Beursdagboek Trader Guy 30 augustus 2024, 09:05

...

Goed is niet goed genoeg meer voor Nvidia, nieuw record voor Dow

30 augustus 2024, 09:05 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

De markt begint wat te twijfelen over het vervolg, op Wall Street zet de Dow Jones wel nog een record neer op slotbasis (het 25e dit jaar) maar de andere indices blijven haperen en geraken nog amper verder in de positieve richting. In Europa zien we wel forse plussen met een record bij de DAX, de AEX won ook fors en sluit net onder de 925 punten. Het slot op 19.912 punten is dus een nieuw record voor de DAX index. De Nasdaq kende een zeer volatiel verloop donderdag met eerst een forse plus maar toch sluit de index negatief, vooral Nvidia lag er volatiel bij, het aandeel bewoog fors tijdens de sessie. Verder zien we dat de Brent olie vanmorgen uitkomt op 79,2 dollar, de 10 jaar rente in de VS zien we rond de 3,86%. De euro komt nu uit rond de 1,108 dollar. We blijven met wat posities in de markt en kijken wat we nog meer kunnen doen. Maandag blijft Wall Street dicht door Labor Day ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 NOVEMBER 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Let op, er komt iets groots aan op de korte termijn ... Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 30 augustus:
Op Wall Street zien we een verdeeld beeld na de sterke start van de sessie, vooral tijdens de laatste 2 uur van de handel werd er een groot gedeelte van de winst ingeleverd. Dat kwam dan vooral door de Nasdaq en zwaargewicht Nvidia.

De Amerikaanse indices kregen aan het begin onder meer wat steun van meevallende economische data. Het aantal wekelijkse werkloosheidsaanvragen daalde iets ten opzichte van de week ervoor, waardoor de zorgen over de recessie verder afnamen. Ook de economische groei voor het 2e kwartaal werd naar boven herzien van 2,8% naar 3%.

Er kwam ook minder goed nieuws want de aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in juli flink gedaald. De verkoopindex daalde met 5,5% naar 70,2 en dat was meteen de laagste stand sinds 2001. De economen rekenden juist op een lichte stijging. Op jaarbasis daalden de aanstaande woningverkopen in juli met 8,5%.

Uiteraard spelen de cijfers van Nvidia een grote rol op Wall Street donderdag want het bedrijf kwam met cijfers woensdag na het slot. De cijfers vielen echt goed mee en waren beter dan werd verwacht. Toch waren beleggers er niet tevreden mee want men was er aan gewend geraakt dat Nvidia het juist fors beter deed dan de verwachtingen. Een beetje beter is niet goed genoeg momenteel.

De technologie sector blijft vermoeidheid vertonen, we zien al vaker dat de belangrijke technologie indices moeite hebben om door te stoten na dat ze de sessie goed beginnen. We zien wel dat de Dow Jones Industrial het goed blijft doen want deze index zet opnieuw een recordslot neer. De index won 243 punten (0,6%) en sluit de sessie af op 41.335 punten, een nieuw record dus en al het 25e dit jaar (2024). De brede S&P 500 sluit nagenoeg gelijk aan het slot van woensdag met 0,2 punten verlies, het slot komt uit op 5.592 punten. Verder zien we verlies bij de Nasdaq Composite, de index sluit 0,23% lager. De Nasdaq 100 verloor donderdag 0,13%, de SOX index verloor 0,6%.

Verder zien we een winst van 0,01% bij de Dow Transport index, de Russel 2000 sluit met 0,56% winst.

Maandag blijft Wall Street dicht door Labor Day ...

