernemersvertrouwen viel in september opnieuw terug tot 85,4. Het was de 5e maand op rij dat de index daalde.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We blijven rustig handelen, tot nu toe zijn we met trading korte termijn deze maand op weg om er de beste maand te realiseren sinds oktober 2018 ... Op dit moment lopen er weer wat posities op indexen, na de stevige stijging kwam er een momentum om in te stappen met wat short posities. We hebben nu 4 posities opgenomen. Dat is en blijft het korte termijn werk, de aandelen portefeuille waar we alleen met long posities werken blijft dynamisch en we werken met een mid-lange termijn visie.

Volg ons nu via de aanbieding tot 1 DECEMBER 2024 vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Dynamische aandelen portefeuille:
De leden van al onze abonnementen krijgen als EXTRA nu ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. We proberen aandelen op te nemen die interessant zijn na een terugval en bij een correctie nemen we wat ETF's en volatiele aandelen op.

Intel dat nu in de portefeuille zit werd naar de leden verzonden, Nike heb ik ook meerdere keren genoemd de afgelopen weken als koop kandidaat, de rest kan men eventueel nog opnemen. Aandelen als LVMH, Berkshire Hathaway en Shell kan men nog opnemen.

Mijn portefeuille ziet er nu zo uit, gestart op 1 augustus met nog 7 aandelen in de portefeuille. Er werden er deze week rond de topzone 5 gesloten met ongeveer €5.262 winst gerealiseerd.

Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven een lagere opening aan, zoals we vrijwel elke sessie merken rekenen we nog altijd op een volatiel verloop beide kanten op. Wat betreft Europa zien we via de indicaties ook een lagere opening. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 74,2 dollar
  • Goud: 2.680 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 3,74%
  • Euro-dollar: 1,119 dollar
  • Bitcoin: 64.000 dollar
  • VIX index: 18

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 3,74%.

Brent olie:

  • Steun: 73-72-71-70
  • Weerstand: 74,5-76-77-79

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 905-900-895-890
  • Weerstand: 910-918-923-930
  • 50-daags gemiddelde: 900.25

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:

  • Steun: 19.850-19.750-19.600-19.500
  • Weerstand: 20.000-20.100-20.250-20.500
  • 50-daags gemiddelde: 19.225

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 18.900-18.750-18.600-18.500
  • Weerstand: 19.050-19.150-19.250-19.350
  • 50-daags gemiddelde: 18.380

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Steun: 42.000-41.750-41.500-41.350
  • Weerstand: 42.300-42.500-42.750-42.900
  • 50-daags gemiddelde: 40.685

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 DECEMBER 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail.

Schrijf u in via de linkhttps://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.