...

Halveer 'het koersdoel'.

28 oktober 2008, 09:53 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Kijk naar DSM: koers­doel 32 euro, huidi­ge koers 21 euro. Niet alleen DSM maar bij­na alle fon­sen zit­ten nu bene­den hun koers­doel op pak­weg 40% onder dat doel wat natu­urlijk win­stverwachtin­gen schept. Dat is vol­gens mij de ratio achter de dalin­gen. Bin­nenko­rt komen er sti­jgin­gen omdat zoals iemand(een amerikaan natu­urlijk) het zo goed ver­wo­orde: men vreest de cijfers die men aan zijn klant moet lat­en zien, kor­tom een pracht­sti­jging — kort durend of niet — zal er wel aankomen; dat heet win­dow­dress­ing. Trouwens, het is goed geld ver­di­enen met doem-sce­nar­ios schri­jven.
Gis­teren was er geen keer punt voor DOWN­JONES. Nu dan de datum 3-11-2008 nemen, vol­gende week dan. Bedenk wel dat men met een keer­punt bedoelt te zeggen dat er een sti­jging kan zijn, fel of niet, die niet hoeft voort te duren. In okto­ber was er ook zo een datum waarop een felle sti­jging plaatsvond maar niet ver­vol­gd werd. Dus, kort op de koers spe­len is het devies en bedenk dat het advies was om bij sti­j­gende keors­en naar 3 – 11 men een put moet nemen en ander­som bij dal­ing tot aan 3 – 11 een call nemen. Edoch, wat is sti­j­gend naar 3 – 11? Vanaf van­daag sti­j­gend naar 3 – 11 of vanaf de dag dat het advies werd gegeven? Ik bedoel maar. Wat wordt bedoeld met het meest waarschi­jn­lijke sce­nario uit bijvoor­beeld de refined elliot the­o­ry? Van alle onder­zochte sce­nar­ios heeft deze de kans van 20% om te gebeuren? Kor­tom, geef getallen erbij en praat niet in qual­i­tatieve ter­men. Wat betre­ft de kredi­et­cri­sis en koersen: het lijken zich ver­sterk­ende effecten die ruwweg een expo­nen­tiële dal­ing of sti­jging veroorza­k­en uitge­drukt als een sim­pele for­mule u(n+1)=a*u(n)+b met a negatief. De dal­ing van ING gaat hard­er dan verwacht zefs mijn 6 euro is al door­bro­ken, kijk naar de grafiek van ING en 3 euro komt op het bord.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.