Beursdagboek Trader Guy 4 september 2024, 09:09

...

Fors verlies Wall Street, markten bang voor tegenvallende groei

4 september 2024, 09:09 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De markt moest fors inleveren tijdens de eerste handelsdag van de week op Wall Street en trok ook Europa mee omlaag. We zien verliezen over de gehele markt deze keer, alle sectoren lagen onder druk. Vooral de grote 7 lagen aan de basis van de daling deze keer, opvallend was het verlies van 7% bij hoogvlieger Nvidia. De bewegingen bij Nvidia blijven enorm, swings van 500 miljard dollar op en neer zijn vrijwel normaal geworden blijkbaar. De oliesector lag ook weer onder druk, de Brent olie verloor gisteren fors met ruim 4%. Vanmorgen kost een vat Brent olie 73,2 dollar. Verder zien we dat de euro uitkomt op 1,105 dollar, de 10 jaar rente in de VS zien we rond de 3,82%. We gaan kijken of we winst kunnen nemen op onze short posities vandaag ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 NOVEMBER 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Let op, er komt iets groots aan op de korte termijn ... Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 4 september:
Wall Street beleefd dinsdag net zoals begin augustus een beroerde start van de maand. Dit kwam vooral omdat de technologie aandelen het moeilijk kregen na de toch onverwachte rally na de bodem van begin augustus. Ook nieuwe macrocijfers gaven aan dat de angst rondom de gezondheid van de economie weer aanwakkerde.

Na het lange weekend begon de sessie in eerste instantie nog vrij rustig, maar tijdens de handel werden de verliezen groter door dat er meerdere zwaargewichten onder druk kwamen te staan. Zo verloren alle 7 de big caps van de ‘magnificent seven’ fors. Het was vooral Nvidia dat de negatieve uitschieter werd. Het lijkt erop dat beleggers nog steeds aan het twijfelen zijn over het fenomeen AI, men gelooft er wel in maar of deze nieuwe hype wel voor de gehoopte kasstromen zal zorgen betwijfelt men meer en meer.

Daarnaast werden de beurzen ook geconfronteerd met tegenvallende macro-economische data waardoor beleggers plots meer naar een harde landing van de economie neigen. Dit jaar merken we dat beleggers heel snel wisselen van stemming, dat zorgt er voor dat de volatiliteit enorm blijft.

Beleggers kijken ook alvast vooruit naar de ontwikkeling van de Amerikaanse banenmarkt waar deze week meer over bekend wordt gemaakt. Zo staan vandaag al de JOLT vacatures op de rol, morgen krijgen we de ADP-cijfers en de wekelijkse steunaanvragen. Dan komen vrijdag nog de officiële banencijfers van de Amerikaanse overheid binnen en die werden recent nog flink neerwaarts bijgesteld.

Na een lang gevecht met de inflatie die nu voldoende lijkt af te koelen begint het gevecht plots met de arbeidsmarkt. De Fed is nu in toenemende mate gefixeerd op de arbeidsmarkt als het gaat om het te volgen rentebeleid.

De technologie sector lag dinsdag zwaar onder druk terwijl de Dow Jones zijn recordreeks onderbrak met een fors verlies. De Dow Jones Industrial sluit de sessie af met 626 punten (-1,51%) verlies op 40.937 punten. De brede S&P 500 sluit met 119 punten (-2,12%) verlies en dat was een van de slechtste dagen van dit jaar, het slot komt nu uit op 5.529 punten.

Verder zien we een fors verlies bij de technologie indices, de Nasdaq Composite verloor 3,26% ofwel 577 punten, de index sluit de sessie af op 17.136 punten. De Nasdaq 100 verloor dinsdag 616 punten ofwel 3,15% om af te sluiten op 18.959 punten. De SOX index verloor nog meer met 7,75%, ook een van de slechtste sessies van het jaar.

Verder zien verder een verlies van 1,15% bij de Dow Transport index, de Russel 2000 sluit met 3,3% verlies.

Over de gehele lijn een slechte dag op Wall Street, bij de technologie sector zelfs een van de slechtste dagen van 2024.

