Beursdagboek Trader Guy 2 november 2016, 08:41

...

Wall Street onder zware druk, AEX verliest grip

2 november 2016, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Mark­tup­date:
De markt kri­jgt het moeil­ijk nu Wall Street onderuit zakt en belan­grijke ste­un­pun­ten door­breekt, het ver­volg zal belan­grijk zijn vanavond waar de FED het over de rente zal hebben. In mijn vorige updates waarschuwde ik al meerdere malen voor de gevaar­lijke dal­ende driehoek op de S&P 500 en de Dow Jones, als die neer­waarts wordt door­bro­ken was de kans groot dat er een behoor­lijke ver­vol­gdal­ing op gang zou komen en daar werd gis­teren al het eerste sein voor afgegeven. Nomaals, we zit­ten nog met enkele belan­grijke momenten voor de markt met dus de FED gevol­gd door de cijfers over de werkgele­gen­heid vri­jdag en de verkiezin­gen die vol­gende week dins­dag aan bod komen. De mark­ten zijn er duidelijk niet gerust op door dat men niet weet wie er met de over­win­ning van­door gaat, Trump ligt gelijk met Clin­ton en op de een of andere manier zeggen we al vanaf de eerste keer dat Trump op het toneel ver­scheen dat hij snel weer zou verd­wi­j­nen. Tot nog toe bewees hij telkens het tegen­deel, nu moet hij nog 1 horde zien te over­win­nen en dat is Pres­i­dent van de VS wor­den en hoe we er ook over denken, hij bli­jft een gevaar­lijke klant om ook de laat­ste hin­der­nis te overleven. 

U merkt dat de markt het alle­maal niet zo gun­stig ziet aflopen, na weken in de wachtkamer te hebben gezeten met beleg­gers die niet wis­ten wat ze ermee moesten komt nu uitein­delijk de keuze in een richt­ing en dat is omlaag. Moet nog wor­den ver­vol­gd uit­er­aard maar het patroon op de charts liegt er niet om, men wil omlaag voor­lop­ig. We moeten Wall Street in het oog houden ook voor wat betre­ft onze indices want de AEX kon het gis­teren vooral door de grote koerssprong van Shell nog redelijk dicht bij huis houden. Zon­der Shell zou de AEX het ook veel moeil­ijk­er hebben gekre­gen gis­teren, als indi­catie nemen we de DAX die wel meer dan 1,5% terug moest. Shell weegt zwaar bin­nen de AEX, dat weten we maar het is nu de vraag of Shell het ook vast kan houden nu de oliepri­js in de prob­le­men komt en dagelijks in moet leveren.

Ook voor wat Europa betre­ft zie ik niet zoveel pow­er meer om zich te her­pakken, een andere negatieve indi­catie is uit­er­aard het ver­loop van de euro. Die breekt weer uit naar omhoog en staat plots boven de 1,105 dol­lar, met de FED en de cijfers over de werkgele­gen­heid ook geen goed teken. En hoe zal de dol­lar rea­geren op de uit­slag van de verkiezin­gen? Ook een vraag waar we mee zit­ten op dit moment, hoe dan ook staat de euro in no-time 2 cent hoger dan amper een week geleden.

We gaan het alle­maal wel zien de komende dagen, onze leden weten al lang de strate­gie voor de komende week, via men­tor-coach­ing mails hou ik iedereen die lid is bij US Mar­kets op de hoogte. Niet alleen sig­nalen zijn belan­grijk, ook het delen van ervar­ing hoort daarbij.

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt weer richt­ing aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan op de markt. Door een open blik en zorgvuldige analy­ses kun­nen we inspe­len op een beweg­ing bei­de kan­ten op. Geduld is een schone zaak en wij zoeken naar beweg­in­gen die zich bin­nen enkele dagen kun­nen vor­men. Als we een kans vin­den dan voeren we de belan­grijke 3 getallen in het door ons ontwikkelde sys­teem per posi­tie in, dat zijn de instap, het koers­doel en de sto­ploss. Elke mor­gen bek­ijken we de sit­u­atie opnieuw en passen waar nodig het een en ander aan. Maar in posi­tie wil zeggen dat we zow­el het doel of de sto­ploss afwacht­en. Alles gaat dan vanzelf, de SMS, de mail en het bericht in de trader­shop ver­schi­j­nen onmid­delijk na het bereiken van het getal wat we in hebben gevo­erd. Doel en stop staan alti­jd vast, de instap moeten we zoeken via onze analy­ses en dat kan op elk willekeurig moment plaatsvinden.

