Beursdagboek Trader Guy 27 augustus 2024, 09:04

...

Technologie indices omlaag, Dow Jones zet nieuw record neer

27 augustus 2024, 09:04 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De start van de week ziet er verdeeld uit, de Dow Jones zet meteen een nieuw record neer maar de S&P 500 en de Nasdaq sluiten met verlies. Ook de andere indices verloren op Wall Street, alleen de energie en bankensector sluiten positief. In Europa zien we ook een verdeelde sessie, er was wat verlies bij de AEX en de DAX maar de CAC 40 en de BEL 20 wonnen wat. De olieprijzen stijgen weer fors maandag, vanmorgen kost een vat Brent olie 80,3 dollar. De spanningen in het Midden Oosten stuwen de olie weer omhoog, de olie blijft wel enorm volatiel. De euro zien we rond de 1,116 dollar terwijl de 10 jaar rente in de VS weer wat oploopt tot rond de 3,83%. Beleggers letten nu met dubbele aandacht op de economische cijfers, we krijgen nog een blik op de economische groei in de VS donderdag, de PCE inflatie wordt dan vrijdag bekend gemaakt. Nogmaals zeg ik, er mag niks tegenvallen met de indices op het huidige niveau. Verder komt Nvidia met cijfers morgen nabeurs, ook heel belangrijk voor de technologie sector.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 NOVEMBER 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Let op, er komt iets groots aan op de korte termijn ... Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 27 augustus:
Wall Street laat aan de ene kant een zeer positief signaal zien via de Dow Jones Industrial die maandag verder steeg naar een nieuw record. De Dow Jones reageert positief op economische verrassingen van positieve aard en ziet men "goed nieuws" als positief voor de meer traditionele aandelen.

De Dow Jones Industrial sloot maandag op recordhoogte, terwijl de andere 2 belangrijke indices daalden omdat beleggers rekening hielden met de naderende renteverlagingen en zich schrap zetten voor een drukke week die zal worden gedomineerd door de kwartaalcijfers van Nvidia morgen nabeurs.

De technologie sector bleef deze keer duidelijk achter, vooral AI-chipgigant Nvidia daalde met 2% net als concurrent Broadcom en EV-maker Tesla. Tesla krijgt al een tijdje de wind van voren na mindere verkopen.

De Dow Jones Industrial steeg met 0,16% en sloot op een nieuw hoogtepunt van 41.240 punten. De S&P 500 daarentegen verloor 0,32% terwijl de Nasdaq Composite met 0,85% daalde. De Nasdaq 100 verloor 1,05% terwijl de SOX index 2,5% moest inleveren. Verder verloor de Dow Transport index 0,33%, de Russel 2000 zien we de sessie afsluiten met 0,03% verlies. De meeste indices sluiten dus negatief behalve de Dow Jones die een record neerzette.

Vorige week lag de markt er nog goed bij met overal plussen in afwachting dat Fed voorzitter Jerome Powell bekend ging maken dat de Fed klaar is om in september over te schakelen op lagere rente tarieven. Vorige week stegen de belangrijkste indices allemaal met meer dan 1%.

Na de bekendmaking tijdens de toespraak van Powell afgelopen vrijdag begonnen de markten met het inprijzen van verlagingen van in totaal 1% tegen het einde van dit jaar (2024). De vraag die men zich nu vooral stelt is dat er nog maar 3 Fed-vergaderingen op de agenda staan dit jaar — in september, november en december — dus als men rekening blijft houden met dat scenario dan zal er op zijn minst 1 keer een verlaging van 0,5% moeten komen.

Met alle economische cijfers die er komen de komende weken zal een en ander mee moeten vallen want anders kan men snel van gedachten veranderen, dat hebben we al meer gezien dit jaar. De markten rekenen vooral op die 1% lagere rente tegen het einde van dit jaar.

