...

''Knikkeren mert aandelen''

21 mei 2006, 09:00 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)


‘’Knikkeren met aandelen’’.
Als ik mensen mag geloven die de han­del­wi­jze van de min­is­ter van de Onzek­er­hei­ds Dienst, waar­van immi­gratie een onderdeel is, inter­pre­teert zij de wet ter plekke zoals het haar goed dunkt zon­der enig moment van reflec­tie of vooruit­denken; slechts anticiperen op het aan­tal voorkeurstem­men schi­jnt haar doel te zijn. Ken­nelijk is er maar één regel voor haar, de rest van de regels is goed om aan volksver­lakker­ij te doen; mor­gen heb ik een cliënt die de gevol­gen van haar slordig denken en han­de­len ondervin­dt en heeft onder­von­den. Trouwens, dat beeld past voor mij per­fect voor ‘den Haag’ oftewel de fir­ma Snel & Slordig. Er zijn nogal wat aan­hang­ers van haar in onderne­mend Ned­er­land lees en hoor ik, dat geeft te denken omdat men zou verwacht­en dat onderne­mers anticiperend rea­geren op markt-omstandighe­den waar­van klanten een onderdeel van zijn. 
Op tijd winst nemen is een gouden-regel op de aan­de­len­markt. Er is nog een strate­gie met turbo’s om ver­liezen in te perken: net zo lang een posi­tie in turbo’s door­rollen tot­dat het aan­tal turbo’s maal de sto­ploss min­stens de waarde van de inleg heeft. Hm, De dal­ing van goud heb ik net gemist. Dat heb je als ‘sociale zak­en’ voor­gaan boven geld. Of goud toren­hoog zal sti­j­gen? De grafiek van goud bek­ijk­end onder­wi­jl die van Hage­mey­er in gedacht­en houdend, is goud noch net niet ‘’loodrecht’’ omhoog gegaan wat bij Hage­mey­er bij­na wel gebeurde. Dit is trouwens niet een nodi­ge voor­waarde voor een snelle sti­jging maar het zou vol­doende kun­nen zijn en deze rede­neer­vorm zou eens in de formele log­i­ca nad­er onder­zocht moeten wor­den. Het is zo een gebruike­lijke manier van redeneren onder aandelen/​opties en tur­bo-han­de­laren. Trouwens, een Ned­er­landse filosoof genaamd Bernard Man­dev­ille, lev­end en wel in de peri­ode 1600 – 1700 schreef op een aardi­ge manier over mensen, zoals: ‘ijdelheid en verk­wist­ing, luxe en com­fort bevorderen de pro­duc­tiviteit’. Een titel van zijn boek is: de wereld gaat aan deugd ten onder. Karl Marx vond hem een pri­ma ker­el met een heldere kop. Trouwens, genoemde min­is­ter is jalo­ers op ‘die Afrikaanse vrouw’ over wie ik heb ver­nomen dat zij tot een Ara­bis­che stam behoort en omdat zo een vol­bloed Ara­bis­che mer­rie nu een­maal meer aan­dacht trekt dan een Hol­landse spruit is het voor de hand liggend haar een schop onder haar derriëre te geven.
Op naar een grafiek van de AEX waarin, op een ruwe manier, een paar gol­ven zijn getekend. 
Mijns inziens komt er een nieuwe golf aan, onder voor­waarde natu­urlijk dat de AEX zich zal gedra­gen als in de afgelopen peri­ode. Dit is wel een andere AEX toekom­st­beeld dan wat ik gelezen heb, namelijk omlaag naar de 380 eind dit jaar of anders vol­gend jaar. 
Naar de bodem ges­tu­i­terd, kaatst het meestal nog een paar keer om daar­na omhoog te sprin­gen is een veel voorkomend ver­schi­jnsel bij aan­de­len koersen. Eens kijken of deze week weer knikkers te koop zijn uit de overge­bleven verliezen.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.