Beursdagboek Trader Guy 23 september 2024, 08:59

...

Krijgen we deze week een top? Klaar voor wat short posities

23 september 2024, 08:59 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De markt blijft nog altijd op zoek naar nieuwe records, vrijdag lukte dat nog bij de Dow Jones die de lat opnieuw 38 punten hoger legt met het recordslot op 42.063 punten. De S&P 500 blijft wel dicht bij het record maar sluit 9 punten lager wat nog wel net boven de 5.700 punten is. Het waren vooral de technologie aandelen die het minder goed deden vrijdag, na de rally van donderdag werd er wat winst genomen. De Nasdaq verloor 0,36%, de Nasdaq 100 moest 0,26% inleveren. Een groot verlies was er voor de Dow Transport index, we zien de index zo'n 577 punten (-3,53%) lager. De SOX index verloor 1,3%, de Russel 2000 sluit 1,1% lager. In Europa zien we ook verlies vrijdag, de DAX sluit 1,5% lager, de AEX verloor 1,2% en komt weer onder de 900 punten uit. De futures staan vanmorgen wel opnieuw hoger merken we, we krijgen een hogere start zoals het er nu naar uitziet zowel in Europa als op Wall Street. Verder zien we de Brent olie vanmorgen rond de 74,3 dollar, de prijs van het goud blijft records neerzetten met nu al 2.655 dollar. De euro zien we vanmorgen rond de 1,116 dollar, de 10 jaar rente komt uit rond de 3,76%.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze nieuwe aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 DECEMBER 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail.

Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...


Marktupdate 23 september:
De indices op Wall Street laten vrijdag met 'Triple Witching Day' een wat verdeelde sessie zien met over het algemeen wat verlies. Alleen de Dow Jones wist nog een record neer te zetten, de andere indices verloren over het algemeen wat. De index die het meest opviel was de Dow Transport index die 3,53% moest inleveren, dat is 577 punten. Wel opletten met dat signaal wat betreft de Dow Transport index, in het verleden nam men er dan de zogenaamde 'Dow Theory' bij en dat gaf aan dat als de Dow Transport draait de rest snel zal volgen. We gaan het zien de komende weken, voorlopig divergeren de Dow Jones Industrials en de Dow Tranport nog behoorlijk.

Op weekbasis zie we wel nog een sterke week, de Dow Jones won 1,62%, de S&P 500 ging er met 1,36% op vooruit. Zelfs de Dow Transport index won met 0,15% nog net wat op weekbasis. De Nasdaq 100 won 1,42%, de Nasdaq deed het met een winst van 1,49% nog iets beter. De SOX index won 0,4%.

Volgens mij zitten we met de gehele markt dicht bij een top, eind vorige week en zo te zien ook de start van deze week profiteren de markten nog van de renteverlaging met 50 basispunten maar volgens mij zal deze euforie snel plaats maken voor een teleurstelling. We krijgen nog altijd waarnemingen binnen dat het economisch minder goed gaat, alleen in de VS zien we dat nog niet helemaal maar in de rest van de wereld wel. Denk aan Europa en China, maar ook in het VK en in Japan merken we wat minder bedrijvigheid momenteel. Dat kan de markten snel laten omslaan, een soort eerste signaal in de VS zien we via de Dow Tranport index, die daling vrijdag viel echt op.

De volumes waren vrijdag groot door de expiratie van alle opties en futures, op de grafieken zien we deze volumepiek duidelijk. We moeten nu heel goed beginnen op te letten waar er eventueel een top komt te liggen, er kunnen zich kansen voordoen om wat short posities op te nemen.

Deze week krijgen we opnieuw wat belangrijke cijfers, vandaag al de PMI uit de VS, later deze week krijgen we nog de groei van de economie en vrijdag de belangrijke PCE inflatie cijfers waar de Fed altijd goed op let.