Lat­er gaan we dat getal ook lat­en zien in de trader­shop uit­er­aard. We halen hier­mee nog meer emoties uit de han­del en dat zou moeten lei­den tot nog betere resul­tat­en en nog min­der ver­lies als we ver­keerd zit­ten. Gewoon proberen tot 1 jan­u­ari via de nieuwe aan­bied­ing, er is heel veel veran­derd bij US Mar­kets de afgelopen jaren, we han­de­len met een zeer strak Mon­ey Man­age­ment. We dur­ven zelfs te zeggen dat we op dat gebied in Ned­er­land en Bel­gië tot de beste dienst behoren, en het wordt alle­maal nog beter en nog duidelijk­er. Op onze site staan er veel reviews van klanten (beo­ordelin­gen), die kunt u lezen via deze link bek­ijk onze reviews-beoordelingen …

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 Jan­u­ari vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

De maand okto­ber ver­liep heel goed voor alle advies­di­en­sten, hieron­der ziet u de tabellen voor de maand okto­ber en over het gehele jaar 2016. We scoren 8 maan­den posi­tief dit jaar en 2 maan­den met een klein ver­lies. De score is dus 80% plus en 20% min.

Maand okto­ber resultaat:

Resul­taat 2016:

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:

Europa
De AEX kon vooral door Shell en in min­dere mate ook door Unilever de schade beperken maar de onder­toon bli­jft wel zwak voor onze index. De 448 pun­ten komt in beeld nu als eerste belan­grijke ste­un maar als de index daaron­der zakt kun­nen we nog een stuk lager. Dan komt eerst de zone 444 – 445 pun­ten in beeld met lat­er de belan­grijke 438 – 440 pun­ten zone. Het kan alle­maal heel snel gaan, zelfs lager zou kun­nen mocht Wall Street een schuiver mak­en nu de uit­braak omlaag een feit is. Weer­stand voor de AEX nu eerst de 452 – 453 pun­ten, lat­er de 458 – 460 en de 463 met daar­boven de jaar­top 466 pun­ten. Nu de index duidelijk aan het draaien is zal het moeil­ijk wor­den om de doe­len omhoog weer te halen, daarom richt­en we ons eerst op de aangegeven steunpunten.

De DAX waar we vorige week nog een nieuwe jaar­top hebben gemaakt op 10.830 pun­ten zakt nu snel terug richt­ing de 10.37510.400 pun­ten ste­un. Oplet­ten onder die ste­un­zone, dan kan de index wel eens snel op zoek naar de 10.150 pun­ten. Weer­stand nu eerst de 10.600 en de 10.750 pun­ten, lat­er de jaar­top rond de 10.830 punten.

Net als bij de AEX moeten we bij de DAX ook op het ver­loop van Wall Street let­ten, daar ligt de sleu­tel voor het ver­volg. Let voor de AEX en de DAX uit­er­aard ook op de sti­jging bij de euro, een duur­dere euro is tra­di­tion­eel niet goed voor de indices hier in Europa.

Wall Street:
Wall Street kreeg het nogal zwaar gis­teren toen de zone 2117 – 2120 pun­ten werd door­bro­ken bij de S&P 500 welke de meest uit­ge­brei­de index is op Wall Street. Van­mor­gen zien we via de futures dat ook de 2100 pun­ten onder druk staat en dat de index de dal­ende driehoek aan het ver­lat­en is naar omlaag, het­geen waar­voor ik al enkele dagen waarschuw. Onder de 2117 pun­ten kan de index tot 80 pun­ten lager in eerste instantie wat ook meteen het eerste doel wordt. Bij de S&P 500 is dat dan vanaf 2195 tot 2117 pun­ten waar­door we dan uitkomen op 2037 pun­ten. Weer­stand wordt nu eerst de 2117 – 2120 pun­ten, lat­er de 2140 – 2145 punten.

