Maandagmorgen update:
Vanmorgen zien we hogere futures op Wall Street met een iets lagere start bij de DAX en de AEX index, let er op dat op Wall Street alles een uurtje vroeger begint in verband met de wintertijd die hier al loopt en in de VS pas volgende week van start gaat. Deze week krijgen we wel de nodige cijfers en centrale banken momenten, de FED en de Bank of England vergaderen woensdag en donderdag maar ook Japan (dinsdag) is aan de beurt. Aan cijfers ook geen gebrek, de belangrijkste komen onder andere van Shell, ING, Facebook en Time Warner dat net werd overgenomen.
Economische cijfers krijgen we deze week ook vanuit de VS waaronder vrijdag de werkgelegenheid. Tussendoor nog de FED, het ADP banenrapport en de PMI. Genoeg te doen wat betreft financieel nieuws, het kan weer een volatiele week worden. Hieronder ziet u de update van zaterdag nog met een analyse van de indices met grafieken. Voor onze leden kijken we uit naar wat mogelijkheden om op te handelen, u kunt uiteraard ook meedoen via de aanbieding die loopt tot 1 januari voor €39 .. Inschrijven? https://www.usmarkets.nl/tradershop.html
Marktupdate van zaterdag:
De week in een notendop, er gebeurde veel maar eigenlijk niks. Veel cijfers druppelen binnen waaronder Apple, Alphabet, Amazon vanuit de technologie hoek en Boeing, Coca Cola en Procter om er een paar te noemen binnen de Dow Jones index. De cijfers waren over het algemeen goed maar ze kregen de indices niet op gang. Dat zegt al veel over de technische conditie van de markt, die is en blijft zwak wat betreft Wall Street waardoor het wachten is op de lang verwachte grote correctie. In het technisch blok meer uitgebreid daarover maar we zitten in een gevaarlijke dalende driehoek waarvan de kans heel groot is dat er een uitbraak omlaag komt.
Over de gehele week zien we dat Wall Street verloor, de Dow Jones kon wel nog net een plusje printen van 15 punten (0,1%) maar de S&P 500 verloor 15 punten (-0,7%) terwijl de Nasdaq dat eerst nog tot zijn top geraakte deze week 67 punten lager de week afronde (-1,2%). De Dow Jones Transport verloor 8 punten (-0,1%). Europa verloor ook, de DAX minimaal met 14 punten (-0,15%) terwijl de AEX 2 punten verloor op weekbasis (-0,45%). Een week met wel veel beweging maar met over het algemeen kleine verliezen, en wat belangrijker is een negatieve ondertoon vooral op Wall Street. Met andere woorden, de boel staat op uitbreken naar omlaag, we moeten wel opletten de komende week voor wat betreft Wall Street.
De komende week krijgen we nog de nodige bedrijfcijfers te verwerken en zal er ook het nodige economische nieuws voorbij komen met aanstaande vrijdag de cijfers over de werkgelegenheid om 13:30 door dat we met een uur verschil zitten. Volgende week lopen we met een uur verschil ten opzichte van Wall Street, daar gaan we open om 14:30 uur en sluit Wall Street om 21:00 uur . De week erop is alles weer zoals vanouds. Volgende week verwacht ik wel dat er enkele posities kunnen worden opgenomen bij onze abonnementen, lees het stukje hieronder daarover en wordt voor maandag ook lid zodat u niets hoeft te missen de komende dagen. In het technisch blok ziet u nog de belangrijke niveaus van de Dow Jones, de S&P 500, de AEX, de DAX en de euro en de olie.
