...

Het gevecht tussen de alpha mannetjes

28 februari 2009, 15:12 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

genaamd speculant/​belegger en cen­trale bankiers zal uitein­delijk in het voordeel van de cen­trale bankiers beslecht wor­den, neem ik aan, omdat men wereld­wi­jd moet samenspan­nen om spec­u­lanten dan wel destruc­tieve beleg­gers de wind uit de zeilen te nemen. Ook dat is een onderdeel van de vri­je mark­twerk­ing.
ik heb een grafiek gezien van de medi­aan van de huizen­pri­jzen in de VS. Het toont een voort­durende (bijna)exponentiële sti­jging vanaf 1968 waarop in 2008 ein­delijk een dal­ing vol­gde. Geen won­der dat iedereen zegt: da’ haben wir niemals mit­gemacht. De totnog toe kleine dal­ing heeft ken­nelijk enorme gevol­gen wat als onmo­gelijk werd gezien. ik maak maar gebruik van amerikaanse gegevens want ned­er­lan­ders zijn scheutig met sta­tistieken. Een leuk­ert­je is: hoeveel goud heb je nodig om een gemid­deld huis te kopen in de VS? Nou dat daalt ste­vig vanaf 2005. Ken­nelijk steeg goud sneller dan de huizen­pri­jzen waaraan te ver­di­enen was. Toch bew­eren bankiers dat zij van niets wis­ten? Als dit alle­maal in Nige­ria zou zijn gebeurd heette het cor­rup­tie maar hier is het gewall­street’ waar­door het als nor­maal werd gezien. Nog een aardi­ge is dat het aan­tal aan­de­len DOWJONES nodig om een huis te kopen in 2000 op zijn laagtepunt stond en daar­na weinig geste­gen is naar pak­weg 30 nu. Huizen­pri­jzen geste­gen, aan­de­len geste­gen. Kor­tom je werd op deze manier niets wijz­er. In 1982 had je 110 aan­de­len nodig om een huis te kopen. Ik heb nog geen idee waar­door dat komt en het inter­esseert me ook niet zoals die cri­sis me ook niet raakt behalve dan mijn geld. Trouwens, ik vind dat men in Polen gelijk heeft door te pro­test­eren tegen grote banken’ die met belast­inggeld overeind wor­den gehouden en ervoor gezorgd hebben dat de economie in elka­ar stortte, nu van de gele­gen­heid gebruik mak­en de Poolse munteen­heid onderuit te halen om eraan te ver­di­enen. Dubbel gepakt, heet zoi­ets. Kor­tom, Wall­street en hun aan­hang wekt de woede op van de bevolking. 

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.