Beursdagboek US Markets Redactie 14 oktober 2017, 11:21

...

Weekendupdate - 9 t/m 13 oktober 2017

14 oktober 2017, 11:21 | US Markets Redactie | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Waar de meeste Europese index­en gemid­deld maar weinig beweg­ing lieten zien, presteerde de AEX deze week bovengemid­deld. Dat was vooral te danken aan de zwaardere noti­ties op de Ned­er­landse hoofdin­dex. In Span­je was er een kleine oplucht­ingsral­ly dankz­ij het uit­stellen van de Cata­laanse onafhanke­lijkhei­dsverk­lar­ing. Globaal zagen we de Amerikaanse index­en tot een half pro­cent win­nen en in Azië steeg de Japanse Nikkei met een flinke 2,2%. Kobe Steel crashte daar met een harde 41% van­wege een nieuw schan­daal. Ken­nelijk is er veel slecht allu­mini­um en kop­er verkocht dat is ver­w­erkt in vele sec­toren zoals trans­port en in de bouw. Onder andere Boe­ing zou onderde­len moeten ver­van­gen dat is ver­w­erkt in vlieg­tu­igen.

Opscho­nen ECB bal­ans
Ingewi­j­den van de ECB stu­ur­den een rumo­er de wereld in dat de raad spoedig de inkoop zou willen afrem­men. Momenteel wordt er maan­delijks 60 mil­jard euro aan oblig­aties opgekocht maar dat zouden zij plots willen halv­eren, begin­nend vanaf vol­gend jaar. Of dat echt zal gebeuren horen we wellicht over ander­halve week, als de ECB de vol­gende rentev­er­gader­ing houdt. De cen­trale rentes zullen hoogst­waarschi­jn­lijk nog lange tijd ongewi­jzigd bli­jven.

Economis­che macro­ci­jfers
Cijfers uit Duit­s­land lieten over augus­tus goede resul­tat­en zien. De export en import namen flink toe. Ook de indus­triële pro­duc­tie pik­te weer op, van ‑0,1% naar 2,6%. Hoewel dat laat­ste cijfer veel schom­melt steeg het wel ruim boven de verwachtin­gen uit. De Duitse con­sumenten­pri­jsin­dex bleef in sep­tem­ber hangen op 1,8% voor dit jaar.
In de V.S. steeg de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex van 0,2% naar 0,4% in sep­tem­ber. Daarmee komt het op jaar­ba­sis momenteel uit op een sti­jging van 2,6%.

Europa

De AEX steeg dus boven de rest uit met een sprong van 1,2%. Een winst van 6,3 pun­ten tot aan een nieuw jaar­record van 546,2 pun­ten. Daarmee komt de index in de buurt van de top uit 2015, die ongeveer op 564 pun­ten ligt.
Arcelor­Mit­tal was de win­naar met een koerssprong van +8,2%. Maar vooral zwaargewicht­en Unilever (+3,3%) en ASML (+3,4%) hielpen de index vooruit.
Gemal­to mocht wederom flink inlev­eren. De dig­i­taal beveiliger ver­loor 11,25% aan beur­swaarde. Daarmee komt de jaar­stand al op een ver­lies van ‑41,6% met daar ver achterop gevol­gd door Ahold Del­haize dat dit jaar tot nu toe ‑21,3% staat.
De index komt met de laat­ste sti­jging dichter­bij de bovenkant van de huidi­ge bull­mar­ket. Beleg­gers zullen oplet­ten of hier straks winst genomen moet wor­den of dat een door­braak een nieuwe ste­vige ral­ly zal beteke­nen. Momenteel vaart de koers rond de 550 tot 555 pun­ten.

