...

Voetballerij=optiehandel

22 februari 2008, 08:47 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Die gedachte kwam bij mij op toen ik vluchtig de perike­len ron­dom de voet­bal­club Ajax las. 

Immers, de koop van een voet­baller is niets anders dan een call optie waar­bij de 
train­er en de tech­nis­che staf put opties verte­gen­wo­ordi­gen. Deze manier van kijken lev­ert bij mij het inzicht op 
dat de afgelopen jaren de top van de club weliswaar veel calls kocht maar er niet in slaag­den de juiste puts bij te kopen. Anderz­i­jds maakt het duidelijk dat alleen een zake­lijke kijk onvol­doende is om een club dan wel een bedri­jf te lei­den. ook dat begint de poli­tiek in de gat­en te kri­j­gen: mark­twerk­ing is goed mits de uitvo­erders begri­jpen wat mark­twerk­ing betekent. De huidi­ge burge­meester van Almere gebruik­te het als een mantra om haar sta­tus te behouden, meer ook niet. Niet alleen zij maar meerdere politi­ci hebben en had­den daar last van pre­cies zoals de staf van Ajax geen snars begreep van voetbal(naar ik heb gelezen). Gezien de over­haaste besluitvorm­ing ron­dom asiel­zoek­ers. gratis school­boeken enzovoort staat ons wederom een aan­tal jaren Snel en Slordig den Haag te wacht­en. Gezien het koersver­loop van de euro/​dollar is men in de val­u­ta­han­del ook de draad kwi­jt: het wekt bij mij de indruk dat men gooit en smi­jt met dol­lars omdat men niet weet wat men moet doen en dan is niets doen de beste optie. Nuchter­heid ken­merken aan­de­len­mark­ten niet. In tegen­deel, in Chi­na verwacht men won­deren van aan­de­len bez­it, zag ik mid­dels Can­vas over een Chi­nese stad. Niet besef­fend dat in een week tijds men arm kan wor­den wat voor een stad betekent dat men in feite fail­li­et is. Een amerikaanse prof economie noemt het een bub­ble economie’. Men speculeert zichzelf arm, op een enkel­ing na. Hoe kan men de pen­sioen­waarde bli­jven behouden als men speculeert op pri­jssti­jgin­gen in de grond­stof­fen waar­door er pri­j­sop­dri­jvin­gen plaatsvin­den? Mark­twerk­ing? Kom toch, het risi­co van mark­twerk­ing wordt afgewen­teld op de bevolk­ing. Men is niet de klos maar men is de put.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.