Beursdagboek Trader Guy 5 augustus 2024, 12:42

...

Crash Nikkei en bitcoin, beiden verliezen procentueel met dubbele cijfers

5 augustus 2024, 12:42 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Korte update:

Ver­tel mij niet dat ik er niet voor heb gewaarschuwd de afgelopen weken, er was iets op komst en nu zien we dat het er is … Daar­bij gaf ik aan om even de room van uw porte­feuilles af te halen, ofwel pak waar het kan wat winst en dan vooral op de BIG-Tech aan­de­len. Nie­mand was ver­plicht om het te doen maar heb wel al veel bedankjes gekre­gen van leden die tussen de lij­nen door actie hebben genomen op deze waarschuwing.



Tim­ing is moeil­ijk, een top bepalen ook maar via de waarschuwin­gen die wer­den afgegeven had men de keuze om iets te doen. Wees gerust, men kan nu zelfs al weer voorzichtig instap­pen, er zijn wat aan­de­len die gekocht kun­nen wor­den ron­dom deze niveaus.

En ja het kan nog lager hoor, dan koop je lat­er nog wat meer erbij, geen enkel prob­leem want na de dal­ing gaan de indices toch vanzelf weer op zoek naar de toppen.

Denk aan, ASML, AMD, ASMI, Nvidia, Ama­zon, Microsoft en waarom ook niet LVMH. En er zijn er nog wel meer … Maak een koop­jes­li­jst op tijd en gebruik deze forse dal­ing om in te stappen.

En maak gebruik van onze korte ter­mi­jn sig­nalen door lid te wor­den … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Grafiek Nikkei:

Grafiek bit­coin:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart



...

Sell off zet door, Nikkei CRASH van 12,4%, futures fors lager ..

5 augustus 2024, 09:02 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

De dal­ing zet duidelijk door nu, na de verkoop­golf van afgelopen don­derdag en vri­jdag zien we de futures van­mor­gen zow­el in Europa als op Wall Street opnieuw fors lager. Opval­lend is dat de Nikkei index van­mor­gen 12,4% lager sluit. De bit­coin valt ook op met een dal­ing van tussen de 15% en 20%. Het kan wel eens een moeil­ijke dag wor­den op de beurzen, de crash van de Nikkei zorgt ervoor dat de schrik er duidelijk in zit. Ook zal de bericht­gev­ing over een grot­er dan verwachte recessie erin hakken, de kans is nu wel groot dat de Fed tussendoor zal moeten komen met een rentev­er­lag­ing en zek­er als de mark­ten verder onderuit gaan. Van­mor­gen zien we de euro rond de 1,091 dol­lar, de Brent olie staat rond de 76,15 dol­lar. De bit­coin zakt fors tot rond de 51.000 dol­lar. Verder zien we dat de 10 jaars rente ook verder zakt tot rond de 3,72%. We bli­jven alert om wat posi­ties op te nemen maar bli­jven vooral voorzichtig, long wordt aantrekke­lijk maar meteen ook nog gevaar­lijk na de crash van de Nikkei index.

Voor wie graag een tijd­je één van onze sig­naal­dien­sten wil vol­gen kan nu gebruik mak­en van onze aan­bied­ing. U kunt dan een abon­nement proberen tot 1 OKTO­BER 2024. Sys­teem Trad­ing voor €35, Guy Trad­ing voor €40, Polleke Trad­ing voor €45 en COM­BI-Trad­ing voor €75. Kijk nu een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of een sig­naal­dienst bij u past … Let op, er komt iets groots aan op de korte ter­mi­jn … Schri­jf u nu in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​trade…



Mark­tup­date 5 augus­tus:
Op Wall Street zien we afgelopen vri­jdag een forse dal­ing die door lijkt te zetten, vooral de tech­nolo­gie indices moesten het opnieuw ont­gelden. Van­mor­gen zien we meteen al een soort min­i­crash bij de tech­nolo­gie indices via de futures. De Nas­daq future laat een dal­ing van ruim 1000 pun­ten zien ter­wi­jl ik deze update maakt.

Uit het belan­grijke Amerikaanse banen­rap­port van afgelopen vri­jdag bleek dat er in juli slechts 114.000 banen bij zijn gekomen ter­wi­jl men op een banen­groei van 185.000 rek­ende. De werk­loosheid liep op van 4,1% naar 4,3% en de loon­groei nam wat af tot 3,6%. Dat zijn cijfers die eerder zouden zijn beloond met een koers sti­jging, nu is dat juist tegen­overgesteld merken we. En zo merken we meteen dat het extreem moeil­ijk bli­jft om keuzes te mak­en, daarom zit­ten we sinds don­derdag niet meer in de markt en ik zou zeggen gelukkig maar als we naar de open­ing kijken van­mor­gen. Het is heel lang gele­den dat ik de Nas­daq ruim 5% lager heb gezien via de futures.

