Wederom een negatief beeld op de Europese beurzen, zowel de AEX als de DAX moeten opnieuw inleveren. Hiermee blijven de Europese beurzen in lijn met het beeld dat we de afgelopen week hebben gezien. De neerwaartse druk voor de aandelenmarkten is aanzienlijk gegroeid. Er zit spanning in de markten en met de aankomende presidentsverkiezingen in Amerika zal deze onzekerheid nog zeker aanhouden tot volgende week. Daarbij zien we ook op Wall Street dat de trend en het sentiment naar beneden zijn gericht. Na het bereiken van de ATH’s zijn de Amerikaanse indices aan het inleveren, de Dow Jones heeft van de week zelfs met de 18.000 puntengrens gebroken. Kortom, het sentiment is vrij negatief en dit is te merken op de beurzen.
AEX:
De AEX opende vanmorgen lager en zet de daling in de loop van de morgen door. Het speelveld voor de AEX is voor de AEX erg klein geworden. Op de uurchart is goed te zien dat de AEX tussen de 438 en 442 punten steun zal moeten vinden wil de index er nog wat van willen maken dit jaar. Een doorbraak van de 438 punten is een bevestiging van een negatieve trend op de uurchart. Weerstand voor de AEX nu 447 punten waar de onderkant van het oplopende trendkanaal wacht. Mocht de AEX weer deze oplopende trend hervatten zal de volgende weerstand voor de AEX wachten rond de 450 – 452 zone.
Hourly AEX:
DAX:
Voor de DAX zien we op de uurchart een zijwaarts koersverloop gedurende de laatste maanden. De index laat een stabiel koersverloop zien met als bovengrens de jaartop van 10.828 en als ondergrens de 10.260 puntengrens. De DAX heeft deze ondergrens nu doorbroken en zodoende begint het er ook voor de DAX minder goed uit te zien. Bij een verder verloop naar beneden komt de 10.200 steun in beeld waarna het beeld op de korte termijn voor de DAX negatief wordt. In dat geval kan de index doorzakken richting de 10.125 en komt uiteindelijk de 10.000 punten in beeld. Weerstand voor de DAX nu eerst 10.260 punten met daarboven de 10.300 en 10.375 punten als weerstand voor de DAX.
Hourly DAX:
Met vriendelijke groet,
Daïm Boscart
US Markets