Met onze signaaldiensten enkele posities opgenomen:
We zitten in de markt met wat posities die we hebben opgenomen na de stevige rebound. We bekijken waar we kunnen sluiten indien nodig.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Op Wall Street lag er heel goed bij aan het begin van de sessie maar richting het slot werden vrijwel alle winsten ingeleverd.
  • De Dow Jones sluit weer op een record, het werd meteen het 25e recordslot van dit jaar (2024).
  • Nvidia daalde uiteindelijk 6,4%, de resultaten waren opnieuw sterk maar analisten hadden nog wat meer verwacht. Verder blijkt dat de groei door capaciteitsproblemen wat kan gaan stagneren.
  • Door de daling van Nvidia verliest het bedrijf plek 2 op de lijst met meest waardevolle bedrijven. De beurswaarde daalt ook weer tot onder de 3 biljoen dollar.
  • CrowdStrike won na de cijfers 2,8% ondanks dat het bedrijf liet weten dat de wereldwijde computerstoring van vorige maand werd veroorzaakt door een fout in zijn Falcon-software. Dat zou wel de toekomstige winsten kunnen beperken.
  • Berkshire Hathaway van Warren Buffet steeg opnieuw met 0,8% en scherpte daarmee de recordstand aan. De beurswaarde loopt daardoor op tot net boven de 1 biljoen dollar en bezet daardoor de 7e plek wat betreft meest waardevolle bedrijven op Wall Street.
  • In Frankfurt ging Adidas aan kop met een winst van 2%, ook konden Infineon (1,6%) en SAP (2%) bijschrijven.
  • In Parijs was het chipmaker STMicroelectronics dat de lijst aanvoerde met een winst van 2,9%, Dassault Systèmes sluit de sessie af met een winst van 2,8%.
  • Rémy Cointreau won 2% nadat China besloot om voorlopig geen maatregelen te nemen tegen de import van brandy vanuit de Europese Unie.
  • Uit de technologiehoek zien we dat ASMI steeg met 3,7%, Besi won 2,5% en zwaargewicht ASML sloot 3% hoger.
  • Best Buy steeg met ruim 14%, de elektronica retailer verhoogde zijn winstverwachting na sterker dan verwachte omzet- en winstcijfers over het afgelopen kwartaal.
  • Alles is niet positief wat betreft de retail bedrijven want de bekende discount retailer Dollar General daalden met ruim 32% na dat het bedrijf zijn omzet- en winstverwachtingen voor het hele jaar moest verlagen.
  • Fintechbedrijf Affirm steeg daarentegen met bijna 32% nadat het bekendmaakte veel minder verlies te hebben geboekt dan er werd verwacht het afgelopen kwartaal, de omzet bijna 10% boven de verwachtingen.
  • Het PCE-rapport zal naar verwachting iets hoger uitkomen dan een maand geleden. De eerste renteverlaging die eraan zit te komen zal blijven staan maar het zal moeilijk blijven om meer duidelijkheid te krijgen over hoe snel en hoe vaak de Fed zal versoepelen dit jaar.

Europa:
Europa sluit donderdag opnieuw hoger door dat beleggers de meevallende inflatiecijfers te zien kregen en door dat de technologie aandelen positief reageerden op de cijfers van Nvidia.

De consumentenprijzen in Duitsland stegen in augustus minder hard dan werd verwacht. Op jaarbasis bedroeg de inflatie 1,9%, tegen de 2,3% in juli. Economen hadden gerekend op een inflatie van 2,1%. Op maandbasis daalde de inflatie met 0,1% terwijl de markt rekende op een stijging van 0,1%. In juli was er nog een stijging van 0,3%.

De kerninflatie in augustus kwam uit op 2,8% terwijl dat een maand geleden nog 2,9% was. De diensteninflatie, een indicator die de Europese Centrale Bank nauwlettend in de gaten houdt, bleef stabiel op 3,9%.

Mocht deze trend vandaag worden bevestigd door de inflatiegegevens uit de gehele eurozone dan zou dat het besluit om de rente tijdens de bijeenkomst in september te verlagen door de Europese Centrale Bank wat makkelijker maken.

Toch verwachten de markt en economen dat de inflatie voorlopig binnen een wat bredere bandbreedte van 2 tot 3% zal blijven hangen.

Donderdag maakte de Europese Commissie bekend dat het economische sentiment over de maand augustus binnen de eurozone een impuls heeft gekregen. Economen gaven wel aan dat de invloed van de Olympische Spelen in Parijs voor een groot gedeelte verantwoordelijk waren voor deze impuls.

De indices in Europa sluiten donderdag allemaal hoger, de AEX sluit met 13,04 punten (1,43%) winst, het slot komt nu uit op 923,78 punten. De DAX won 130 punten (0,69%), het slot komt uit op 18.912 punten. De CAC 40 sluit de sessie met 63 punten winst (0,84%) en komt nu uit op 7.641 punten. De BEL 20 index sluit met 1% winst.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We hebben enkele posities open staan via onze signaaldiensten ... U kunt ons volgen door lid te worden via de aanbieding hieronder ...

Volg ons nu via de aanbieding tot 1 NOVEMBER 2024 vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures op Wall Street geven volgens de indicaties een hogere opening aan vanmorgen, we blijven nog altijd rekenen op een volatiel verloop beide kanten op. In Europa zien we dat de indices voorbeurs een vlakke tot iets hogere opening laten zien via de futures ... Hieronder ziet u een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 79,2 dollar
  • Goud: 2.545 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 3,86%
  • Euro-dollar: 1,107 dollar
  • Bitcoin: 59.000 dollar
  • VIX index: 16

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 3,86%.

Brent olie:

  • Steun: 78-77-76-75
  • Weerstand: 79-80-81-82
  • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 920-915-907-905
  • Weerstand: 925-930-935-940
  • 50-daags gemiddelde: 911,9
  • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:

  • Steun: 19.300-19.150-19.000-18.850
  • Weerstand: 19.500-19.600-19.750-19.850
  • 50-daags gemiddelde: 19.475
  • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 18.850-18.750-18.650-18.500
  • Weerstand: 19.000-19.150-19.250-19.350
  • 50-daags gemiddelde: 18.270
  • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Steun: 41.250-41.000-40.750-40.500
  • Weerstand: 41.500-41.750-42.000-42.200
  • 50-daags gemiddelde: 40.030
  • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024 ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 NOVEMBER 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.