Met onze signaaldiensten enkele posities opgenomen:
We zitten in de markt met wat posities die we hebben opgenomen na de stevige rebound. We bekijken waar we kunnen sluiten indien nodig.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • De Dow Jones onderbreekt de recordreeks en verloor fors, de vraag is nu of de indices verder omlaag moeten na deze draai? Men wacht op een reeks cijfers over de werkgelegenheid die plots weer enorm belangrijk worden.
  • Binnen de Dow Jones Index zien we een stevig verlies bij Boeing (-7%) na een flinke afwaardering van Wells Fargo waardoor het bedrijf het laagste niveau in een jaar bereikte.
  • Ook zwaargewicht Goldman Sachs verloor 4,5% dinsdag.
  • Nvidia verloor dinsdag fors met meer dan 9%, het slot komt nu uit op 108 dollar. Net als begin augustus zien we een forse daling bij de technologie sectoren, beleggers worden dus weer behoorlijk onrustig.
  • Nvidia, de maker van AI-chips, was meteen ook het slechtst presterende aandeel binnen de 'Magnificent Seven' groep. Het aandeel daalde naar het laagste niveau sinds 12 augustus.
  • September blijft een moeilijke maand voor aandelen, het is de enige kalendermaand met een gemiddeld negatief rendement berekend over de afgelopen 98 jaar.
  • Het is wel zo dat aandelen doorgaans beter presteren in de maand september voorafgaand aan presidentsverkiezingen.
  • Er bestaan ​​verschillende theorieën om dit historische patroon te verklaren. Eén theorie veronderstelt dat handelaren, die na de zomervakantie weer aan het werk gaan, in september hun portefeuilles opnieuw in evenwicht willen brengen, waardoor het verkoopvolume toeneemt en de aandelenkoersen onder druk komen te staan.
  • Het hotelpersoneel in Baltimore doet nu ook mee aan een grootschalige landelijke staking bij drie grote hotelketens tijdens een van de drukste periodes van het jaar. United Here, de vakbond die het hotelpersoneel vertegenwoordigt, meldde dat ongeveer 200 hotelmedewerkers vanmorgen het werk in Baltimore neerlegden. Dat is bij het Hilton, Inner Harbor en Hyatt.
  • Analisten van Goldman Sachs schreven in een onderzoeksrapport dat beleggers 'voor goud moeten gaan' aangezien de sterke periode van het edelmetaal nog niet voorbij is.
  • Goldman Sachs handhaaft het koersdoel van 2.700 per troy ounce voor 2025 en heeft opnieuw een koop advies afgegeven voor goud.
  • Een recordaantal blue chip bedrijven heeft dinsdag de Amerikaanse markt voor bedrijfsobligaties overspoeld. Ze profiteerden van de lagere leenkosten en wilden hun schulden vergroten in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
  • US Steel daalde met 6,1% door dat presidentskandidaat Kamala Harris maandag tijdens een campagnebijeenkomst zei dat ze tegen de verkoop van de Amerikaanse staalproducent aan het Japanse Nippon is. US Steel moet volgens Harris in Amerikaanse handen blijven.

Europa:
Europa sluit dinsdag fors lager na wat tegenvallende cijfers uit de VS waardoor de zorgen over de economie weer toenamen. We merken dat er 2 tegenvallende economische cijfers die belangrijk zijn voor de economie verdere verzwakking laten zien. De S&P Global index liet in augustus een verdere krimp zien van de industrie en de ISM inkoop managers index kwam ook onder het niveau uit dat de economen hadden verwacht en daardoor ook opnieuw een krimp liet zien.

Op Wall Street zorgden vooral de technologie aandelen ervoor dat ook Europa rake klappen kreeg, bij meerdere indices zien we dat er nogal wat aandelen zitten die zwaar wegen en deel uitmaken van de technologie sector. Denk hierbij aan ASML, ASMI, Infineon en ST Microelectronics. Ook de stevige daling van de olieprijzen zorgde voor verkoopdruk via de energie sector, Total Energies en Shell verloren dinsdag bijna 3%.

De indices in Europa sluiten maandag behoorlijk wat lager. De AEX sluit met 11,84 punten (-1,29%) verlies, het slot komt nu uit op 908,85 punten. De DAX verloor 184 punten (-0,97%), het slot komt uit op 18.747 punten. De CAC 40 sluit de sessie met 71 punten verlies (-0,93%) en komt nu uit op 7.575 punten. De BEL 20 index sluit met 0,78% verlies.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We hebben enkele posities open staan via onze signaaldiensten en die staan op een hele mooie winst ... U kunt ons volgen door lid te worden via de aanbieding hieronder ...

Volg ons nu via de aanbieding tot 1 NOVEMBER 2024 vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven opnieuw een lagere opening aan, we blijven nog altijd rekenen op een volatiel verloop beide kanten op want de VIX komt weer boven de 20 uit. Ook in Europa zien we voorbeurs een lagere opening via de futures. Hieronder ziet u een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 73,2 dollar
  • Goud: 2.525 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 3,82%
  • Euro-dollar: 1,105 dollar
  • Bitcoin: 56.700 dollar
  • VIX index: 20

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 3,82%.

Brent olie:

  • Steun: 73,5-72-71-70
  • Weerstand: 75-76-77-78
  • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 905-900-890-880
  • Weerstand: 910-915-920-925
  • 50-daags gemiddelde: 911,3
  • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:

  • Steun: 18.750-18.500-18.250-18.100
  • Weerstand: 19.000-19.150-19.250-19.450
  • 50-daags gemiddelde: 19.460
  • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 18.650-18.500-18.400-18.300
  • Weerstand: 18.800-18.900-19.000-19.150
  • 50-daags gemiddelde: 18.310
  • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Steun: 40.750-40.500-40.250-40.000
  • Weerstand: 41.000-41.250-41.400-41.600
  • 50-daags gemiddelde: 40.110
  • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024 ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 NOVEMBER 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.