Beursdagboek Trader Guy 1 mei 2024, 08:10

...

Europa dicht, Wall Street fors lager en mooi resultaat in april

1 mei 2024, 08:10 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De beurzen in Europa zijn vandaag dicht door de 1 mei viering ofwel de dag van de arbeid, in veel landen binnen Europa is dat een vrije dag maar in Nederland niet. Toch blijft Euronext dicht vandaag. Wall Street is wel open en gisteren zien we daar toch een behoorlijke schuiver richting het slot. Zelf hebben we de maand april gisteren afgesloten na dat we de laatste posities hebben gesloten met wat winst. Zo komt het resultaat over de maand april uit op een mooie winst, ook over het jaar 2024 zitten we al tegen de 50% sinds gisteren. We gaan door en kunnen mogelijk donderdag of vrijdag op zoek naar een long positie nu de onderkant van de range weer werd opgezocht ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 JULI 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop ...



Marktupdate 1 mei:
Wall Street kende dinsdag een slechte dag om zo de slechtste maand van 2024 af te sluiten. Er kwamen wat cijfers over de arbeidsmarkt en die waren beter dan werd verwacht, volgens de gegevens verstrekt door het Bureau of Labor Statistics blijkt dat de arbeidskostenindex, die de lonen en voordelen meet, van december tot maart met 1,2% zijn gestegen wat meteen de hoogste stijging was in een jaar. Dat cijfer gaf eind december nog een stijging van 0,9% weer.

Verder wachten beleggers op het rentebesluit van de Federal Reserve vanavond, men kijkt nog meer uit naar de persconferentie van Fed voorzitter Powell rond 20:30. Wat zal Powell loslaten over het moment van de eerste renteverlaging blijft de grote vraag?

De S&P 500 verloor dinsdag maar liefst 1,57% terwijl de Dow Jones deze keer met 1,5% verlies ook fors onderuit moest. Nog meer verlies was er voor de Nasdaq (-2,04%) en de Nasdaq 100 die met 1,92% terug moest. De chip aandelen verloren ook fors, daardoor zien we een verlies van 1,95% bij de SOX index. Verder verloor de Dow Transport index 2%, de small cap index Russel 2000 moest met 2,13% terug.

Verder steeg de rente op de 10-jarige staatsobligatie met ongeveer 7 basispunten steeg naar 4,69%. Zo net voor de Fed vergadering klimt de rente naar het hoogste punt van 2024 wat meteen aangeeft dat beleggers niet echt veel vertrouwen hebben over wat de Fed te melden heeft.

Belangrijke kwartaalcijfers deze week:

Hieronder nog wat nieuws samengevat rondom cijfers en de wat meer opvallende feiten.

We zien enkele hoofdpunten en let op de signaaldiensten:

  • Eerst een mededeling van het huis en dat is dat we de maand april wat betreft de signaaldiensten goed hebben afgerond.
  • Systeem Trading haalt in april 18% winst (€891) en dat brengt het resultaat van 2024 op 49% winst (€2.426).
  • Guy Trading haalt in april ook 18% winst (€1.802) en dat brengt het resultaat van 2024 op 48% winst (€4.777).
  • Polleke Trading was over de maand april goed voor 22% winst (€1.681), over 2024 bekeken zitten we nu op 48% winst (€3.573)
  • Beleggers zetten zich schrap om wat de Fed te melden heeft vanavond, de rentetarieven zal met op de historisch hoge niveaus houden maar wat zal de Fed erbij vertellen iets later tijdens de persconferentie?
  • Amazon kwam met cijfers nabeurs en die waren goed. Amazon verloor 3,3% tijdens de sessie maar nabeurs won het aandeel zo'n 1,3%. Beleggers waren vooral tevreden over de sterke prestatie van hun cloud computing-segment. Zo kennen we nu al van het 5e bedrijf uit de TOP-7 het resultaat, er volgen er nog 2 en dat zijn Apple (morgen) en uiteraard Nvidia maar daarvoor moeten we wachten tot 22 mei.
  • Starbucks kwam ook met cijfers maar die bevielen de markt niet, het aandeel daalde met maar liefst 10%. De koffiegigant gaf over de hele linie aan dat het de verwachtingen niet had waargemaakt. De omzet, de winst en de omzetgroei van de winkels bleven achter op de verwachtingen. De omzet daalde met 13% in vergelijking met de periode vorig jaar terwijl de omzetgroei in dezelfde winkels negatief was met -4% vergeleken met de door Wall Street verwachte groei van 1,46%.
  • Dan nog de chipgigant AMD dat aangaf dat de winst over het eerste kwartaal die de verwachtingen van analisten overtrof. AMD gaf ook aan dat de verwachtingen voor het huidige kwartaal minder zullen zijn en dat stuurde het aandeel lager. De aankondiging van AMD volgt op het teleurstellende rapport van concurrent Intel van vorige week. Ook Intel gaf aan minder positief te zijn voor het lopende kwartaal.
  • Kunstmatige intelligentie server maker Super Micro Computer rapporteerde dat de omzet over het 3e kwartaal beneden de verwachtingen lag. Door een tekort aan belangrijke componenten en vooral ook de vragen over de winstgevendheid van een nieuwe lijn servers raakt het bedrijf. Het aandeel Super Micro, die dit jaar tot nu toe meer dan verdrievoudigd was in waarde, daalden nabeurs met ruim 10% na dat het tijdens de reguliere sessie al 3,5% verloor.
  • Donald Trump heeft zijn belang in het bedrijf dat zijn sociale media-app Truth Social vorige week verhoogd tot bijna 65% vanaf 57,6% in maart. Het aandeel is de afgelopen 5 sessies met meer dan 50% gestegen naar 50 dollar, ten opzichte van de piek bereikt op 27 maart zijn de aandelen nog steeds met 25%. Het blijft een vreemd verhaal gezien de bedrijfsresultaten en de kosten enz.. Voor mij blijft het een aandeel dat ooit op 0,... dollar zal uitkomen. We gaan het zien ...

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 JULI 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat totaal 2024 en maand april (1 januari tot 30 april)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.