Beursdagboek Trader Guy 3 oktober 2024, 09:02

...

Markten zoeken richting na meerdere signalen over onrust

3 oktober 2024, 09:02 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De markten blijven zoeken naar richting, de topzone werd duidelijk verlaten de afgelopen dagen maar we zien nog geen afscheid van de reeks records. Als er 1 of 2 sterke dagen komen dan spreken we in no time weer over nieuwe records. Zo ver is het nog niet, we zien via de grafieken dat de indicatoren aan het verzwakken zijn dus technisch is er ook wat aan de hand. Wat we ook zien is dat men de meer risicovolle sectoren laat liggen en dat men de meer veilige sectoren zoals de energie en de obligatiemarkt juist opzoekt. De sector rotatie kan verder gaan, en men zal meer gaan overstappen van sector naar sector. Pas als dat een beetje afneemt kunnen de markten echt gaan corrigeren. We hebben al waarschuwingen voor een correctie genoeg gezien de afgelopen 2 maanden. Hoe dan ook, de markten zullen zeker niet in slaap vallen. De Brent olie zien we vanmorgen rond de 75 dollar, de euro komt uit rond de 1,104 dollar. De 10 jaar rente in de VS zien we rond de 3,8%, de koers van het goud komt uit op 2.675 dollar.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze nieuwe aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 DECEMBER 2024. Systeem Trading en Guy Trading nu tijdelijk voor €29. Kijk vooral een tijdje met ons mee om de nieuwe items te volgen en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. Zie verder in deze update hoe het er voor staat ...

Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 3 oktober:
Wall Street sluit de sessie woensdag nagenoeg vlak, beleggers beoordelen de ontwikkelingen in het Midden-Oosten verder. enkele sectoren doen het goed, andere sectoren krijgen het moeilijk. Tot nu toe blijft de impact van het huidige conflict dat bijna een jaar geleden begon beperkt op de financiële markten. De situatie die deze week toch aan het veranderen is zorgen ervoor dat beleggers de meer risicovolle aandelen verkopen en men overstapt naar de meer veilige havens. Maar we moeten blijven opletten de komende periode want er spelen plots heel veel zaken die de beurzen nog volatieler kunnen maken.

Om er een paar op te noemen, denk aan het conflict in het Midden-Oosten, het conflict tussen Rusland en Oekraïne wat nu meer in de vergeethoek geraakt, de winstwaarschuwingen die voorbij komen, de staking van het havenpersoneel in de VS en de vrees voor een recessie in de VS. En dan zijn er nog de presidentsverkiezingen op 5 november.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de werkgelegenheid in de private sector in de VS in september harder is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg met 143.000, na een bijgestelde stijging van 103.000 een maand eerder. Economen rekenden op een groei van 128.000 banen. Dit rapport was een positieve verrassing, toch zullen we het maandelijkse banenrapport van morgen nog moeten afwachten om een echte reactie te zien op de markten.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde opnieuw wat hoger, de rente steeg tot 3,79%, terwijl de twee jaar rente 1 basispunt steeg tot 3,635%.

De Dow Jones, de Nasdaq en de Nasdaq 100 wonnen woensdag tussen de 0,1% en 0,15%, de S&P 500 bleef gelijk aan de slotstand van dinsdag. De SOX index won bijna 1,5% en was daarmee de sterkste stijger. Verder was er verlies voor de Russel 2000 (-0,2%) en de Dow Transport index (-0,8%).

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Tesla heeft in het 3e kwartaal meer auto’s afgeleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook op kwartaalbasis was er een plus. Beleggers hadden graag meer gezien waardoor het aandeel met 3,5% daalde.
  • TotalEnergies is van plan om nog in 2024 voor 8 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen en zal hiermee in 2025 doorgaan om elk kwartaal voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen te kopen
  • Verder wil het bedrijf het dividend in 2025 met minimaal 5% verhogen. TotalEnergies verhoogde tevens zijn productie doelstellingen voor de komende jaren.
  • De oorlogsgevoelige bedrijven zoals de luchtvaart hadden het door de oplopende spanningen en stijgende olieprijzen moeilijk. Air France-KLM daalde met 5,5% terwijl Lufthansa met 4,5% omlaag moest. Ook Ryanair en easyJet verloren woensdag.
  • Sportretailer JD Sports daalde met 6%, het bedrijf kwam trouwens wel met beter dan verwachte cijfers over het eerste halfjaar. Mogelijk werd de koers negatief beïnvloed door de tegenvallende resultaten van Nike dinsdag na het slot.
  • Adidas won daarentegen wel bijna 2% en presteerde zelfs het best binnen de DAX. Adidas lijkt juist te profiteren van de slechte periode bij Nike.
  • Nike verloor woensdag bijna 7%, de sportschoenenreus trekt zijn verwachting voor het boekjaar 2025 in en stelde voor het eerst in 7 jaar zijn beleggersdag uit. Zo wil het bedrijf de nieuwe CEO Elliott Hill meer tijd te geven om na te denken over de te volgen strategie.
  • In Azië blijft de markt volatiel, deze keer verloor de Hang Seng index bijna 1% maar er was winst voor de Nikkei index die met 2% steeg.

