...

ruwe olie 36 dollar nu op naar de 25 dollar?

19 december 2008, 07:32 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Weer een long brent uitge­topt, nu op 36 dol­lar. Weer geld kwi­jt. Nu dan long brent 14 euro nemen. Nog niet zo lang gele­den schreef ik 36 dol­lar toen was het nog 55 dol­lar. Ook een te lage pri­js zal maatschap­pelijke ontwricht­ing als gevolg hebben net zoals een te dure olie dat had. De euro-dol­lar ver­houd­ing wordt weer aange­grepen om ruwe olie te lat­en kelderen, bij sti­jging van deze ver­houd­ing ruwe olie min­der te lat­en sti­j­gen en bij dal­ing aanzetten tot scherpe dal­ing. Er wordt goud geld ver­di­ent met deze dal­ing, niet door mij, ik schilder en schri­jf en ver­lies nogal wat op de beurs.
Immers, een te hoge pri­js geeft aan dat de economis­che vooruitzicht­en naar boven over­schat wor­den en daarom wordt er vanu­it gegaan dat de pri­js zal sti­j­gen wat de have-nots aanzet voor­raden in te slaan wat ver­hogend werkt. Een te lage pri­js geeft aan dat vooruitzicht­en naar onder over­schat wor­den en daarom ver­laagt men alvast de pri­jzen, wat bezit­ters van voor­raden dwingt te verkopen en dus gaat de pri­js verder omlaag. Op zich is daar niets mee aan de hand, onder behoud van nor­male’ omstandighe­den. Ik heb intussen ook al een sce­nario voor de DOWN­JONES gelezen die uitk­wam op 1500 – 3500 ron­dom het jaar 2012, een 90% pro­centscor­rec­tie wat met een zeer lage oliepri­js zal overeenkomen. Overi­gens, ik ben de mening toegedaan dat bankiers uit Lon­don nog steeds graaien: dit jaar slechts 3,5 mil­jard uit­ge­keerd aan bonussen in de finan­ciële sec­tor, wat dus onthouden is aan aan­de­len­bezit­ters, en vorig jaar was dat 8,5 mil­jard. Men heeft bezuinigd: dat is gewoon leu­gen en bedrog. Als van straat- en winkel­rovers namen gepub­liceerd mogen wor­den dan ook van bankiers die de zaak leeg roven. In zo een geval geldt: boon­t­je komt om zijn loon­t­je. Overi­gens, ik begri­jp han­de­laren niet. Wie graaft er nu zijn eigen graaf? Ik, door te beleggen en om me heen vra­gend zijn er nog meer die hun eigen graf hebben gegraven en wat nog erg­er is, malafide beur­shan­de­laren hebben het graf gedol­ven voor heel veel mensen die niet belegden.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.