Beursdagboek Trader Guy 13 september 2024, 09:12

...

Herstel zet nog even door maar vanaf nu weer opletten ...

13 september 2024, 09:12 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

De beurzen zetten het herstel dat woensdag op gang kwam door maar we moeten vanaf nu weer opletten voor het vervolg. De term volatiliteit doet zijn naam eer aan en het zal nog wel een tijdje zo blijven. Richting de Fed van volgende week woensdag gaan we nog wel genoeg beweging krijgen in beide richtingen. Pas na woensdagavond zullen we weer een stevige beweging krijgen, de markten zullen naar mijn mening niet stilvallen. De ECB verlaagde de rente opnieuw met 25 basispunten donderdag, de markt reageerde er amper op. Aan de economische cijfers te zien zitten we ook in een soort spagaat momenteel, de cijfers over de arbeidsmarkt vallen verder tegen, maar de inflatie steekt de kop weer op met oplopende cijfers. De vraag is nu waar de Fed het meest op zal moeten letten, om de economie weer los te krijgen moet de rente omlaag maar dat moet hoe dan ook zonder al te veel inflatie. De Brent olie zien we vanmorgen rond de 72,5 dollar, de 10 jaar rente zien we rond de 3,64%. De euro staat rond de 1,108 dollar en we zien een nieuw record bij de prijs van het goud, een troy ounce kost nu rond de 2.595 dollar. Via de signaaldiensten zitten we in een hele goeie maand, na dat we winst hebben genomen op de long posities maken we rond de 40% winst deze maand (september), over het gehele jaar staan we rond de 75% en we hebben nog ruim 3 maanden te gaan ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 NOVEMBER 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u nu in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 13 september:
De indices stegen donderdag verder, na de toch moeilijke start van de maand september lijken beleggers de problemen wat van zich af schuiven. Men maakt vooral gebruik van de dip bij de grote technologieaandelen want die herstellen behoorlijk. Daar waar men vorige week nog bang was voor een renteverlaging van 50 basispunten gaat men nu weer uit van 25 basispunten. Volgende week komt de Fed met het besluit over de rente, de markt gaat dus uit vaan 25 basispunten.

De sessie van woensdag was best vreemd en bepalend voor het verdere verloop van Wall Street richting het moment van de Fed volgende week woensdag. Eerst hebben we toch stevige verliezen gezien, maar de markt draaide na de DIP compleet om ruim positief te sluiten. Het was voor de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq zelfs de grootste intraday herstel beweging in 2 jaar tijd.

De Dow Jones won uiteindelijk na een zwakke start 235 punten (0,58%), de brede S&P 500 index sloot de sessie af met een plus van 0,75%. De Nasdaq won donderdag 174 punten (1%), de Nasdaq 100 won 186 punten (0,97%). Verder zien we een winst van 1,22% bij de Russel 2000 index, de Dow Transport index sluit met 0,57% winst. De SOX index deed het met een verlies van 0,25% niet zo goed donderdag.

De Nasdaq kon eerder deze week profiteren van de flink stijgende koersen bij de chip aandelen, zwaargewicht Nvidia won woensdag zo’n 8% en voegde daar donderdag nog 2% bij. Jensen Huang, de topman van Nvidia, uitte zich tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Goldman Sachs positief over de uitrol van Nvidia’s nieuwe Blackwell processor en dat viel goed bij beleggers. De SOX index die zo'n 4,9% won woensdag moest iets inleveren donderdag.

Net zoals in Europa blijkt dat de inflatie ook in de VS taai blijft. Zo bleek woensdag dat de kerninflatie voor consumenten iets was gestegen op maandbasis en nog steeds meer dan 3% bedraagt. Donderdag bleek dat in de VS de producentenprijzen op maandbasis met 0,2% opliepen en dat was ook meer dan de 0,1% waar economen op hadden gerekend. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in augustus met 1,7%. Een maand eerder bedroeg de stijging nog wel 2,1%. De kernprijzen stegen in augustus met 3,3% op jaarbasis, in juli was dit 3,2%.

Beleggers houden zich verder ook bezig met de nasleep van het presidentiële debat tussen Kamala Harris en Donald Trump van dinsdag, volgens experts maken de democraten wel een stap vooruit maar blijft het een nek-aan-nek race. Wel valt het steeds meer op dat Trump een soort angst uitstraalt richting Harris, een 2e debat zal er niet komen omdat Trump dat niet wil.