De bedri­jf­s­ci­jfers van zwaargewicht­en Microsoft, Meta, Ama­zon, Intel en Apple vie­len afgelopen week over het alge­meen ook niet mee. Chipreus Intel kondigde na een zwak kwartaal en van­wege uitda­gende vooruitzicht­en zelfs een reor­gan­isatie aan en heeft besloten om het div­i­dend op te schort­en. Intel ver­loor afgelopen vri­jdag maar lief­st 26% van zijn beurswaarde.

Intel kan al een tijd­je niet mee met de nieuw­ste ontwik­kelin­gen ron­dom de AI hype, de taart wordt verdeeld tussen onder andere AMD en vooral Nvidia. Let op, deze AI ontwik­kelin­gen die enorm veel geld kosten moeten lat­er nog opbren­gen en het lief­st zo snel mogelijk. Ook Ama­zon wees bij hun kwartaal­ci­jfers pre­sen­tatie op de hoge investerin­gen die het bedri­jf moet doen om mee te kun­nen met de AI-hype, en let daar­bij vooral op het woord­je hype …

Nog 2 opval­lende dalers van­mor­gen zijn de Nikkei index die 12,4% ver­loor en de bit­coin staat zo’n 1520% lager.

Met onze sig­naal­dien­sten werd de rust bewaard vorige week:
Afgelopen don­derdag heb ik aangegeven om te wacht­en, we hebben toen wat short posi­ties ges­loten met winst door dat nabeurs Apple en Ama­zon met cijfers kwa­men en dat de belan­grijke werkgele­gen­heid bek­end zou wor­den gemaakt vri­jdag. Ik dacht even neu­traal te bli­jven met deze items op de agenda.

Nu zakt alles weg omdat een en ander tegen­viel maar we moesten ook reken­ing houden met het feit dat alles mee zou kun­nen vallen waar­door de mark­ten net zo goed met een forse plus zouden kun­nen sluiten. Daarom, en alleen daarom bleef ik uit de markt, ook vri­jdag toen alles zo ver door zak­te bleef ik kalm en wou ik nog wacht­en met long posi­ties. Wie weet kun­nen we daar van­daag of mor­gen aan denken …

Kwartaal­ci­jfers deze week:

Enkele belan­grijke pun­ten voor vandaag:

  • De wereld­wi­jde uitverkoop van aan­de­len neemt maandag toe, omdat de bezorgdheid groei­de dat de Fed­er­al Reserve achter­loopt met haar beleid ter onder­s­te­un­ing van de ver­tra­gende Amerikaanse economie. Beleg­gers zoeken daarom hun toevlucht tot obligaties.
  • Intel kelderde met 26%, nadat bek­end werd gemaakt dat de chipreus gaat reor­gan­is­eren, waar­bij ruim 15% van het per­son­eels­be­stand wordt geschrapt. Het div­i­dend zal vanaf het vierde kwartaal weg­vallen. Intel waarschuwde meteen ook voor een uitda­gende tweede jaarhelft.
  • Ama­zon stelde qua omzet teleur en ook de out­look was tegen­val­lend, maar Ama­zon Web Ser­vices, waar de AI-activiteit­en onder vallen, deed het beter dan verwacht. Ama­zon daalde vri­jdag met bij­na 9%.
  • Apple wist de verwachtin­gen te ver­slaan, hoewel de iPhone verkopen wel daalden op kwartaal- en jaar­ba­sis. Als onderdeel van de omzet wer­den in vier jaar niet zo weinig iPhones verkocht, zei­den mark­tken­ners. Het aan­deel steeg aan­vanke­lijk bij­na 3%, maar daar bleef op het slot slechts 0,7% van over.
  • Exxon Mobil sluit iets lager, de oliereus rap­por­teerde een hoger dan verwachte winst in het tweede kwartaal, vooral te danken aan een record­pro­duc­tie in Guyana en het Per­mi­an Basin in Texas.
  • Con­curent Chevron deed het min­der goed, hoewel de omzet hoger uitviel, was de winst lager dan werd verwacht. Het aan­deel ver­loor bij­na 3% vrijdag.
  • Snap van Snapchat ver­loor vri­jdag na de cijfers zo’n 27%, het sociale medi­a­bedri­jf rap­por­teerde een tegen­val­lende omzet, die lager was dan de schat­tin­gen van anal­is­ten. De out­look was redelijk in lijn met de verwachtingen.
  • De cryp­to munten dalen fors van­mor­gen, de bit­coin zakt ruim 10.000 dol­lar ofwel 17%.
  • Zo zal iedereen van­daag een pijn­lijke dag ken­nen wat betre­ft de beurzen, alles zakt nu duidelijk al moet ik zeggen dat het bij de Dow Jones nog wat meevalt.
  • We zijn zeer benieuwd waar we op gaan uitkomen vanavond om 22:00. Er is ook nog de dreig­ing vanu­it het Mid­den-Oost­en. Er kan snel een aan­val van Iran komen op Israël.
  • De Nikkei index laat een CRASH zien van maar lief­st 12.4%

