Op de analyse van afgelopen zondag over BAM en Boskalis kwamen de nodige reacties, onder andere om eens naar Arcelor Mittal, Unilever, KBC en Berkshire Hathaway‑B te kijken. Graag voldoe ik aan alle verzoeken, maar daar heb ik helaas niet voldoende ruimte voor in een enkele column. Ik moest een keuze maken en op deze dinsdag zijn het KBC en Unilever geworden.
De KBC Groep is een grote Belgische bank in de Belgische beursgraadmeter de Bel-20. De heer of mevrouw Rokr verzocht naar deze bank te kijken. Welnu, laten we maar direct de weekgrafiek erbij pakken.
De weekgrafiek van KBC heb ik vanaf eind 2016, begin 2017 weergegeven. Elke candlestick vertegenwoordigt een beursweek. De top van begin 2020 reikte niet tot aan de top van begin 2018 en toen sloeg Corona toe. Daarna ziet u dat de grafiek bodem vormt op een speciale manier binnen de twee rode lijnen. Die beweging binnen de twee rode lijnen lijkt een beetje op een continuatiepatroon en dat zou niet veel goeds voorspellen voor de koers van de bank.
De daggrafiek ziet er vooralsnog niet onheilspellend uit. De rode en lichtgroene lijnen zijn nu de rode lijnen van de weekgrafiek en de beweging binnen beide lijnen baart niet veel zorgen. Zit KBC in een portefeuille, dan mag die wat mij betreft op moment van schrijven blijven zitten. Omgekeerd, ik zie geen enkele reden om KBC op te nemen als ik het niet in bezit zou hebben. Binnenkort gaat KBC een klein beetje kleur bekennen als het óf door de blauwe lijn zakt óf opwaarts door de oranje lijn weet te breken.
= = =
De heer of mevrouw Bakstenen merkt op dat hij mij niet terug vindt bij usmarkets.nl/zoek. Ik heb dit direct aan Guy Boscart doorgespeeld en die heeft het ook al doorgeschoten aan de websitebeheerder. Er wordt dus aan gewerkt! U voegt daaraan toe dat u daarom niet kan zien of ik een bepaald aandeel al heb besproken. Dit roept bij mij enkele vragen op en ik wil u verzoeken e.e.a. toe te lichten. Dank u bij voorbaat!
= = =
Ik ga door met een analyse van Unilever op verzoek van Helena.
U ziet Unilever vanaf eind 2016 begin 2017 hogere bodems en hogere toppen neerzetten tot aan de top in 2019. De top (eind 2019) vóóŕ het virus was al lager dan die van midden 2019. Na de rit naar het Zuiden als gevolg op Covid-19 probeert Unilever zich nu binnen een stijgend trendkanaal te herpakken. Op naar de daggrafiek.
Het stijgend trendkanaal op de daggrafiek ziet er op zich goed uit. In de komende weken gaan er twee krachten tegen elkaar inwerken en welke zal sterker blijken te zijn, de weerstand door de elke dag verder dalende rode weerstandslijn of het stijgend trendkanaal? Iemand die Unilever in bezit heeft zal er op dit moment niet veel van moeten verwachten, maar kan wel blijven zitten vanwege het stijgende trendkanaal. Die persoon zal al iets voorzichtiger moeten worden als Unilever door de lichtgroene steunlijn zakt, maar dan is er altijd nog de onderkant van het stijgende trendkanaal als vangnet.
Een kleine bevestiging om in Unilver te blijven zitten zou komen als het de koers lukt door opwaarts door de rode dalende trendlijn te breken.
Conclusie:
Van zowel KBC als Unilever wordt ik op moment van schrijven niet super enthousiast, ik kom niet verder dan een “houden”.
= = =
U ziet, waar mogelijk probeer ik aan uw verzoeken te voldoen. Ik zou dus zeggen als u een aandeel of index geanalyseerd wilt zien.…geef het hieronder bij de reacties door en wie weet ziet u uw favoriet binnenkort in mijn column terug!!!
= = =
Technisch analist voor US Markets
Marcel Bronner is zelfstandig technisch analist.
Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren. Hij heeft geen positie in de individuele aandelen die hij bespreekt.