...

ZUIDAS BANKIERS MANEN POLITIEK

10 februari 2011, 10:03 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Pre­sen­ta­trice Elise ging naar de Zuidas om de bankiers eens wat vra­gen te stellen. Daar­na ging ze naar het Bin­nen­hof om de poli­tiek wat zak­en voor te leggen. Vooral het onder­w­erp van de hoge bonussen voor de banken steekt velen. Hieron­der een kort overzicht van het nieuws van de afgelopen week ron­dom de hoge bonussen in de ban­caire sector.



Op 2 feb­ru­ari komen Ned­er­landse top­bankiers naar de Tweede Kamer om de hoge bonussen te verdedi­gen. Uit de tussen­rap­portage ron­dom het gedrag van de banken komt voort dat 26 pro­cent van de banken de eigen afsprak­en over bonussen niet naleeft. Het naleven van dit gedrag, stellen ze, kan ook hele­maal niet. Top­tal­en­ten zouden niet meer bij deze banken willen werken en gaan naar de banken waar wel bonussen wor­den uit­ge­keerd. Jan Hom­men, voorzit­ter van ING, stelt zelfs: Ik kan geen bedri­jf run­nen als we alle bonussen afschaf­fen”. Min­is­ter Jan Kees de Jäger dreigt nu de banken­code in wet­gev­ing om te zetten. De politi­ci in het film­p­je hier­boven stellen hetzelfde.

Op 5 feb­ru­ari wordt bericht over een bonus van 8 tot 9,5 miljoen pond voor de top­man van Bar­clays. Bob Dia­mond zal dit bedrag ont­van­gen voor zijn presta­ties over 2010. Andere grootver­di­eners in de banken­sec­tor over 2010 zijn Lloyd Blank­fein van Gold­man Sachs met een bonus van 12,6 miljoen dol­lar en James Gor­man van Mor­gan Stan­ley met een bonus van 7,4 miljoen dol­lar.

Op 9 feb­ru­ari bereiken dat Britse banken een akko­ord met de over­heid over een ver­lag­ing van de bonussen. Met de twee gena­tion­aliseerde banken, Roy­al Bank of Scot­land en Lloyds Bank­ing Group, is een spe­ciale deal ges­loten. Zij beloven dit jaar geen enkele bonus uit te keren boven de 2.000 euro.

Wat is uw mening over de bonussen bij banken? Laat het ons weten met een com­ment op het artikel.

Redac­tie US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.