Als ik een vraag meetel als verzoek dan hebben we in deze column twee verzoeken.
D’Ieteren Group op verzoek van PeterDS:

Ik moet bekennen dat ik niet wist wat D’Ieteren Group deed. Nu wel, want ik heb het opgezocht!
De enorme gap op de grafiek is veroorzaakt door een dividenduitkering van euro 51,80.
Na de dividenduitkering lijkt de koers met uitslagen zijwaarts te gaan. Aan de bovenzijde ligt de rode horizontale lijn als weerstand. Ik zou het aandeel op een Houden zetten op basis van deze grafiek.
ASML op verzoek van bikkel1958:

Goede vraag bikkel1958. ik zal het proberen uit te leggen.
Op een bezit (aandelen) kan men calls schrijven. Per 100 aandelen kunt u 1 call schrijven. ASML is doorgaans een volatiel aandeel. Gecombineerd met tijd- en verwachtingswaarde is de volatiliteitswaarde bij bewegelijke aandelen (relatief) hoog. Als u een call heeft geschreven en ASML is volatiel en de koers zou stijgen dan moet u uw bezit, de aandelen, leveren. Geen probleem doorgaans, want u heeft een mooi rendement gemaakt.
Gaat het aandeel na het schrijven van uw calls zijwaarts bewegen, dan loopt de volatiliteitswaarde relatief snel uit de premie van de calls. Tijds- en verwachtingswaarde zullen ook afnemen. U kunt u calls terugkopen en de winst realiseren. Of u kunt gokken tot de einddatum van de calls te blijven zitten om zodoende de hele premie definitief te incasseren.
Vandaar dat ik de opmerking plaatste dat ASML zowaar een goed aandeel is om calls op te schrijven. Maar omdat ik “weet” dat ASML uiteindelijk weer volatiel gaat worden schreef ik dat die situatie (snel?) gaat veranderen.
Ik hoop dat het zo duidelijk is en anders zie ik uw volgende vraag graag tegemoet!
AEX:

De AEX opende vandaag even onder het blokje. Maar nu, intraday, staat de koers gelukkig alweer binnen het blokje. De kans op een opwaartse uitbraak is dus nog steeds aanwezig. Bent u nieuwsgierig en wilt u weten wat er bij een opwaartse uitbraak kan gebeuren? Kijk dan naar mijn voorlaatste column: AEX 26 maart.
Air France-KLM:

Op 6 maart leek Air France-KLM wel een raket in plaats van een vliegtuig. Dat besef dat hettoch echt vliegtuigen zijn daalde dagen erna in en ook de koers daalde weer terug naar het niveau van voor die raket.
De koers staat nu onder de rode stijgende trendlijn én onder de twee toppen die we links op de grafiek zien. Zit u (nog) long in dit aandeel kijk dan eens goed waar uw stop komt!
Tesla:

Elon Musk zoekt naar uitgaven onder het Biden régime. Hij vindt de meest krankzinnige uitgaven gedaan met belastinggeld van de Amerikaanse burger. Dat bevalt bepaalde mensen/groeperingen/instanties niet, dat dit allemaal aan het licht komt. En wat doe je dan? Juist, je steekt Tesla’s en dealers in brand. Gefeliciteerd Mensheid!!!
Na deze felicitatie gaan we naar de grafiek van Tesla kijken en die ligt er met die wetenschap best goed bij. De groene dalende trendlijn is opwaarts uitgenomen. Nu is ook de paarse dalende trendlijn opwaarts uitgenomen en zelfs al als steun getest.
Ik zou deze op mijn watchlist zetten en telkens van kleine upticks proberen te profiteren.
Shell:

Maart is een uitstekende maand voor Shell. Althans, tot nu toe. Na iets wat op een dubbel bodempje lijkt begon de koers aan een stijging. De groene horizontale weerstandlijn werd opwaarts uitgenomen en daarna getest als steun. Dat kleine stapje terug heb ik aangegeven met het rode blokje. De beweging darbinnen staat bekend als een continuatiepatroontje en we zien wat er daarna gebeurde. Ik vermoed dat we met gemak naar de rode weerstand gaan.
Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.
Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.
Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.