Beursdagboek Trader Guy 16 februari 2022, 08:07

...

Stevig herstel, vooral de tech indices en de DAX vallen op

16 februari 2022, 08:07 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een stevig herstel dinsdag, de vraag is nu of dat kan worden doorgetrokken want in deze markt weten we het nooit. De volatiliteit overdrijft de bewegingen in beide richtingen en eens men weer angst voelt dan staan we in no-time weer enkele procenten lager. We gaan het zien de komende sessies, de markten blijven enorm volatiel en grote bewegingen in beide richtingen blijven elkaar opvolgen. Maandag nog dicht bij de bodemzone bij meerdere indices, nu staat alles weer dicht bij de topzone van de afgelopen weken.



Update woensdag 16 februari:
De markten lieten een sterke sessie zien dinsdag waarbij vooral de Nasdaq en de andere tech indices opvielen, ook andere indices lieten een sterk herstel zien zowel in Europa als op Wall Street. Omdat de spanning nu wat lijkt af te nemen rondom Oekraïne nadat Rusland had gezegd dat het enkele troepen terugtrekt willen beleggers weer wat meer risico te nemen en er werd ingestapt. Echter lijkt het een druppel op een hete plaat want de volatiliteit en de onzekerheid zullen alleen maar toenemen zeggen meerdere marktwatchers. De kwestie rondom Rusland is nog niet voorbij maar laten we vooral ook niet vergeten dat er meerdere factoren meespelen. Denk aan de oplopende inflatie, de rente die opnieuw ver boven de 2% uitkomt (2,04%), en de FED die snel tot actie kan overgaan.

Wat opviel is dat de olieprijs opnieuw wat terugzakt, een vat Brent kost nu 93,5 dollar terwijl dat maandag nog even bijna 97 dollar was. Even een soort adempauze wat betreft de energieprijzen maar ik reken er niet op dat die prijzen nu snel gaan dalen.

Om de markt samen te vatten, de beurzen zijn dinsdag behoorlijk wat hoger gesloten en dat kwam vooral door dat Rusland zei dat een deel van de troepen worden teruggetrokken van de Oekraiense grens. De brede S&P 500 steeg 1,6% en sluit op 4,471 punten, de Nasdaq won 2,53% en sluit de sessie af op 14.139 punten terwijl de Dow Jones 1,2% hoger sluit op 34.988 punten. Ook Europa sluit hoger, vooral de DAX viel op met 300 punten winst (+2%) terwijl de AEX er met 1% winst de sessie afsloot op de 755 punten weerstand. De winsten werden in ieder geval breed gedragen, alle sectoren gingen erop vooruit dinsdag.

Veel kan ik nog niet doen in deze fase, de volatiliteit brengt teveel risico met zich mee en dat in beide richtingen. We hebben deze week 2 sessies achter ons liggen en als we naar de bewegingen kijken dan zou een verkeerde keuze nogal wat problemen met zich meebrengen. We moeten nu een redelijk momentum zoeken om in de markt te stappen, waar dat ligt weet ik niet op dit moment. We nemen dus onze tijd, dat heb ik gisterenavond in de extra ledenupdate duidelijk gemaakt.

De signaaldiensten:
Afgelopen vrijdag heb ik winst kunnen nemen op de short posities die woensdag werden op genomen rondom de top, zo loopt het resultaat verder op en dat zonder veel risico door dat ik de posities klein hou. Ik zal er deze maand verder alles aan doen om waar het kan nog wat leuke posities uit te zoeken. Nog steeds met kleine aantallen en met 2 of maximaal 3 posities gelijktijdig.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wat we gewend geraken in deze markt zijn de enorme bewegingen die plaatsvinden in beide richtingen, dinsdag dus in de positieve richting en dan vooral door nieuws rondom Rusland die blijkbaar iets willen toegeven. Dat maakt de markt wat vrolijker en dan zien we zoals ik al aangaf een positieve reactie met een plus van 1,25% bij de Dow Jones, 1,6% bij de S&P 500 en 2,5% bij de Nasdaq. De SOX index won zelfs 5,5% dinsdag. De volatiliteit blijft, de markt blijft van de grote bewegingen maken.

Ook Europa herpakt zich sterk met vooral de DAX die 2% omhoog kon, vooral vanaf de bodem van maandag rond de 14.850 punten tot het slot van dinsdag op 15.412 punten zien we al 560 punten verschil en dat is behoorlijk wat. De AEX wint ook al blijft het hier met 1% winst. Europa herpakt zich dus goed vanaf de bodems maar we moeten echt nog niet gaan denken dat het nu voorbij is, de 755 punten is een weerstand voor de AEX, bij de DAX is dat de 15.500 punten waar we niet ver meer onder staan.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich vanaf de 34.750 punten steun en sluit meteen op het 200-MA dat rond de 35.050 punten uitkomt. Vandaag maar eens bekijken of de Dow Jones verder omhoog kan en dat 200-MA meteen weer doorbreekt. Bij een doorbraak zien we weerstand rond de 35.250 punten met later de bekende 35.500 punten als richtpunt. Later de 35.750 en de 36.000 punten als weerstand.

Steun nu eerst rond de 34.750 punten, later de 34.250 punten waar we de bodem van maandag zien uitkomen. Later steun rond de 33.750 en de 33.250 punten als steun.

AEX index:
De AEX herpakt zich tot de 755 punten waar we de bekende steun-weerstand van de afgelopen periode zien uitkomen. Belangrijk is dat de index maandag opnieuw boven de 735 punten wist te blijven want daar zien we nu nog altijd de zeer belangrijke steun. Weerstand nu eerst die 755 punten, bij een doorbraak weerstand rond de 760-762 punten en de laatste toppen die we rond de 770-772 punten zien uitkomen.

Mocht de index weer naar omlaag draaien, en dat blijft heel goed mogelijk, dan steun rond de 745 punten, later de bodemzone rond de 735 punten als steun. Pas onder die 735 punten ziet het er heel slecht uit voor de AEX maar zover is het nog niet.

DAX index:
De DAX zet een grote streep omhoog neer en komt zo los van de bodemzone die maandag zwaar onder druk kwam te staan. De 15.500 punten weerstand komt zo weer in beeld als eerste doel, de index bereikt dat niveau bijna. Mocht de DAX ook daar boven terecht komen dan zien we de 15.810 punten als volgende belangrijke weerstand. Tussendoor nog weerstand rond de 15.600-15.650 punten.

Steun nu eerst de 15.300 punten, later de 15.100-15.150 punten en de bodemzone 14.900-15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich stevig en komt zo weer dicht bij de bekende 14.210 punten uit, de index moet nog 70 punten omhoog om daar te geraken. Bij een doorbraak wat in deze markt niet onmogelijk is zien we de toppen van deze maand weer als doel, die wachten rond de 14.500 punten. Ik kan er weinig over melden want in deze markt, en dat zeg ik vaker, blijft alles mogelijk.

Steun nu eerst de 14.000 punten, later de 13.750-13.800 punten en de 13.500 punten. Verder zien we steun rond de 13.250 en de 13.100 punten waar de bodemzone wacht.

Overzicht resultaat dit jaar (2021):
De winst voor dit jaar en deze maand (februari) ziet u via de tabel hieronder, de maand januari werd met een mooie winst afgerond en we starten februari in ieder geval ook goed. Deze maand verwacht ik zeker snel weer nieuwe kansen, wordt op tijd lid via de aanbieding, dan ontvangt u meteen onze signalen en doet u mee met de posities. Er lopen nu weer enkele short posities die het goed doen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 april 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 APRIL voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht resultaten deze maand en dit jaar (2022)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.