...

TA: Spoedreperaties op Wall Street

5 april 2018, 07:58 | Daïm Boscart | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

En wederom een zeer volatiele sessie op de beurzen gis­teren. De mark­ten ston­den er slecht voor en voor­beurs zagen we met name de Amerikaanse indices diep in het rood duiken. De Nas­daq FUT zak­te door het put­je waar­na ook de S&P en de Dow Jones zeer snel daalden. Voor­beurs hebben we de Dow Jones dik 400 pun­ten lager zien staan en dus was er wederom nood aan de man. Reden voor de voor­beurs dal­ing was wederom angst voor een agressieve houd­ing van Chi­na in de dreigende han­del­soor­log. Naar­mate de dag vorderde zagen we het vertrouwen in de mark­ten weer terug komen: Trump stelde niet uit te zijn op een han­del­soor­log en er kwa­men ook gematigd posi­tieve bericht­en uit Chi­na naast enkele mooie inflatie en werkgele­gen­hei­d­sci­jfers.

Toen deze menin­gen en cijfers bin­nen vloei­den zagen we een opmerke­lijk her­s­tel ontstaan op Wall Street. De Dow Jones veerde op en tnam de boel mee op het sleep­touw, uitein­delijk sloot de index ruim 230 pun­ten in de plus. Een zeer knappe beweg­ing aangezien de Dow Jones rond de open­ing bij­na 500 pun­ten lager stond. Hier­mee realiseerde de Dow Jones een intra­day her­s­tel van 700 pun­ten en dat is natu­urlijk zeer indruk­wekkend. Wel is deze her­stel­be­weg­ing wederom een teken van onzek­er­heid en volatil­i­ty, intra­day ver­schuivin­gen van 3 tot 4% lijken nor­maal te wor­den maar dat is het natu­urlijk zeer zek­er niet. Bli­jf dus goed op de mark­ten let­ten en speel in op de sit­u­atie met duidelijke doe­len en stops.

Goed nieuws voor de liefheb­bers van Aan­de­len en Indices: anal­ist Daïm Boscart ver­zorgt ook sig­nalen op aan­de­len en indices via de TA Trad­ing Aan­de­len & Indices Ser­vice”. U kunt dit abon­nement uit­proberen tot 1 JUNI 2018 voor slechts €39,-. Voor meer infor­matie zie: 

Europa
De Europese indices kwa­men gis­teren na open­ing direct onder druk te staan. Zow­el de AEX als de DAX vie­len ver terug in de loop van de mor­gen en rond het mid­dagu­ur bereik­te de beurzen hun dieptepunt door zo’n 1,5% in de min te noteren. Eerder op de mor­gen toon­den men nog een kleine plus en dus was het ver­val behoor­lijk groot. Zoals ik in de intro al ver­noemde was het ver­val groot door­dat de Amerikaanse futures opnieuw een knauw kre­gen. Het bli­jft het zelfde lied­je op de beurzen de afgelopen weken: de sfeer en het sen­ti­ment zijn redelijk goed door de onderliggende macro-economis­che fac­toren maar de dreig­ing van een han­del­soor­log aange­wakkerd door Trump zorgt voor veel onrust op de mark­ten. Daar­naast hebben we nog het rente­spook” (US 10Y Yield bli­jft in de pic­ture staan) ter­wi­jl er dit jaar de mogelijkheid bestaat dat de FED in totaal 4x de rente zal ver­hogen.

Deze cock­tail” aan onzek­er­he­den zorgt voor een grote mate van onrust en onzek­er­heid op de mark­ten wat uitein­delijk dus in een volatiele en bewegelijke markt resul­teert. Beurzen dalen rap en snel en het tech­nis­che plaat­je is aardig verzwakt. Zo zien we bijvoor­beeld dat vri­jwel alle indices nu lagere top­pen en lagere bodems hebben neergezet. In Europa is het hele­maal broos en zwak­jes, de AEX en de DAX noteren bei­de onder het 200-daags gemid­delde en daar­naast zien we een Death-Cross” voor de DAX en een aankomende Death-Cross” voor de AEX die een dez­er dagen zal wor­den afgerond.

Verder zien we dat in Europa het sen­ti­ment erg negatief is door de twee vol­gende zak­en: 1) de indices noteren onder het 200-MA 2) de indices lat­en negatieve koerspa­tro­nen zien; de DAX heeft een duidelijke down­trend gevor­md ter­wi­jl de AEX dubbele en driedubbele top­pen onder het 200-MA noteert. Al met al geven deze zak­en te ken­nen dat men in Europa nog zek­er niet klaar is voor een her­stel­be­weg­ing van for­maat al moeten we wel real­is­tisch bli­jven: wan­neer de Amerika­nen echt gas zullen gaan geven zal ook Europa mee­gaan in dit tem­po.

Dai­ly AEX:Dai­ly DAX:Wall Street
Ameri­ka bli­jft een geval apart de afgelopen weken, de Amerikaanse beurzen latwen vrij duidelijk zien wat een Pres­i­dent als Trump kan veroorza­k­en. De wis­pel­turige beslissin­gen in het per­son­eels­beleid, economis­che benader­ing, pro­tec­tion­isme, privé zak­en en onnozele uit­sprak­en zor­gen voor hevige reac­ties op de markt. Wat hierin cen­traal staat is dat men geen lijn of struc­tu­ur kan vin­den in het­geen Trump doet en wilt bereiken en dat ziet men op de beurzen niet graag.

Eerder in deze analyse heb ik al meerdere zak­en benoemd die de volatiliteit en onrust veroorza­k­en. Zodoende zal ik nu voor Ameri­ka enkel de tech­nis­che zak­en belicht­en. In Ameri­ka zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 bei­de de 200-MA niveaus aan het opzoeken zijn waar­door we daar een belan­grijke test van de 200-MA lijn zien waar­bij nu wat con­sol­i­datie ontstaat. Zo hebben de DJI en de SPX al meerdere malen de 200-MA lijn daad­w­erke­lijk getest waar­na er een opwaartse reac­tie is ontstaan. Zo dienen de 200-MA lij­nen op Wall Street vooral­snog als spring­plank maar zoals we in Europa hebben gezien kan dit snel veran­deren wan­neer men onder deze niveaus sluit. Dan blijkt namelijk vaak dat wan­neer men onder deze lijn duikt er een lange peri­ode van negatieve koer­son­twik­kel­ing vol­gt.

Voor nu is het dus zaak voor de Amerika­nen om boven de genoemde niveaus te bli­jven staan. Wan­neer men onder deze niveaus duikt zal het namelijk moeil­ijk wor­den om het tij te keren. Voor nu is het dan ook lastig om koer­sniveaus te benoe­men maar ik zou proberen in te spe­len op de volatil­i­ty, neem shorts met een strakke stop richt­ing de 200-MA niveaus waar­na je zou kun­nen kiezen voor een long op het moment dat de beurzen her­stellen vanaf de spring­plank” (200-MA).

Dai­ly Dow Jones:Dai­ly S&P 500:Dai­ly Nas­daq:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.