Europa:
Europa liet woensdag een verdeelde sessie zien met een redelijke plus bij de AEX en een verlies bij de DAX. De Franse CAC 40 bleef nagenoeg onveranderd.

De AEX won 6,73 punten (0,74%) om te sluiten op 916,86 punten, de index blijft sterk liggen en blijft ruim binnen de range 895-920 punten. Vooral ASML, ASMI en Shell stuwen de AEX naar een mooie winst. We moeten wel weer beginnen op te letten de komende dagen, technisch zie ik toch de start van een draai op Wall Street en wat betreft de DAX lijkt de top er ook al te staan.

Beleggers blijven vooral de ontwikkelingen in het Midden-Oosten in de gaten houden. Door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten zien we een ‘risk off’ sentiment. Conflicten kunnen vooral voor sector rottatie zorgen, we zien dat nu al gebeuren bij sommige indices want de olie en de obligaties gaan omhoog terwijl de meer risicovolle beleggingen de neiging hebben om te draaien.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We blijven rustig handelen, de maand september werd afgerond en het werd de beste maand sinds oktober 2018, en na het sluiten van enkele short posities start oktober meteen ook goed via Trading ... Op dit moment lopen er nog 2 posities. Dat is en blijft het korte termijn werk, via de dynamische aandelen portefeuille waar we alleen met long posities werken we vooral op de middellange termijn visie.

Volg ons nu via de tijdelijke aanbieding nu tot 1 DECEMBER 2024 vanaf €29, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

De 'dynamische aandelen portefeuille':
De leden van onze abonnementen krijgen als EXTRA nu ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail. We proberen aandelen op te nemen die interessant zijn na een terugval en bij een correctie nemen we wat ETF's en volatiele aandelen op.

Intel dat nu in de portefeuille zit werd naar de leden verzonden, men kan Berkshire Hathaway en Shell eventueel nog opnemen of er kan gewacht worden op de 2e fase waar we gaan opbouwen na een correctie.

Onze dynamische portefeuille ziet er nu zoals bij het overzicht hieronder uit, gestart op 1 augustus met nog 4 aandelen in de portefeuille. Er werden de afgelopen periode tijdens de rally 9 posities (aandelen en ETF's) gesloten, er werd € 9.813 winst gerealiseerd, bij de posities die nog open staan (3) zien we nu zo'n € 1.771 winst.

Vanaf nu begin ik met het zoeken naar nieuwe posities, eerst de mogelijke correctie verder afwachten. Er komen wat interessante ETF's dicht bij een instap.

Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven een lagere opening aan, zoals we vrijwel elke sessie merken rekenen we nog altijd op een volatiel verloop beide kanten op. Wat betreft Europa zien we via de indicaties een lagere opening. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 75 dollar
  • Goud: 2.675 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 3,8%
  • Euro-dollar: 1,104 dollar
  • Bitcoin: 61.500 dollar
  • VIX index: 20,5

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 3,8%.

Brent olie:

  • Steun: 74-73-72-71
  • Weerstand: 75-76-77-79

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 915-910-905-900
  • Weerstand: 920-925-930-935
  • 50-daags gemiddelde: 900

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:

  • Steun: 19.750-19.650-19.500-19.350
  • Weerstand: 19.950-20.150-20.250-20.350
  • 50-daags gemiddelde: 19.240

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 19.100-18.900-18.750-18.600
  • Weerstand: 19.350-19.500-19.650-19.750
  • 50-daags gemiddelde: 18.480

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Steun: 42.100-41.900-41.750-41.500
  • Weerstand: 42.350-42.500-42.750-43.000
  • 50-daags gemiddelde: 40.870

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 DECEMBER 2024, Systeem Trading en Guy Trading nu voor €29. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

De leden krijgen ook instapmomenten voor aandelen waar dat kan, wanneer een aandeel zeer interessant wordt dan krijgt men een analyse en suggestie per mail

Schrijf u in via de linkhttps://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.