Europa:
Europa zal van­daag opnieuw fors lager ope­nen, we zien voor de start dat de DAX al een min laat zien van meer dan 400 pun­ten, ook de AEX en de CAC 40 ope­nen fors lager van­mor­gen als we naar de futures kijken.

De indices sluiten vri­jdag al flink lager door de vrees voor een recessie. Op week­ba­sis ver­loren de indices alle­maal fors.

Wat ik nu een beet­je aan­voel is dat de Fed­er­al Reserve als de beurzen verder doorza­kken wel eens met een nood sce­nario kan komen om de rente tussendoor te ver­la­gen. Dat hebben we al een paar keer meege­maakt toen de beurzen fors onder druk kwa­men te staan. Plots lijkt een zachte land­ing voor de economie uit beeld te rak­en. Mocht de Fed plots iets gaat doen reken dan maar meteen op een ver­lag­ing van 50 basispunten.

De AEX sluit afgelopen vri­jdag met 28,23 pun­ten (-3,11%) ver­lies, het slot komt nu uit op 878,91 pun­ten. De DAX ver­loor met 422 pun­ten (-2,33%) opnieuw fors, de index sluit de sessie af op 17.661 pun­ten. Verder zien we dat de CAC 40 met 118 pun­ten (-1,6%) ver­lies de sessie afs­luit en nu uitkomt op 7.252 pun­ten. De BEL 20 index bewoog de andere kant op en ver­loor vri­jdag 2,2%.

Op week­ba­sis ver­loor de AEX index 3,05%, de DAX sluit de week 4,1% lager af. De CAC 40 kende ook een slechte week met 3,55% ver­lies. De BEL 20 ver­loor 1,8%.

Economis­che cijfers deze week:

Sig­naal­dien­sten:
Eerst werd er winst genomen op de long posi­ties, don­derdag wer­den er enkele short posi­ties opgenomen die wer­den ges­loten met een mooie winst. We zit­ten nu in ieder geval zon­der posi­ties en wacht­en op een nieuw sig­naal om in te stap­pen en dat wordt waarschi­jn­lijk long … U kunt ons vol­gen door lid te wor­den via de aan­bied­ing hieronder …

Volg ons nu via de aan­bied­ing tot 1 OKTO­BER 2024 vanaf €35, ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​trade… en schri­jf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indi­catie markt voor­beurs:
De futures op Wall Street geven vol­gens de indi­caties een ors lagere open­ing aan. Wat betre­ft Europa zien we dat de futures ook fors lager staan. Hieron­der ziet u een overzicht van de grond­stof­fen, rente en val­u­ta van voor de opening.

  • Brent olie: 76.1 dollar
  • Goud: 2.470 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 3,72%
  • Euro-dol­lar: 1,091 dollar
  • Bit­coin: 51.500 dollar

Rente 10 jaar VS:
De rente komt van­mor­gen uit rond de 3,72%

Brent olie:

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

Grafiek AEX:

Analyse Nas­daq 100:

  • Ste­un: 18.25018.20017.90017.750
  • Weer­stand: 18.60018.75018.90019.000
  • 50-daags gemid­delde: 19.460
  • Han­de­len op de Nas­daq 100 index via onze signaaldiensten?
  • Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en ont­vang onze sig­nalen en updates tot 1 OKTO­BER 2024

Grafiek Nas­daq 100:

Analyse DAX:

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:

  • Ste­un: 39.50039.25039.00038.750
  • Weer­stand: 39.85040.00040.25040.500
  • 50-daags gemid­delde: 39.460
  • Han­de­len op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
  • Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en ont­vang onze sig­nalen en updates tot 1 OKTO­BER 2024

Grafiek Dow Jones:

Han­de­len op index­en en aan­de­len?
Voor wie een tijd­je een van onze sig­naal­dien­sten wil vol­gen dan kunt u nu gebruik mak­en van de aan­bied­ing. Een abon­nement kunt u nu proberen tot 1 OKTO­BER 2024, Sys­teem Trad­ing voor €35, Guy Trad­ing voor €40, Polleke Trad­ing voor €45 en COM­BI-Trad­ing kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past

Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op onze lijst met leden …

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.