Mr. MadOf(f)Money en Fortisbeleggers.
17 december 2008, 11:04
|
US Markets Redactie
| leestijd: 2 minuten
|
moeilijkheid: 12 / 12
|
Een veel geïnterviewde econoom vond dat toezicht in de VS tekort was geschoten in het geval mister. MadOf(f)Money.
Kennelijk was of is deze econoom vergeten dat een kenmerk van een oplichter is dat hij toezicthouders weet op te lichten en aangezien iedereen toezicht heeft op zijn portemonnee, is duidelijk dat het daar niet aan kan schorten. Goedgelovigheid dan maar als criterium nemen.
En dan ben ik precies uitgekomen bij ‘gedupeerde fortisbeleggers’. Om de voorlopige argumentatie in de NOVA uitzending onderuit te halen, het volgende:
1- een minister geeft geen beleggingsadviezen
2- een minister dient het landsbelang
3- een minister speelt een rol
ad 1- omdat een minister over informatie beschikt kan hij geen adviezen geven, behalve in bananrepublieken, omdat hij dan met voorkennis handelt of laat handelen en dus strafbaar is
ad 2- het belang lag in de constatering dat het financiële systeem zou omvallen wat ernstige gevolgen zou hebben gehad voor het land. de mededeling dat men in juni of juli al zag aankomen dat er iets mis was bij Fortis geeft aan dat de schuldvraag bij de CEO van Fortis ligt en niet bij de minister
ad 3- iedere minister zou gehandeld hebben overeenkomstig de handelswijze van de huidige minister. dat deze minister niet de intentie heeft gehad beleggers te duperen, blijkt uit zijn handelswijze inzake Icesavespaarders.
============
De advocaat van ‘gedupeerde fortis beleggers’ verwart bewust eigenbelang met algemeen belang door woorden van de minister anders uit te leggen — media lezend. en horend denk ik vaak dat men niet luistert naar wat de minsiter zegt maar wat men denkt dat de minister heeft gezegd — of door vonnissen zo te lezen dat men probeert het onderste uit de kan te halen daarbij gebruikmakend van de goedgelovigheid of wanhoop van ‘gedupeerde beleggers’. Ikzelf weet hoe het voelt om geld te verliezen dankzij fraudeurs of onvoorziene omstandigheden. Het accepteren ervan en de realiteit onder ogen zien, helpt meer dan je ziel en zaligheid verkopen aan de duivel genaamd advocaat. Een zekere mate van schijnheiligheid kan deze advocaat dan ook niet ontzegd worden, eigenbelang prevaleert boven andersmans belang. Dat men claimt is een andere zaak, namelijk om niet het gevoel te hebben dat men een klungel is geweest of dat goden je een loer hebben gedraaid.