Bij de Dow Jones zien we het­zelfde, de index drukt nu duidelijk op de ste­un­li­jn rond de 18.000 pun­ten, het ziet er bij deze index ook naaruit dat we uit het dal­ende driehoek patroon gaan zakken met hier als doel om vanaf de hoog­ste stand (18.650) de omk­lap­for­mule toe te passen, hier tot de ste­un op 18.000 pun­ten waar­door we met 650 pun­ten het doel onder de ste­un kun­nen plaat­sen. We komen dan uit op 17.350 pun­ten voor wat betre­ft de Dow Jones. Onder de genoemde ste­un-doel niveaus kan er zelfs nog een ver­snelling omlaag komen richt­ing een 10 – 12% cor­rec­tie op Wall Street maar dat is voor lat­er. Weer­stand bij de Dow Jones nu eerst de 18.250 en de 18.350 punten.

Gezien de ontwik­kelin­gen geen al te beste vooruitzicht­en voor wat betre­ft Wall Street, de eerste breuken zien we al, nu maar eens het ver­volg afwacht­en en met de FED, de werkgele­gen­heid en vooral de verkiezin­gen dins­dag aanstaande kun­nen we nog genoeg vuur­w­erk verwacht­en. Via mijn dien­sten hou ik onze leden op de hoogte via coach­ing per mail, belan­grijke infor­matie voor een han­de­laar in ieder geval.

Euro-dol­lar:
De euro her­pakt zich al 2 cent vanaf de 1,085 dol­lar bodem, de 1,105 dol­lar die ik als weer­stand zie staat al op de bor­den van­mor­gen. We kri­j­gen wel de nodi­ge invloe­den richt­ing het einde van de week met vanavond de FED ver­gader­ing en vri­jdag de cijfers over de werkgele­gen­heid die ook belan­grijk zijn voor de val­u­ta­markt. Als de euro boven die 1,105 dol­lar bli­jft kan er een ver­volg komen tot de 1,115 en zelfs tot de 1,125 dol­lar, veel zal afhangen van wat de FED aangeeft wat ze gaan doen. Een hint naar een ver­hoging in decem­ber kan de euro wat lager bren­gen maar als de FED niets doet en nog niets voorzi­et voor de decem­ber ver­gader­ing kan de euro nog een stuk­je verder omhoog richt­ing de aangegeven doe­len. Ook voor de val­u­ta­markt enkele volatiele dagen in het vooruitzicht, we vol­gen alles op de voet.

Brent olie:
De Brent kon eerst wat her­stellen gis­teren maar richt­ing de avond moest de olie net als de mark­ten verder inlev­eren om tot de belan­grijke ste­un­li­jn te komen, nu is het van belang dat de Brent boven de 47,548 dol­lar bli­jft want anders is de vol­gende halte de 45,546 dol­lar en die zou er wel eens snel kun­nen staan. Weer­stand nu eerst de 4949,5 dol­lar (top­pen van gis­teren) met daar­na de 51 en de 53 dol­lar waar de top­pen uitkomen. Van­mid­dag zoals iedere week de voor­raden uit de VS, deze keer door het tijdsver­schil om 15:30. Ook voor de olie kun­nen we wel eens een volatiele sessie kri­j­gen. De pri­js van een vat olie komt onder druk te staan door dat er weer onenigheid is omtrend de pro­duc­tie, die valt voor­lop­ig nog niet weg waar­door de overvloed aan olie niet weg wordt gew­erkt en de pri­js daar­door onder druk komt te staan.

De oliepri­jzen bli­jven zich dus schom­me­len. Waar wij kansen zien zullen wij met onze ser­vice Guy Trad­ing” ook posi­ties innemen in de Brent Olie.

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.