Met onze signaaldiensten kunnen we instappen vandaag:
Er lopen nu even geen posities, we kunnen mogelijk in de loop van vandaag instappen met 2 of 3 short posities. We staan er goed voor deze maand en er komen nog wel wat kansen.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan, gaf aan dat Wall Street weliswaar geobsedeerd is door de renteverlaging van 50 basispunten door de Federal Reserve deze week, maar dat dit voor de meeste Amerikanen niet het eerste is waar ze aan denken.
  • De renteverlaging heeft geen enkele invloed op de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.. Hij zei dat de hypotheekrentes al begon te dalen vóór de beslissing van de Fed. En hij schatte in dat slechts ongeveer 5% van de Amerikaanse burgers op de hoogte is van de renteverlaging.
  • Mercedes-Benz heeft de vooruitzichten voor dit jaar verlaagd, als gevolg van een verdere verslechtering van het macro-economische klimaat, met name in China.
  • Het aandeel verloor vrijdag 7% in Frankfurt. Porsche AG verloor 5,5%, BMW en Volkswagen daalden met ruim 3%.
  • Ook in Parijs stonden de autofabrikanten onder druk. Renault daalde met 2,6% terwijl Stellantis 3,5% verloor.
  • Er was ook een fors verlies voor STMicroelectronics dat 5% moest inleveren, Edenred daalde met 4,5%. De chip aandelen deden het in Amsterdam ook slecht, we zien verliezen van tussen de 4% en 5% bij ASML, ASMI en Besi.
  • Apollo Global Management heeft aangeboden om maximaal 5 miljard dollar te investeren in Intel. Het rapport verscheen enkele dagen nadat Wall Street Journal berichtte dat Qualcomm onlangs rivaal Intel benaderd heeft over een mogelijke overname.
  • Intel is een zeer interessant aandeel geworden, ik heb het ook al aangegeven in een alert richting de leden dat het een absolute koop was rond de 20-21 dollar.
  • Strateeg Michael Harnett van Bank of America denkt dat de forse renteverlaging door de Fed het risico met zich meebrengt dat er een potentiële zeepbel op de aandelenmarkt ontstaat. Als die er nog niet was ...
  • Ondertussen probeert de markt al in te schatten wat het pad van verdere renteverlagingen door de Fed zal worden. Men kijkt dan vooral naar de arbeidsmarkt en de inflatiecijfers.
  • Beleggers juichen een zachte landing toe na de grote renteverlaging van de Fed. Maar ze blijven op hun hoede voor een neergang. Dankzij de renteverlaging met 50 basispunten lijkt een scenario van een zachte landing waarschijnlijker. Wel moet men op de inflatie blijven letten uiteraard.
  • Vrijdag liepen er tijdens de zogeheten ’triple witching day’ een enorm aantal optie en future contracten af die gekoppeld waren aan een marktwaarde van meer dan 5 biljoen dollar.
  • Nike kondigde aan dat CEO John Donahoe op 13 oktober met pensioen gaat. Donahoe wordt vervangen door bedrijfsveteraan Elliott Hill, die in 2020 al met pensioen ging. Het aandeel won bijna 7%.
  • Trump Media & Technology Group daalde nog maara eens met bijna 8%. Donald Trump is nog altijd de grootste bezitter van aandelen in Trump Media. Het aandeel is onderweg richting de norm van een penny stock, dat heb ik altijd al gezegd sinds dat het een beursnotering kreeg. Het aandeel stond een keer op 79 dollar, vandaag rond de 13 dollar.
  • Aandelen lijken op koers momenteel om voor het eerst in 5 jaar tijd positief af te sluiten in september. in 5 jaar.
    September is historisch gezien de slechtste maand voor Amerikaanse aandelen, maar dit jaar blijkbaar niet.

Europa:
Europa moest inleveren vrijdag na de sterke sessie van donderdag, we zien dat Europa het nog altijd moeilijker heeft dan Wall Street, alleen de DAX kon een record neerzetten donderdag.

De AEX blijft moeite ondervinden met de 900 punten grens, donderdag een slot ruim erboven maar vrijdag zakt de index net zo makkelijk weer onder deze grens.

We kijken naar de mogelijkheden om een positie op te nemen bij de DAX, niet te snel want de indices op Wall Street krijgen de voorkeur nu aangezien we daar nog rond de topzone zitten.

Deze week maar eens goed bekijken welke kan de indices op willen, het wordt hoe dan ook een belangrijke week voor de beurzen. Als de euforie plaats maakt voor een meer realistische gang van zaken kunnen we makkelijk 3% tot 5% omlaag op de korte termijn.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We blijven rustig handelen, tot nu toe zijn we deze maand op weg om er de beste maand van te maken sinds oktober 2018 ... Op dit moment lopen er geen posities, na de enorme stijging van eind vorige week zoeken we vandaag of morgen wel naar een momentum om in te stappen met wat short posities. We kijken om 2 tot 3 posities op te nemen.

Volg ons nu via de aanbieding tot 1 DECEMBER 2024 vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail.

Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven een hogere opening aan, zoals we vrijwel elke sessie merken rekenen we nog altijd op een volatiel verloop beide kanten op. Wat betreft Europa zien we via de indicaties ook een hogere opening. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 74,3 dollar
  • Goud: 2.655 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 3,76%
  • Euro-dollar: 1,116 dollar
  • Bitcoin: 64.000 dollar
  • VIX index: 18

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 3,76%.

Brent olie:

  • Steun: 73-72-71-70
  • Weerstand: 74,5-76-77-79

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 895-890-880-870
  • Weerstand: 900-905-910-918
  • 50-daags gemiddelde: 901,45

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:

  • Steun: 19.750-19.600-19.500-19.250
  • Weerstand: 19.800-19.950-20.100-20.250
  • 50-daags gemiddelde: 19.240

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 18.700-18.600-18.500-18.300
  • Weerstand: 18.800-18.900-19.050-19.150
  • 50-daags gemiddelde: 18.365

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Steun: 42.000-41.750-41.500-41.350
  • Weerstand: 42.160-42.300-42.500-42.750
  • 50-daags gemiddelde: 40.605

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 DECEMBER 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail.

Schrijf u in via de linkhttps://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.