...

De laatste klap voor de dollar?

15 oktober 2007, 09:00 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Een aardi­ge video gezien over een mogelijk koersver­loop in de ver­houd­ing GBP-Dol­lar. Een iet­sje sterkere dol­lar is te verwacht­en, gevol­gd door een sterkere waardes­ti­jging van GBP t.o.v de dol­lar. Kans gemist? Een aardi­ge con­struc­tie is dus long op de euro en afdekken met een short omdat het nog onduidelijk is wat er zal plaatsvin­den. Goed oplet­ten en proberen de juiste han­del­swi­jze te ontwikke­len. In het NRC van afgelopen zater­dag stond een inter­view met pro­fes­sor Shiller over de’ economis­che stand van zak­en in de USA: zijn verwachtin­gen zijn gebaseerd op zijn onder­zoek naar groeps­ge­drag met betrekking tot beleg­gers en con­sorte. Wel­nu, een vergelijk­bare sit­u­atie als 1929 is voor de hand liggend gezien de te hoge pri­jzen voor gebouwen. Neem een jaar­lijkse sti­jging van 8% dan is er pak­weg 60% over­waarder­ing van de huizen. Klopt. In tegen­stelling tot wat N. Wellink beweert, geloof ik niet dat we veilig zit­ten in de E.U. Gebouwen in West­elijk EU zijn zwaar over gewaardeerd en dat afgezet tegen toren­hoge schulden in west­elijk E.U. lev­ert ook een onpret­tig vooruitzicht op. Ver­leg­ging van de stroom geld richt­ing com­modi­ties? Maakt alles onbe­taal­baar. Wat op zich niet zo erg is want dan wordt de aan­dacht ein­delijk weer eens gelegd op het repar­eren van goed­eren in plaats van con­sumeren van Amerikaanse piz­za­’s. Ook daarover zijn aardi­ge onder­zoekin­gen ver­richt: het is sym­bol­isch maar foe­tussen schi­j­nen zich aan te passen aan het schrale voed­sel van het rijke west­en, met weinig energie­ver­bruik zo min mogelijk calorieën(joules) bin­nen kri­j­gen wat met grote hoeveelheden
gepaard gaat door grote por­ties neer te zetten. De psy­che van de mens is zo dat er dan gewoon door gegeten wordt tot je uit je voe­gen barst als men een niet afla­tende stroom voed­sel opge­di­end is. Men heeft nog steeds niet in de gat­en dat de wijze waarop men met dieren omgaat, ver­zorgt en opvreet duidelijk maakt hoe we zelf zijn: schransen, schransen en nog eens schransen.

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.