...

Olie en CO2 uitstoot

13 juni 2008, 09:50 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De voor­raden ruwe olie nemen plot­sel­ing’ veel sterk­er af dan verwacht. Economis­che activiteit ligt bij­na stil en toch neemt de voor­raad af en nie­mand vraagt zich af: Hoe kan dat?’ Men holt achter de idee aan dat olie duur­der en duur­der moet wor­den tot­dat de band klapt.
Er vol­gt een dip en plot­sel­ing sti­jgt het weer erg hard richt­ing all time high. Een sce­nario is dat men een voor­raad op papi­er doorverkoopt bij hoge pri­jzen en terugkoopt op een dip. Wat betre­ft de CO2 uit­stoot las ik een artikel met een samen­vat­ting van tege­nar­gu­menten van de opwarm­ing van de aarde’ door­dat er meer CO2 uit­stoot is. Nu vraagt men zich ook niet af wat dat nu eigen­lijk betekent opwarm­ing van de aarde’. Men kan niet zeggen dat de aarde gemid­deld gespro­ken deze tem­per­atu­ur heeft en dat dit gemid­delde zal toen­e­men als iedereen een vuurt­je stookt. Zo een gemid­delde komt neer op het bereke­nen van het gemid­delde tele­foon­num­mer. Num­mers zij geen getallen, het herin­nert aan getallen. Een gemid­delde tem­per­atu­ur voor de aarde bestaat alleen in hoof­den van politi­ci die hun pro­gram­ma willen door­drukken en sub­si­die ver­strekken aan weten­schap­pers en onderne­mers om hun pro­gram­ma door te drukken. Er zijn ook weten­schap­pers die bew­eren dat de glob­al warm­ing’ al in 1998 gestopt is. De VN maakt het nog bon­ter door te stellen dat het geschi­jt van alle koeien op aarde bij­draagt aan de opwarm­ing’. Er zijn meer mensen dan koeien en dan moet al dat gepoep ook bij­dra­gen tot de opwarm­ing’ en dat hoort men natu­urlijk niet. Het merk­waardi­ge van dit alles dat men gelooft omdat men het niet kan weten aangezien het com­plex is. Trouwens op wat is het geloof gebaseerd dat men alter­natieve brand­stof zal ont­dekken dat gelijk­waardig is aan aar­dolie? Het is een dogma.



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.