AEX — day chartAEX — week­ly chartDe DAX sloot deze week 0,3% hoger en keek voor het eerst boven de 13.000 pun­ten. Die psy­chol­o­gis­che stand wist het toch niet vast te houden en sloot uitein­delijk op 12.992 pun­ten.
Win­naar waren de energiegere­la­teerde noti­ties RWE en E.On die respec­tievelijk 8,1% en 6,2% aan waarde bijschreven. Die sec­tor doet het overi­gens alti­jd goed in de lat­ere jaren van de economis­che cyclus. Wellicht hebben deze aan­de­len vorig jaar de bodem gezien en is het hun tijd om te schi­j­nen.

DAX — dai­ly chart


Han­de­len en coach­ing:

Via US Mar­kets Trad­ing hebben wij ook goed weten te prof­iteren van de sti­j­gende koersen de afgelopen dagen, de eerste van okto­ber werd er al winst behaald maar we zit­ten nu weer op enkele index­en LONG en vooral bij de AEX loopt de posi­tie goed. Onze leden zit­ten nu dus weer in posi­tie en er komen zek­er nog meer kansen de komende peri­ode en zek­er richt­ing het einde van het jaar. U kunt uit­er­aard nog mee met de posi­ties door lid te wor­den vanaf €39 tot 1 DECEM­BER
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­tat­en oktober:

Ook u kunt lid wor­den van een van boven­staande abon­nementen vanaf €39 tot 1 DECEM­BER: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Verenigde Stat­en
Ook wat kleine win­sten in New York, waar enkele finan­ciële noti­ties de kwartaal­ci­jfers voor Q3 pub­liceer­den. JPMor­gan ver­loor daar­door 1,1% op week­ba­sis. Cit­i­group ver­loor een pit­tige 4,7% en Bank of Amer­i­ca sloot de week met ‑1,5%. Tot slot Wells Far­go dat op het slot van vri­jdag ruim ‑3,4% noteerde. Het sen­ti­ment was dus verre van posi­tief in de banken­sec­tor.

De Dow Jones Indus­tri­al won deze week 0,4% tot aan 22.872 pun­ten. Dat maakt nu al de 5e week­winst op rij. Wall Mart steeg daar een flinke 9,7% en Gen­er­al Elec­tric ver­loor 5,8%. Ook Gold­man Sachs zag wat van de waarde ver­damp­en. Het aan­deel zak­te ruim 3% en moet aankomende week de kwartaal­ci­jfers pre­sen­teren.
De NASDAQ100 steeg 0,5% tot aan een nieuw weekrecord van 6092 pun­ten.
Voor de S&P500 bleef er een klein plus­je van 0,15% over, maar niet dankz­ij de banken­sec­tor dus. Eind­stand 2553 pun­ten. De koers beweegt zich momenteel nog in het hogere sen­ti­ment van het bull kanaal. Er is dus nog genoeg ruimte naar boven toe tot zo’n 2640 pun­ten voor­dat we de bovenkant bereiken.

S&P500 — dai­ly chart
Overige

Dan nog even de olies. De weekvoor­raden in de V.S. waren daar nog wat meer geza­kt dan voor­speld. ‑2,7 miljoen vat­en tegen een verwachte ‑1,9 miljoen. Vorige week zak­ten de voor­raden nog met een pit­tige 6 miljoen vat­en.
Brent ging de week uit met een sti­jging van 2,8%. Een vat Brent crude is afgerond nu 57,2 dol­lar waard. Het Amerikaanse WTI kost dankz­ij een plus van 4,4% nu 51,45 dol­lar per vat. Daarmee probeert de bench­mark de Europese vari­ant weer wat in te halen.
Op de lange ter­mi­jn lijkt de koers zich langza­am maar zek­er op te mak­en voor hogere getallen. Voor Brent betekent dat straks een nieuw seg­ment van tussen de 60 en 70 dol­lar. Wellicht dat de rod­dels over nieuwe inperkin­gen van de pro­duc­tie toch een kern van waarheid bevat­ten.

Brent crude oil — dai­ly chart
Pret­tig weekend.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.