Met onze signaaldiensten enkele posities opgenomen:
We zitten in de markt met wat posities die we hebben opgenomen tijdens de stevige daling. We bekijken waar we kunnen sluiten indien nodig.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Beleggers merken dat er een soort Harris handel op gang komt, men begint er van uit te gaan de Harris zal winnen op 5 november.
  • Trump daarentegen blijft inzetten op heel veel geld voor hemzelf te verdienen, hij is van plan om komende maandag de crypto onderneming van zijn zonen te lanceren. Hoe lang duurt het nog voor dat de Trumpcoin er komt?
  • Het aandeel Trump Media verloor donderdag in ieder geval alweer bijna 4%, nu kost zo'n aandeel 16 dollar terwijl dat in april nog bijna 80 dollar was.
  • Oracle steeg flink deze week aangezien het bedrijf de ramingen en zijn vooruitzichten voor het fiscale jaar overtrof.
  • Amerikaanse smallcap-aandelen presteren in het 3e kwartaal beter dan de S&P 500, ook al hadden ze in september zwaardere klappen gekregen dan largecap-aandelen.
  • Over de gehele lijn kregen small caps een positieve impuls toen de Fed definitief een beweging naar een soepeler beleid aankondigde. De Small caps doen het vaak goed in een verlagingscyclus door de Fed omdat de rentekosten voor kleinere bedrijven zwaarder wegen op de balans.
  • De Amerikaanse dollar heeft de neiging om te dalen – en daarna weer op te veren – wanneer de Federal Reserve zich voorbereidt om de rente te verlagen.
  • Bij vrijwel alle indices en bij veel aandelen stapelen de verkoopsignalen zich op maar voorlopig houden de bulls nog stand.
  • De yen is voor de vierde dag op rij sterker geworden ten opzichte van de dollar, terwijl de dalende rente op Amerikaanse staatsobligaties de rally van opkomende valutamarkten uitbreidde naar Azië. Dat toont aan dat deze nieuwe cijfers de verwachting ondersteunden dat de Federal Reserve het beleid zou versoepelen.

Europa:
In Europa zien we donderdag over de gehele lijn een hoger slot, het was een ECB dag en zoals verwacht werd de rente met 25 basispunten verlaagd. Toch wilde de Europese Centrale Bank zich niet echt uitspreken over het vervolg na de 2e verlaging van dit jaar, dit werd duidelijk tijdens de toelichting van voorzitter Christine Lagarde na het rentebesluit.

De inflatie blijft stevig en zo waarschuwde de centrale bank dat de inflatie naar verwachting richting het einde van dit jaar mogelijk weer zal stijgen. Men moet niet alleen naar de stevige daling van de energieprijzen kijken want die streept men weg bij de kerninflatie. Met andere woorden, de ECB zal de rente mogelijk nog 1 keer verlagen dit jaar.

Ondertussen blijven de risico’s voor de economische groei negatief gericht volgens Lagarde. De ECB verlaagde donderdag de groeiramingen licht ten opzichte van drie maanden geleden. Door de mindere groei en de angst voor meer inflatie verwacht men dat de ECB pas volgend jaar (2025) de rente wat agressiever zal kunnen verhogen.

De indices in Europa sluiten woensdag wat verdeeld, de AEX sluit met 8,75 punten (1%) winst, het slot komt nu uit op 893,25 punten. De DAX won 188 punten (1,03%) met een slot op 18.518 punten. De CAC 40 sluit de sessie af met 38 punten winst (0,52%) en komt nu uit op 7.435 punten. De BEL 20 index sluit met 0,5% winst.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
We hebben de long posities met een mooie winst kunnen sluiten donderdag, later tijdens de sessie rond de top hebben we enkele short posities opgenomen. We blijven rustig handelen, tot nu toe zijn we deze maand op weg om er de beste maand van te maken sinds oktober 2018 ...

Volg ons nu via de aanbieding tot 1 NOVEMBER 2024 vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
De indicatie voor Wall Street via de futures geven een vlakke opening aan, we blijven nog altijd rekenen op een volatiel verloop beide kanten op. Wat betreft Europa zien we via de indicaties weinig verandering rond de opening. Hieronder ziet u een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta van voor de opening.

  • Brent olie: 72,5 dollar
  • Goud: 2.595 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 3,64%
  • Euro-dollar: 1,108 dollar
  • Bitcoin: 58.000 dollar
  • VIX index: 17

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 3,64%.

Brent olie:

  • Steun: 71-70-69-68
  • Weerstand: 73-74-75-77
  • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 890-885-875-868
  • Weerstand: 895-900-905-910
  • 50-daags gemiddelde: 906
  • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:

  • Steun: 19.150-19.000-18.800-18.650
  • Weerstand: 19.450-19.600-19.750-19.900
  • 50-daags gemiddelde: 19.340
  • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:

  • Steun: 18.350-18.200-18.100-18.000
  • Weerstand: 18.500-18.650-18.750-18.900
  • 50-daags gemiddelde: 18.335
  • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Steun: 41.000-40.750-40.500-40.350
  • Weerstand: 41.150-41.250-41.500-41.750
  • 50-daags gemiddelde: 40.335
  • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 NOVEMBER 2024 ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een van onze signaaldiensten wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 NOVEMBER 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...


Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.