Beursdagboek Daïm Boscart 30 november 2016, 15:44

...

Uurcharts Wall Street: Dow Jones en S&P 500 richting nieuwe recordshoogtes

30 november 2016, 15:44 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




De beurzen op Wall Street zetten de sti­jging van de afgelopen weken opnieuw kracht bij. Er lijkt geen rem te zit­ten op de Amerikaanse beurzen de afgelopen weken en ook deze week reiken de beurzen weer richt­ing nieuwe record­hoogtes. Daar­naast van­daag belan­grijk nieuws vanu­it Wenen. De OPEC lan­den komen daar van­daag bijeen om te prat­en over een eventuele pro­duc­tiebeperk­ing die het pro­duc­tieover­schot moet terug­drin­gen. Er wor­den momenteel veel te veel vat­en olie gepro­duceerd en dit drukt de oliepri­jzen. Op voor­hand com­mu­niceerde de oliem­i­nis­ters nog dat een overeenkomst in de lijn der verwachtin­gen ligt. Mede hier­door staat Brent olie van­daag meer dan 7% hoger en is het inmid­dels de weer­stand rond de $50 ruim gepasseerd.

Dow Jones:
De Dow Jones scherpt de records van afgelopen weken aan en beweegt nu richt­ing een nieuwe mijl­paal die wacht op 19.250 pun­ten. Eerst zal de Dow Jones de weer­stand rond de 19.200 pun­ten moeten door­breken. Op de uur­chart is duidelijk te zien dat de Dow aardig bli­jft uit­lopen op de rest. Ook van­daag heeft de Dow Jones met het aan­tikken van de 19.200 weer­stand een nieuw record in de boeken kun­nen zetten. De sti­j­gende trend bli­jft dus geldig voor de Dow Jones en het is nu de vraag of de Dow Jones kan doorzetten naar de nieuwe mijl­paal op de chart op 19.250 pun­ten. Er waren er maar weini­gen die dit had­den voorzien na de over­win­ning van Trump in de VS. Ste­un voor de Dow Jones zal nu eerst de oude high wor­den op 19.150 pun­ten waar­na de 19.100 en 19.000 ste­un zullen bieden aan de Dow Jones. Hieron­der ligt er ruimte tot 18.900 en uitein­delijk 18.750 pun­ten voor de Dow Jones.

Hourly Dow Jones:S&P 500:
De S&P bli­jft in het kiel­zog van de Dow Jones sti­j­gen tot nieuwe hoogtes. Ook van­daag staat de S&P 8 pun­ten hoger en daarmee staat de index op 2.211 pun­ten. Afgelopen vri­jdag reik­te de index tot 2.213 waar het de hoog­ste stand ooit noteerde. Ook voor de S&P geldt dat er maar geen einde lijkt te komen aan de koop­drang op de Amerikaanse beurzen. De S&P presteert in navol­ging van de Dow Jones uit­zon­der­lijk goed en de records wor­den in een rap tem­po neergezet en zelfs ver­be­terd. Voor bei­de indices geldt natu­urlijk dat de neer­waartse druk die komt kijken ron­dom de nieuwe top­pen gevaar­lijk kan uit­pakken. Ron­dom de top­pen zal weer­stand ontstaan en aangezien de indices in Ameri­ka weer rond deze weer­standen staan is het oplet­ten in de VS. Bij een uit­braak omhoog kan de S&P richt­ing een nieuwe mijl­paal rond de 2.2202.225 pun­ten. Indi­en de neer­waartse druk te groot wordt zal de S&P rap terug vallen richt­ing de 2.200 pun­ten waar­na de 2.180 en 2.140 ste­un weer in beeld komen.

Hourly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets



...

Uurgrafieken: Europese beurzen bewegen langzaam richting weerstand

30 november 2016, 11:09 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)




De Europese beurzen lopen van­daag weer verder op richt­ing de weer­stand­niveaus van vorige week. Na een zeer kalme sessie gis­teren waar de beurzen niet heel ver kwa­men schoten de beurzen van­mor­gen uit de start­blokken. Dit kwam mede door de oliepri­jzen die van­daag enorm opliepen. Gis­teren leverde de Brent koers zo’n 4% in omdat er nog veel onzek­er­heid was aan­gaande het oliebeleid van de OPEC lan­den. Tij­dens deze meet­ing zal men het voor­namelijk gaan hebben over een pro­duc­tiebeperk­ing om het olieover­schot in de wereld te beperken. Nadat de oliem­i­nis­ters aan­gaven hoopvol gestemd te zijn over de uitkomst van deze meet­ing van­daag schoten de oliepri­jzen omhoog. Zo staat de Bren­tko­ers inmid­dels meer dan 5% hoger en zijn de ver­liezen van gis­teren alweer goed gemaakt.

AEX:
De AEX staat zo’n 3% hoger aan het einde van de mor­gen. Met name de olie gere­la­teerde fond­sen zoals Roy­al Dutch Shell, Vopak en SBM doen het van­daag bij­zon­der goed door de sti­jging van de oliepri­js. Daar­naast ligt ook sterk­houd­er Unilever er goed bij van­daag, het fonds deelde tij­dens een meet­ing met investeerders enkele toekom­st­plan­nen die goed zijn bevallen onder de beleg­gers.

Op de uur­chart is de AEX nu op een belan­grijk punt belandt. Zoals ik in mijn TA van van­mor­gen al beschreef staat de index onder zware druk en een uit­braak omhoog is noodza­ke­lijk om een diepe val te voorkomen. Nu de AEX afscheid heeft genomen van de con­sol­i­datiezone rond de 451 – 453 pun­ten lijkt de weg omhoog weer ingezet. De AEX staat rond half 12 met een plus van 2.5 punt pre­cies op 456 pun­ten. De AEX zal defin­i­tief door deze weer­stand moeten breken om de weer­stand­zone van 458 – 460 pun­ten onder vuur te nemen. Aan de onderkant wacht er ste­un voor de AEX op 453 pun­ten met daaron­der de 451 en uitein­delijk de 448 pun­ten als ste­un voor de index.

Hourly AEX:DAX:
Op de uur­chart bli­jft het beeld voor de DAX de afgelopen peri­ode redelijk zijwaarts, de index bli­jft bewe­gen in de range van 10.60010.800 pun­ten. Een test van de 10.600 pun­ten de afgelopen twee dagen resul­teerde niet in een defin­i­tieve uit­braak naar bene­den en de DAX zal opnieuw haar doe­len moeten kiezen. Van­daag oogt de DAX iets min­der sterk dan de AEX maar de Duitse aan­de­lenin­dex had gis­teren al een kleine plus geno­teerd in tegen­stelling tot de AEX. De DAX bli­jft hier­mee staan tussen de ste­un op 10.600 pun­ten en de weer­stand rond 10.640 pun­ten. Aan de bovenkant ligt er ruimte voor de DAX om via een uit­braak weer op zoek te gaan naar de 10.735 pun­ten en 10.800 weer­stand alvorens de jaar­top rond 10.828 pun­ten in zicht komt. Mocht de AEX defin­i­tief door de 10.600 pun­ten breken ziet het er slecht uit voor de DAX. In dat geval wacht er ste­un voor de DAX op 10.500, 10.450 en 10.375 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart
US Mar­kets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.