Signaal diensten:
Nu de markt weer richting aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan op de markt. Door een open blik en zorgvuldige analyses kunnen we inspelen op een beweging beide kanten op. Geduld is een schone zaak en wij zoeken naar bewegingen die zich binnen enkele dagen kunnen vormen. Als we een kans vinden dan voeren we de belangrijke 3 getallen in het door ons ontwikkelde systeem per positie in, dat zijn de instap, het koersdoel en de stoploss. Elke morgen bekijken we de situatie opnieuw en passen waar nodig het een en ander aan. Maar in positie wil zeggen dat we zowel het doel of de stoploss afwachten. Alles gaat dan vanzelf, de SMS, de mail en het bericht in de tradershop verschijnen onmiddelijk na het bereiken van het getal wat we in hebben gevoerd. Doel en stop staan altijd vast, de instap moeten we zoeken via onze analyses en dat kan op elk willekeurig moment plaatsvinden.
Later gaan we dat getal ook laten zien in de tradershop uiteraard. We halen hiermee nog meer emoties uit de handel en dat zou moeten leiden tot nog betere resultaten en nog minder verlies als we verkeerd zitten. Gewoon proberen tot 1 januari via de nieuwe aanbieding, er is heel veel veranderd bij US Markets de afgelopen jaren, we handelen met een zeer strak Money Management. We durven zelfs te zeggen dat we op dat gebied in Nederland en België tot de beste dienst behoren, en het wordt allemaal nog beter en nog duidelijker. Op onze site staan er veel reviews van klanten (beoordelingen), die kunt u lezen via deze link bekijk onze reviews-beoordelingen …
Er loopt voor nieuwe leden nu een aanbieding, nu tot 1 Januari vanaf €39.
Een kans om lid te worden bij US Markets waar we naar de beste kansen zoeken en handelen met beleid, waar het moet wordt de STOPLOSS genomen, en waar het kan laten we de winst doorlopen tot het aangegeven doel. Meedoen en vandaag al op de verzendlijst staan? Schrijf u in via de volgende link: https://www.usmarkets.nl/tradershop.html
De maand oktober verliep heel goed voor alle adviesdiensten, hieronder ziet u de tabellen voor de maand oktober en over het gehele jaar 2016. We scoren 8 maanden positief dit jaar en 2 maanden met een klein verlies. De score is dus 80% plus en 20% min.
Trading Coaching:
Handelen op de beurs doet u het best met een coach, een mentor die veel over de markt en handelen weet (ervaring) en waar er een trackrecord kan worden voorgelegd die correct is. Ook al is het maar ter ondersteuning, of om ervaringen te delen met elkaar. Dat kan allemaal via US Markets Trading waar u zelfs met al onze leden kunt communiceren op ons druk bezochte ledenforum. Bij ons laten we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …
https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading.html#reviews
Technisch Blok:
Europa
De AEX begon heel zwak vrijdag maar wist zich goed te herpakken gedurende de sessie, tegen het slot werd het verlies gereduceerd tot bijna vlak. Steun voor de AEX blijft in eerste instantie de zone 452 – 453 punten, later de bekende 448 punten met daaronder de 444 – 445 en de 438 – 440 punten. Weerstand nu de 456 en de 458 – 460 punten, later de 463 en de 466 punten (jaartop). De AEX verzwakt nu ook duidelijk, uiteraard wordt er naar Wall Street gekeken waar de zaken niet zo best overkomen. De over het algemeen goeie cijfers die dagelijks voorbij komen kunnen de indices daar nog niet eens op gang krijgen. De opgebouwde divergentie met Wall Street hier kan wel eens snel goed worden gemaakt, we krijgen denk ik enkele slechte weken hier in Europa waarbij de AEX wel eens fors terug kan vallen.
Hetzelfde bij de DAX, een nieuwe top deze week op 10.825 punten maar ook daar komt er druk op de index te staan. Weerstand dus die 10.825 punten, bij een uitbraak moeten we rekening houden met een stijging tot rond de 11.000−11.050 punten maar gezien hetgeen ik bij de AEX al aangaf aanstaande is kijk ik ook wat betreft de DAX omlaag. Steun wordt nu de 10.600 punten met daaronder de 10.500 en de 10.375−10.400 punten. Daar moeten we het voorlopig mee doen, ook voor de DAX verwacht ik dus een moeilijke week met waarschijnlijk een daling.
