...

Inflatie niet erg?

27 februari 2008, 08:39 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

De FED schi­jnt zoi­ets beweerd te hebben waarop spec­u­lanten de dol­lar maar weer eens omlaag duw­den. Inflatie is dat wat de FED als inflatie ziet. Wat spec­u­lanten willen is een over­gave van de cen­trale bank van de EU. Kor­tom: wie is de dom­i­nanste van het geheel en zoals gebruike­lijk ver­li­est U en ik hier­door geld. Dus toch 1,55 wat ik niet voor mogelijk hield.

Het kran­te­nar­tikel verder lezend staat er dat inflatie nu niet de hoog­ste pri­or­iteit heeft. Dat spec­u­lanten inflatie nog verder aan­ja­gen gaat mijns inziens ten koste van het economisch han­de­len. Boven­di­en kri­jg ik het gevoel dat het niet meer om vraag en aan­bod draait sim­pel­weg van­wege het feit dat maatschap­pelijk han­de­len overge­dra­gen is aan geau­toma­tiseerde sys­te­men. Men kan claimen dat mensen inzicht hebben in gepro­gram­meerde ideeën en com­put­ers alleen nodig zijn om com­plexe zak­en te beheersen en dat is mijns inziens het zwakke punt. Men moet met pri­or­iteit­en werken om zich een weg te banen door het woud aan gedacht­en. Boven­di­en zijn er alti­jd mensen die de klap­pen — ontstaan door ver­keerd gekozen pri­or­iteit­en — zullen en moeten opvan­gen. Overi­gens, als UBS-anal­is­ten geschat hebben dat er nog hoog­stens 200 mil­jard dol­lar afgeschreven moet wor­den dit jaar, zijn beurssti­jgin­gen van nu alleen maar is mijn advies en zelf heb ik al besloten om hele­maal geen aan­de­len of wat dan ook te nemen van­wege het lucht­bellen blazen op aan­de­len- en gere­la­teerde mark­ten. De gren­zen voor de AEX wordt gegeven door het inter­val [435,475]. Ik bli­jf short ondanks mijn behoor­lijke ver­liezen. Het draait niet om de vraag wat de waarde van euro-dol­lar moet zijn maar de vraag is, wie is de baas op de val­u­ta­mark­ten de cen­trale bankiers of de val­u­ta­han­de­laren’. Beleggen is en bli­jft lastig van­wege het hoog spec­u­latieve gehalte en van­wege de voorken­nis die aan­wezig is bij een enkele belanghebbende par­tij. Ik stop er nu mee.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.