Geluk en tevredenheid zijn meetbaar. Zo kan worden vastgesteld hoe gelukkig de bewoners van een land zijn en kan een geluksscore worden bepaald. Nederland scoort hoog. Vorig jaar waren 44% van de Nederlanders tevreden met hun leven. IJsland, Zwitserland en Denemarken doen het nog beter. Denemarken heeft een score van 66%. In zijn column van deze week in het Financieele Dagblad schrijft Paul Schnabel over onderzoek naar geluk door het Sociaal Cultureel Planbureau. Daaruit blijkt dat geld wel degelijk gelukkig maakt, evenals wonen in een prettige buurt.
Ik beproef mijn geluk met Reed Elsevier, niet met een boekje in een hoekje, maar met de Turbo Long 07523. Donderdag sprong de uitgever door de weerstand op 13,80 en door het 50- en 100-daags voortschrijdend gemiddelde. Gekocht: de Turbo Long 07523 met een hefboom van 4,8 en een stop loss van 12,10 op 2,94. Zelf houd ik 13,50 aan als stop loss. Dus even onder de weerstand, die nu steun is geworden.
Dan schreef ik in mijn vorige weblog over de kijk van Ricardo Caballero op het almaar toenemende tekort op de lopende rekening van de Verenigde Staten. Vandaag staat in de New York Times een artikel over dit onderwerp. Het goedkoper worden van de dollar lijkt niet veel te helpen. Wel wordt het voor toeristen uit de Verenigde Staten duurder om in Europa op vakantie te gaan, omgekeerd wordt het voor ons goedkoper om een reisje naar de Verenigde Staten te maken.Zie: http://www.nytimes.com/pages/todayspaper/index.html