Beursdagboek US Markets Redactie 26 november 2017, 14:22

...

Agenda beursweek 27 nov t/m 1 dec 2017

26 november 2017, 14:22 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Het gaat rap. Novem­ber loopt deze week al weer af en dan gaan we de alge­meen posi­tieve maand decem­ber in. Tij­dens de bull mar­ket zijn op de S&P500 6 van de 8 maan­den met groene cijfers het jaar uit­ge­gaan. Alleen 2014 en 2015 waren een uit­zon­der­ing toen olie steeds vak­er in het nieuws kwam door de dal­ende pri­jzen. Immers is dat zwarte goud een dri­jfveer voor economis­che wind in de rug.
Moeten we nog wel even de test van de derde Amerikaanse rentev­er­hoging doorstaan, maar aangezien de Fed dat al bij­na een jaar roept mogen we verwacht­en dat die al gro­ten­deels is ingepri­jsd.
Voor­dat die ver­gader­ing begint zijn we al weer een paar weken verder dus lat­en we eens kijken wat we de komende dagen mogen verwacht­en.

High­lights:
- Huizen­ci­jfers VS
- Amerikaans con­sumenten­vertrouwen
- Werkeloosheid Europa

Maandag
Zoals wel vak­er bevat de maandag weinig macro­ci­jfers en in Europa staat afgezien van de Ital­i­aanse vertrouwen­ci­jfers niks op de agen­da.
In de V.S. nog wel de verkopen van nieuw­bouwhuizen van okto­ber (16:00u). Ook is het Cyber Mon­day’ waar­bij veel elek­tron­i­ca scherp afgepri­jsd wordt. Dat wordt elk jaar ook pop­u­laird­er aangezien de online retail zo hard groeit.
Waarschi­jn­lijk zien we ook de eerste cijfers van Black Fri­day ver­schi­j­nen waar­bij ken­nelijk veel con­sumenten alleen in de winkels om lat­er online voor nog goed­kop­er aan te schaf­fen. Goede busi­ness voor Ama­zon zou je zeggen.


Dins­dag
Voor Duit­s­land komen de import- en export­pri­jsin­dex­en naar buiten alsmede ook het verwachte con­sumenten­vertrouwen. Die con­sumenten­ci­jfers komen ook voor Frankrijk en in de mid­dag voor de Amerika­nen.
De ECB pub­liceert een rap­port over de mon­e­taire ontwik­kelin­gen in de euro­zone (10:00u).
In het Verenigd Koninkrijk komen cijfers over de economis­che groei. Het BNP berekent over een breed vlak de pro­duct­waardes en de dal­ing van de pond heeft het daar niet makke­lijk­er op gemaakt. Immers is het land zeer afhanke­lijk van de import­pri­jzen. Zo kun­nen we ook stellen dat het slecht is voor de Europese export omdat wij hoofdlever­anci­er voor de Engelsen zijn.


Woens­dag
Halver­wege de week een hoop kleine cijfers. Het Ned­er­landse onderne­mersvertrouwen staat op de agen­da en ook de Franse con­sumenten­spenderin­gen komen voor­beurs al naar buiten.
Om 11:00u de euro­zone-cijfers over het onderne­mer­skli­maat en con­sumenten­vertrouwen.
In Duit­s­land ver­schi­jnt de CPI (vergelijk­baar met inflatie maar niet het­zelfde) voor novem­ber en daar verwacht men op jaar­ba­sis een sti­jging van 1,6% naar 1,7%.
De VS komt lat­er nog met de verwachte huizen­verkopen en het BNP van het derde kwartaal. Verder nog de weke­lijkse olieci­jfers.
Op de AMX komt verzek­er­aar A.S.R. voor­beurs nog met een han­del­sup­date over de eerste negen maan­den.


Don­derdag
Veel te veel cijfers om op te noe­men dus pakken we de alleen de grotere erbij.
Vanu­it Japan cijfers over de pro­duc­tiein­dus­trie en in Chi­na komen de man­agersinkoopin­dex­en naar buiten, waar­van de maakin­dus­trie nog alti­jd een stuk grot­er is dan die van de dien­sten­sec­tor.
Duit­s­land komt met werkelooshei­d­sci­jfers en die kri­j­gen we voor de euro­zone ook te horen.
Ook de CPI voor de euro­zone alsmede enkele Europese lan­den indi­vidueel.

Tot slot staat de OPEC ver­gader­ing in Wenen op de plan­ning waar het pro­duc­tiepla­fond weer ter sprake zal komen. Ook trekken ze daar de haren uit het hoofd omdat de V.S. als een idioot bli­jft door­pro­duc­eren (De olie van de yan­kees is namelijk goed­kop­er te ver­w­erken en dus te verkopen). Het zal me niet ver­bazen als ze daar een plan­net­je voor aan het sme­den zijn.


Vri­jdag
Nieuwe maand, dus weer tijd voor de nieuw­ste ramin­gen van de PMI’s voor de maakin­dus­trie. Met name de VS, Duit­s­land en Chi­na zijn inter­es­sant.
Voor de VS staan ook de autoverkopen op de agen­da en in Cana­da de werk­looshei­d­sci­jfers. Gaat alle­maal over novem­ber.


Een boel cijfers dus waarin we een duidelijk beeld kri­j­gen over hoe het economisch gezien met 2017 zal aflopen. Kort gezegd loopt het in the land of the free’ pri­ma en zijn we in Europa al een tijd­je van start met een inhaal­race. Al moet ik zeggen dat dat vooral voor West-Europa geldt want in het zuiden en oost­en heerst nog steeds een hoge werk­loosheid. We weten dan ook dat de ECB nog een tijd­je geld zal bli­jven bij­drukken. Goed voor de aan­de­len­markt want het verd­wi­jnt toch alle­maal daar naar toe ;-)

Pret­tige zondag en veel suc­ces vol­gende week!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.