Met onze signaaldiensten enkele posities opgenomen:
We zitten in de markt met wat posities die we hebben opgenomen na de stevige rebound. We bekijken waar we kunnen sluiten indien nodig.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Wall Street is vandaag de dag bijna net zo overgewaardeerd als op het hoogtepunt van de markt op 3 januari 2022. Daarna volgde er een daling van pakweg 20% bij alle indices.
  • Optiehandelaren en retail beleggers hebben zich opnieuw overgegeven aan “FOMO” en jagen de rally op de aandelenmarkt na. Dat werd vorige week al duidelijk toen zowel de S&P 500-index als de Cboe Volatility Index (VIX) gelijktijdig stegen, men omschrijft dat als zeer 'ongebruikelijk'.
  • Een uniek wetsvoorstel over AI is in behandeling in Californië en leidt tot onderlinge strijd tussen AI-pioniers. De AI-veiligheidswet, SB 1047, zou meer verantwoordelijkheid leggen bij elke ontwikkelaar die meer dan 100 miljoen dollar uitgeeft om een ​​AI-model te bouwen.
  • Beleggers verwachten dat de verandering van koers door de Fed de problemen van regionale banken zal verlichten. Deze banken hadden vooral last van de hoge rentes de afgelopen jaren.
  • De olieprijzen stegen maandag fors vanwege een stagnatie in de Libische olieproductie en toegenomen spanningen in het Midden-Oosten.
  • De Dow Jones Industrial sloot maandag de sessie af op recordhoogte, het slot kwam uit op 41.240 punten. De andere 2 belangrijke indices verloren omdat beleggers zich nu afvragen hoeveel renteverlagingen er echt gaan komen. Verder weegt Nvidia dat met cijfers komt morgen zwaar mee en dat aandeel verloor ruim 2% maandag.
  • Vrijdag staat er een belangrijke update op de planning van de door de Fed geprefereerde inflatiemeter, de PCE-index, die waarschijnlijk zal worden meegenomen in het besluit over de rente. Met andere woorden dit cijfer mag niet tegenvallen in ieder geval.
  • Verder leert de geschiedenis dat agressieve renteverlagingen door de Fed wellicht niet goed zijn voor de aandelenmarkt. Dat zien we nu nog niet door de opluchting voor lagere tarieven maar zodra de grote marktspelers er anders op gaan reageren zal de rest wel snel volgen.
  • De prijs van het goud bereikte maandag een recordhoogtes, omdat beleggers massaal investeerden in het edelmetaal vanwege de toegenomen geopolitieke spanningen en de verwachting dat er in september al een renteverlaging komt door de Fed.
  • In Frankfurt steeg Vonovia 3,7%, BMW won 0,4%, verder zien we in Europa dat Qiagen 2,4% verloor, terwijl Siemens Energy 0,8% terug moest.
  • Verder presteerde de energiesector sterk door de fors hogere olieprijs. TotalEnergies won 1,1% en Shell werd 1% duurder.

Europa:
Beleggers blijven nu toch voorzichtig in afwachting van verdere details rondom het momentum en omvang van de aangekondigde rentestappen door de Fed. Powell zei afgelopen vrijdag dat er vooral wordt gekeken naar de economische data die er deze week en de komende weken komen. We krijgen nogal wat cijfers deze week, gisteren al de 'Durable Goods' en die waren meteen al veel te hoog. Verder volgen donderdag nog de economische groei in de VS en de werkloosheidsaanvragen, vrijdag krijgen we de cijfers over de PCE-inflatie over de maand juli op. Al deze cijfers kunnen hoe dan ook verdere aanwijzingen geven over het monetaire beleid van de Fed.

Er moet niet veel tegen vallen want dan komen er meteen weer vragen over het aantal renteverlagingen dit jaar door de Fed. Nu denkt men al snel aan 4 verlagingen maar als een en ander te goed is dan kan dat aantal heel snel anders worden.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het ondernemersklimaat in Duitsland over de maand augustus iets is verslechterd. De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel daalde van 87,0 naar 86,6.

Europa sluit maandag verdeeld, de AEX sluit met 1,07 punten (-0,12%) verlies, het slot komt nu uit op 907,49 punten. De DAX verloor 16 punten (-0,1%), het slot komt uit op 18.617 punten. De CAC 40 sluit de sessie met 13 punten winst (0,18%) en komt nu uit op 7.590 punten. De BEL 20 index sluit met 0,46% winst.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We hebben enkele posities open staan op 3 indices en 2 aandelen (Guy Trading en Systeem Trading) ... U kunt ons volgen door lid te worden via de aanbieding hieronder ...

Volg ons nu via de aanbieding tot 1 NOVEMBER 2024 vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
De futures op Wall Street geven volgens de indicaties een vlakke opening aan vanmorgen, we blijven nog altijd rekenen op een volatiel verloop beide kanten op. Ook in Europa zien we voorbeurs een vlakke opening via de futures ... Hieronder ziet u een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 80,2 dollar
  • Goud: 2.545 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 3,83%
  • Euro-dollar: 1,117 dollar
  • Bitcoin: 63.250 dollar
  • VIX index: 16

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 3,83%.

Brent olie:

  • Steun: 80-79-78-77
  • Weerstand: 81-82-83-84,5
  • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 905-900-890-880
  • Weerstand: 910-915-920-925
  • 50-daags gemiddelde: 912,8
  • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:

  • Steun: 19.500-19.375-19.250-19.100
  • Weerstand: 19.600-19.750-19.850-20.000
  • 50-daags gemiddelde: 19.500
  • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 18.500-18.350-18.200-18.100
  • Weerstand: 18.650-18.750-18.900-19.000
  • 50-daags gemiddelde: 18.230
  • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Steun: 41.000-40.750-40.500-40.250
  • Weerstand: 41.250-41.500-41.750-42.000
  • 50-daags gemiddelde: 39.880
  • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024 ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 NOVEMBER 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.