...

(Ir)reële economie en oorlog en zeven magere jaren

24 oktober 2008, 08:53 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)


Nog afgezien van bestu­ursvoorzit­ters van pen­sioen­fond­sen die uit­sr­tal­en dat zeven magere jaren hun vet­ge­halte nog niet zal ver­min­deren, roept de opmerk­ing dat de reële economie nu toch wel aange­tast een paar vra­gen op. Overi­gens, Uw pen­sioen loopt gevaar, in de zin dat men niet meer kri­jgt wat men in gedacht­en heeft. Dat is een non-exis­tent nu maar wel een reële mogelijkheid nu. Mijn­heer de min­is­ter Bos gebruik­te non-exis­tent in betrekking tot ING’s omvallen als optie, echter bij verder dal­ende (huizen)markten zal men toch die mogelijkheid open moeten houden want als 20% dal­ing al moeil­ijkhe­den veroorza­akt, wat dan als er 30% dal­ing is?
Als ik anal­is­ten mag geloven, vor­mde de car­ry trade tussen Japan en EurAmeri­ka de basis van de huidi­ge groei. Mij lijkt dat een kun­st­matige economie, immers het is(was?) gebaseerd op geldle­nen om daarmee een grootse economie te creeëren. Een idee wat zelfs com­mu­nis­ten niet voor elka­ar kre­gen behalve door mid­del van onder­w­er­p­ing. De economis­che groei van Chi­na was en is ook kun­st­matig want er was voordeel te behalen onder de con­di­tie zolang het goed gaat’. Dat laat­ste is een natu­urlijk cri­teri­um voor belei­ds­mak­ers’. Zelf houd ik reken­ing met een oor­log waar­bij EurAmeri­ka in het gedrang komt want men heeft teveel in gezet op kun­st­matige intel­li­gen­tie wat peper­du­ur is en het ver­lies van één object er een gat in de oor­logs­be­grot­ing komt. Boven­di­en maakt kun­st­matige intel­l­li­gen­tie mensen dom, omdat appa­rat­en voor oplossin­gen moeten zor­gen wat aanzet tot niet niet nadenken en er is veel ran­cune tegen EurAmeri­ka die zich een uitweg zal banen. Ik ben wel benieuwd of beurzen zullen dalen’ tot en met 4 novem­ber en dan snel omhoog gaan. Voor hoelang? 





Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.