Gezien het verloop van de ‘bonds’ namelijk in de aanloop naar expiratie en ‘Fed’s beige book’ de markt omlaag dirigeren zodat velen denken aan ‘dump je aandelen’. Een plunge in ‘the bonds’. Het was een scenario dat als het minst waarschijnlijke werd geacht. Een ander artikel ging over de maniakele beurs. Het probleem is dat men eigenlijk niet weet wat en hoe te vergelijken maar opvallend is wel dat het huidige beursklimaat in het onderliggende model overeenstemt met de jaren 1929. Het laatste artikel beweerde ronduit dat er sprake is van ‘conspiracy’ en geen ‘coincidence’ met name op goudmarkt. Een samenzwering lijkt me op zijn plaats. Een toevallige samenloop van omstandigheden? ‘Toevallig’ ken ik drie definities van ‘toeval’. Het kan zo, zijn maar de verschijnselen die men nu kan waarnemen treden de laatste te vaak op om van toeval te kunnen spreken. Het beleggen zelf heb ik nu definitief opgegeven. De lopende zaken afwikkelen in de hoop de verliezen klein te kunnen houden. Men kan niet tegen opboksen tegen grote partijen die de markt beheersen met buitengewoon geavanceerde software, contacten hebben met politici en banken. Het is gewoon gokken wat ik doe en er niet van loskomen betekent dat men verslaafd is aan gokken. Een aanzet maniakaal gedrag ligt dan op de loer.
Na het lezen van een technische analyse over goud, zilver en dollar besloot ik turbo short zilver 14,50 te kopen, vol risico, dat wel. Echter, gezien de lang divergentie tussen RSI en de prijs van zilver, een mogelijke dubbele top geeft de mogelijkheid van het uitbreken naar onder de 13 euro tot aan de 12,50, besloot ik die turbo’s te kopen. Prompt schoot de dollar omlaag terwijl aan de hand van een dollargrafiek vast te stellen is dat de dollar meer waard zal worden, een sterk convergerende wigpatroon is aanwezig met een mogelijke dubbele bodem. Nog minder dan 0,82 euro geloof ik niet want de economische cijfers zijn toch goed of liegt de FED soms? Ik ben benieuwd. Inflatie? Niemand weet wat ‘de definitie’ is van inflatie. Houdt het dan op “inflatie is dat wat de centrale banken als inflatie bestempelen’. De beurzen nog verder omhoog? Zo ja, ben ik definitief arm in geld maar heb ik een aantal immateriele belangrijke zaken erbij geleerd: ik ben goed in het uitkiezen van een instapmoment maar buitengewoon slecht in het afhandelen van de aangegane posities. Een goede leerschool is duur zullen we maar zeggen. Deze uitspraak is koren op de molen van liberalen die onbewust desocialisering van de maatschappij nastreven want waarom moet alles in termen van kosten en baten bekeken worden?
Het woordgebruik is ontmenselijkt: een directrice van een ziekenhuis sprak over klanten in plaats van patiënten, op school zijn leerlingen plotseling klanten van de leraar en ga maar door. Men spreekt dan ook van ‘social engineering’. Alles wordt met de term ‘engineering’ benoemd. Socialisten werden als gek versleten als men sprak over ‘de maakbare samenleving’ maar liberalen-conservatieven mogen spreken over ‘engineering’ en voelen zich daarbij net zo superieur als de socialisten destijds.