Let er ook op dat we volgende week met een verschil in tijd zitten, op Wall Street gaat alles een uur vroeger dan gewoonlijk. Dus open om 14:30 en sluiten om 21:00, de cijfers komen ook een uurtje vroeger volgende week.
Wall Street:
Wall Street, het lijkt op een “Never ending story” momenteel, elke rally wordt teniet gedaan. De indices verliezen opnieuw grip na de heropleving van vrijdag die toch even stevig was, alles valt nog maar eens terug vanaf dat 50-daags gemiddelde waar we nu al enkele weken onder staan en waar er een stevige weerstand wacht. Het lukt maar niet om de Dow Jones en de S&P 500 door te laten stoten richting de jaartoppen.
Een teken dat Wall Street er momenteel zeker niet bullish voor staat, een nieuwe test van de bodemzone wordt opnieuw vrij groot, let bij de S&P 500 dus op de 2117 – 2120 punten als steun als laatste houvast. Bij de Dow Jones is dat de 18.000 punten waar we op moeten letten als belangrijke steun. Weerstand bij de S&P 500 nu eerst de 2140 – 2145 punten, later de 2170 – 2175 gevolgd door de topzone 2190 – 2195 punten. Bij de Dow Jones wacht er een behoorlijke weerstand rond de 18.350 punten, het wordt pas beter boven die 18.350 punten, dan weerstand rond de 18.500 en 18.600 punten.
Zowel de S&P 500 en de Dow Jones zitten gevangen in een dalende driehoek, een patroon dat nogal Bearish overkomt. Als de indices onder de steunlijn zakken dan verwacht ik technisch een diepe duik omlaag die minimaal het verschil vanaf de toppen van dit jaar tot de steunlijn van de afgelopen weken zal worden. Bij de S&P 500 is dat dan vanaf 2195 tot 2115 en bij de Dow Jones vanaf de 18.650 tot de 18.000 punten. Bij de S&P 500 dus tot minimaal 80 punten onder de steunlijn, bij de Dow Jones 650 punten. Koersdoelen worden dan 2037 punten bij de S&P 500 en 17.350 punten bij de Dow Jones, onder die steun kan het trouwens wel heel snel gaan allemaal …
Euro-dollar:
De euro ronde de test op de 1,085 dollar steun af en laat een heropleving zien die vrijdagavond tot boven de 1,095 dollar doorzette. Steun blijft nog altijd die 1,085 dollar, daaronder eerst de 1,075 met later de bekende 1,05 dollar die we al lang niet meer hebben aangetikt en op de korte termijn ga ik daar nog niet vanuit. Eerder voorzie ik een opleving richting de bekende 1,105 dollar weerstand. De opleving tot of boven de 1,095 dollar die ik de afgelopen week al enkele keren aangaf kwam tot stand vrijdag waardoor het eerste doel werd bereikt. We zitten duidelijk in een mindere fase wat betreft de euro, de reden kennen we en dat is het renteverschil tussen Europa en de VS. Er zijn al wat rentestappen ingecalculeerd nu, als de FED nog niet snel in actie komt kan de euro hierop eerst wat herstellen richting het einde van het jaar.
Brent olie:
De Brent valt nu duidelijk wat terug, berichten over de productiebeperkingen die niet verlopen zoals gehoopt sturen nu de olieprijzen wat omlaag. De Brent staat sinds vrijdagavond onder de 50 dollar vanmorgen, steun rond de 49,5 dollar met later de 47,5 en de 46 dollar als steun. De weerstand zien we eerst rond de 51,5−52 dollar met later de 53,5 dollar ofwel de topzone.
De olieprijzen blijven zich dus schommelen. Waar wij kansen zien zullen wij met onze service ”Guy Trading” ook posities innemen in de Brent Olie.
DAX:
S&P 500:
Dow Jones:
Brent olie:
Guy Boscart
US Markets